fredag 3. mai 2013

Fredagen kom fort=)

Denne fredagen kom fort, for med en ekstra fridag denne uka ble hodet litt forvirret!!! I går hadde jeg mentalt mandag, og da er det ikke rart fredagen kom brått på=)

Det har vært kaldt i det siste, og været har vært ruskete, men i dag etter jobb var det i alle fall oppholds og litt sol=) Og da var det bare å løpe ut for litt hagearbeid.


Siden det er såpass kaldt ute har jeg en plan om å plante sukkererter og sette poteter i ei bøtte i drivhuset, og forhåpentligvis gi noen grønnsaker en tidligere start. For at sukkerertene skal få noe å klatre i lagde jeg et klatrestativ av pil. Det er koselig å pusle med morsomme ting i hagen=)


Litt skjevt og skakt, men håper det blir fint når sukkerertene får slynge seg oppover pilen=)


De fleste bed er ryddet, og de skal etter hvert få kukompost og hønsegjødsel=) Kanskje det blir en mulighet for det i helga?


Heldigvis er det mange stauder som vokser og trives i hagen selv om det er kaldt! Dette tror jeg er tyrihjelmen jeg fikk av naboen i fjor. Da visste jeg ikke at den er veldig giftig, og nå er jeg litt usikker på om jeg bør fjerne den. Jeg synes den er veldig fin, men den er kanskje litt skummel også? Jeg har heldigvis ikke små barn som spiser det de ikke vet hva er. Noen som har råd i forhold til dette?


Selv om mange løker har råtnet i løpet av vinteren, dukker det stadig opp nye=) 

Håper dere får ei superfin helg=)

Vibeke=)

4 kommentarer:

 1. Så flink du er! Det er godt å få gjort litt i hagen igjen. Her er det også iskaldt. Jeg håper at varmen kommer snart! Jeg har hatt tyrihjelm, revebjeller og andre giftige blomster i hagen i alle år, og det har godt veldig bra. Men en kan selvsagt aldri få vært forsiktig nok. Så det blir en vurdering du må ta i forhold til om det er mange små barn rett i nærheten. Kanskje du kan plante noe annet foran den som er litt lavere?
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Det kommer til å bli kjempefint når erteblomstrene slynger seg oppover pilgreinene. :)

  Her snør det i dag... Vi skal snart på leke- og lunsjtreff hos søsteren min med familie. :)

  Håper du får drevet ute i hagen i helga. Kos deg! :)

  SvarSlett
 3. Det er ingen bed som er så ryddige som dine enda her.

  SvarSlett
 4. De hjemmelagede blomsterstøttene er de aller fineste. Jeg lager også slike, og noen ganger så roter disse kvistene seg, så blir det litt grønnere og frodigere i krukkene.

  Ønsker deg en fortsatt fin helg! Klem

  SvarSlett