søndag 12. mai 2013

Det blomstrer=)

Plutselig er våren her for fullt, og det merkes på hagen, for nå blomstrer det flere steder. Jeg kan vel ikke si at det er et blomsterhav, men det er fargeklatter rundt omkring og det er veldig koselig=)


Kubjellene er supersøte, og nå er de på vei. De har heldigvis overlevd vinteren=)


Kuleprimulaene er også på vei. Deler av den råtnet i vår, men heldigvis var det deler igjen, og jeg trodde kanskje de ikke kom til å blomstre i år, men joda=)


Disse søte blå vet jeg ikke hva heter, men de blomstrer rundt pæretreet vårt=)


Det er mange tulipaner på vei. Gleder meg til å se hvordan Amsterdam-tulipanene ser ut=) Vi kjøpte mange tulipaner i Amsterdam i høst, og det ser ut som de har klart seg godt. Disse tulipanene kommer fra bestefaren min, og det er veldig koselig at noen av dem nå blomstrer i hagen min. Mamma ga dem til han for ca 30 år siden... og det er egentlig veldig rart å tenke på.


Bare for noen dager siden sådde vi salat, og nå har de første spirene kommet. Det er ikke så lett å se på dette bildet, men dere kan se det om dere ser nøye etter=) Gleder meg til å spise salat fra egen hage.


Rødkattebusken har også klart vinteren. Den plantet vi i fjor, og den skal få klatre i ei armeringsjernmatte på verandaen vår. Det tror jeg kommer til å bli kjempefint=) Hadde vi vært smarte, hadde malejobben vært ferdig nå, men vi skal straks i gang og håper det går fint da den ikke er så høy enda.


Dette var himmelen over Trondheim i går kveld, det var et fantastisk syn=)

Håper dere har hatt ei koselig helg=)

Vibeke=)

12 kommentarer:

 1. Herlig å se blomster og spirer i hagen deres Vibeke! Forstår godt det er en spesiell følelse å ha tulipaner som ble gitt din bestefar av din mor! :-D
  Jeg har bare noen få tulipaner i hagen min. De er rester etter dem jeg plantet første året der borte. Rådyr og vånd hadde en eteorgie på dem den våren så siden har jeg aldri våget å kjøpe nye tulipaner. De få som overlevde har derimot kommet igjen hvert år, selv om de stort sett blir snauklippet før blomstring hver gang... ;-)
  Ha en fortsatt riktig fin kveld!
  Stein

  SvarSlett
 2. Så herlig at det har begynt å blomstre i hagen din...Jeg går og venter. Har brukt dagen i hagen ved å luke, rake blader og klippet ned rosene.

  SvarSlett
 3. Vi har også de små blå blomstene i hagen, både i bed og rundt omkring på plenen. Jeg har blitt fortalt at de kalles "blåstjerner" og "scilla". De er iallefall vedig søte. :)

  Så herlig med salat i hagen. Det tenker jeg blir både gøy og godt å hente inn etter hvert! :)

  Ørjan måtte grave opp en ganske stor rosebusk i går, den kom nemlig i veien for den nye verandaen. Må finne en ny og fin plass til rosebusken.

  Koser meg med litt blogg innimellom retting! ;) Har noen tekster igjen før jeg tar kvelden.

  Ønsker deg en fin ny uke! :)

  SvarSlett
 4. Først en kommentar til det siste bildet ditt over Trondheim.
  Vakkert nydelig bilde :D
  Så mye fint som vokser opphos dæ og tulipanene dine er kommet mye lenger enn mine :)

  Fine bilder fra dæ.

  Takk for koselige kommetarer hos mæ, ja æ har sådd de sjøl og starter med frøsåinga i mars ute i drivhuset og har på varme og lys der inne ;)

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 5. Ja, nå våres det skikkelig hos deg. Den røde kubjella var super skjønn. Jeg kjøpte en rød i fjor, men det ser ikke ut til at den kommer igjen.

  Nyt våren! Klem

  SvarSlett
 6. Så flotte blomster og bilder! Kveldsbildet var utrolig vakkert. Blomsten heter snøstjerne på norsk. Ha en ny fin uke!

  SvarSlett
 7. Er så deilig å se det spirer og gror nå :D Herlig tid!!


  Ha en superduper ny uke -
  ♥Klemmer fra Jatte♥

  SvarSlett
 8. Kubjellene er supersøte, jeg vil også ha... De søte blå er nok scilla tror jeg.Fine skilt du har i kjøkkenhagen, hvem, hva, hvor? Gidder du å svare meg på bloggen min blir jeg glad altså!!

  SvarSlett
 9. Vakre blomster i hagen din. Det er så herlig at det hele er igang etter mange og lange måneder med snø og kulde. Her er krokusen på hell, men primula tar over :)
  Finfin uke til deg.

  SvarSlett
 10. Tror jammen våren er kommet lenger i midt-Norge enn her på sørøstlandet, gitt. Mine kuleprimula er bare knøttsmå foreløpig.
  Kubjelle har jeg satt på Ønskelista mi. Er det løk eller staude? De er så søte.

  Kveldshimmelbildet var bærre lekkert, Vibeke. Snakk m sukkertøy for øyet.
  Og koselig å ha tulipaner etter bestefar da. Sånt er spesielt.
  Fin ny uke ønskes deg.

  SvarSlett
 11. Hei igjen.
  Tusen takk for svar ang dimensjoner på stativet, Vibeke.
  Har du en link til et blogginnlegg eller to om dette. Litt lettere å vise dette til patriarken, enn at jeg tegner og forteller.

  SvarSlett
 12. Fro noen koselige bilder, så herlig å se det spire i hagen :)! Så søte de små salatspirene er :)! Klemmer

  SvarSlett