onsdag 1. mai 2013

Plutselig ble det høst!!

Da jeg våknet til et tynt teppe av snø i dag tidlig hadde jeg mest lyst til å gråte! Heldigvis vet jeg at snøen som kommer nå forsvinner fort igjen, og det er jo en slags trøst=) Snø i mai er uansett ikke artig, når man venter på sol og varme dager. Nå venter vi i tillegg på høstvind!!! Hvor blir våren av?


Da er det heldigvis en trøst at det spirer inne=) Miniagurker på vei opp. Mulig jeg burde startet enda litt tidligere, men... det er for sent å tenke på det nå=)Gressløken tåler heldigvis det kalde været, og både småguttene og jeg har smakt på årets gressløk=)


Selv om været er ruskete er det koselig å rusle rundt i hagen å se på det som titter opp, for selv om mye ikke har tålt været denne vinteren, er det mye som har overlevd også=) Marikåpene vokser raskt akkurat nå.


Det er et par av akeleiene som er på vei opp også. De er nesten som små kunstverk=)


Dette er vårens store prosjekt! Innkjørselen vår har sett sånn ut et par år. Skikkelig udelikat og lite lekker. Dette er vår velkomst til de som kommer på besøk, og det er jo rett og slett ikke bra. I vår har vi endelig tid til å legge stein, og det kommer til å bli fantastisk når den er ferdig. Håper vi får det til, for jobben skal vi gjøre selv=)


Jeg må innrømme at det ikke blir lest så mye skjønnlitteratur for tiden. Jeg har en eksamen som skal leveres siste mai, så her har det vært mest fag i det siste. Disse bøkene ble lest rundt påske, for da unnet jeg meg litt tid med bøkene=) "Hud" er Mo Hayders andre bok i krimserien om politidykker Flea og politietterforsker Jack. Jeg synes den første boka var grotesk, denne var heldigvis litt mindre grotesk. Spennende, men kanskje litt vel usannsynlig til tider, samt at unge Flea tar utrolig mange dårlige, og ikke minst irriterende valg!!!=) 


Hvis man har lest den første boka om Tirsdagsdamene vet man sånn ca hva man har i vente. Feelgoodbok som er lettlest og underholdene=) Den hadde egentlig passet ypperlig på ei strand!=)

Håper dere har hatt en fin 1.mai=)

Vibeke=)

6 kommentarer:

 1. Hei,
  Kjedelig ver, men kan eg trøste så er det likedan hjå meg. Veldig surt og kaldt med kuldegrader i natt. Våren er usedvanlig sein i år. Men det er fantastisk med naturen, den sender ut av jorda spirane sine likevel sjølv kor ufyselig veret er. No er det Mai å då blir det nok bedre etter kvart får vi tru :))
  Lykke til med forberedelar til eksamen.
  Klem frå MarJE

  SvarSlett
 2. Her var det fint i formiddag, men nå er det nesten høstkaldt.

  Jeg kunne også tenkt meg fast dekke på tunet. Har sett vellykket legging av asfalt og felter med brostein. Det blir spennende å se hvordan det blir hos dere.

  SvarSlett
 3. Æsj...ikke gøy og våkne til nysnø 1 mai, men det er jo ikke uvanlig at snøen daler ned, den har dala ned flere plasser i nord og , men ikke her i skjomen, heldigvis :)

  Ha en fin kveld, klem Lisbeth ;)

  SvarSlett
 4. Hei hei! ALDRI moro når det kommer snø i mai, nei... Skikkelig kjedelig.

  Innkjørselen kommer sikkert til å bli kjempefin med stein. :) Vi har bare singel, men en gang...! ;) Her er det så mye annet som må på plass ute før vi kan begynne å tenke på å legge stein! ;)

  Må bare si at det er så hyggelig å ha en så trofast leser som deg. Alltid koselige og fine kommentarer fra deg, Vibeke. :)

  Lykke til med skolejobbingen fremover. Ønsker deg en fin kveld! :)

  SvarSlett
 5. Huff, snø i mai er ikke noe vi liker, nei! Våren kom aldri i år eller kanskje den kommer snart? Vi får bare håpe at det snart skifter før det er St. Hans...
  Ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
 6. Huff huff. Snø vil vi ikke ha. Forrige dagen hagla det masse her, så bakken ble hvit. Hatt en fin 1 mai med rydding i hagen, men utover dagen ble det surt og kaldt. Har den første boka med tirsdagsdamene, men ikke fått lest den enda

  SvarSlett