onsdag 23. april 2014

Påske i København=)

Vi har tilbrakt det meste av påskeferien i København=) Vi har jo en reiselyst over gjenomsnittet, og forsøker å reise så mye vi bare kan! Det er begrenset fri fra skole og jobb, og økonomi som setter begrensingene for oss. 


Vi kom nedover torsdag kveld, og var uthvilte og klare for å tilbringe langfredag i tivoliet. En nydelig dag for tivoli med mye sol og fin temperatur. Jeg synes tivoliet i København er så utrolig koselig, og litt mindre støyende enn andre=)


Her er det mye moro for store og små, og jeg synes karuseller er gøy! Jeg var med guttene både i det høye tårnet og på berg-og-dalbanen=) Tøff mamma!!!!=)


Det hadde rukket å bli grønt og fint i tivoliet=)Guttene var ivrige, og etter en liten hvil på hotellet, tilbrakte vi resten av kvelden der=) Koselig belysning i hele tivoliet=)Resten av helga brukte vi til å rusle rundt og snuse på byen=) Det er det aller beste med ferie, og kjenne på atmosfæren andre steder enn hjemme. Jeg synes København er superkoselig. Disse kassene med blomster i var til salgs, og hadde det ikke vært for vekta, skulle jeg hatt med et par hjem!


Vi ruslet bort til slottet og den lille havfrue på søndag, og var rimelig slitne i beina da vi dro hjem! Akkurat slik det skal være etter storbyferie=)


Vi har en helt spesiell interesse for mat, og vi fikk spist mye god mat på turen. Den beste maten spiste vi på Madklubben, som er en superbra og veldig billig restaurant. 

Gubben har ei bok som heter "Sild og snaps", den skriver om 20 frokostrestauranter i København. Han har som mål å besøke alle 20, og på denne turen besøkte vi nr 6 i rekka! Bare 14 igjen, og gode grunner til å reise tilbake!

Deilig med finvær i København, og veldig deilig å komme hjem til enda mer finvær=)

Hva har dere gjort i påska? Håper dere har hatt fine og avslappende påskedager=)

Vibeke=)

8 kommentarer:

 1. Det så hyggelig ut i København! Du er virkelig tøff som tør å være med der. Det hadde imke jeg gjort, ikke mot betaling en gang ;-)

  Jeg har vært hjemme i hele påsken og har hatt besøk av barn og barnebarn. Veldig koselig!

  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 2. Som deg, elsker jeg København, det er byen som har alt :) Og Tivoli før jul er en opplevelse, selv om jeg ikke kjører karuseller etter en "nær døden" opplevelse med Thundercoaster på Tusenfryd.
  Nyt vårdagene i Trondheim også :)

  SvarSlett
 3. Herlige København! Den byen blir man aldri lei, så skjønner at dere koste dere der! :) Har dere spist frokost på Cafè Norden? Mmm!
  Vi har hatt hjemmepåske og det var veldig godt. :) Fått truffet venner og familie, holdt på med hagearbeid i nydelig vårsol, grillsesongen ble åpnet og jammen fikk jeg ikke jobbet litt også! ;)
  Snart helg igjen. En uke går for fort!! God helg når den tid kommer! :)

  SvarSlett
 4. Å, så gøy å lese om Købenturen deres. Kjempefine bilder fra tivoli. Der er det vakkert både på dag og kveld. De er så flinke med blomster og parkanlegg der, slik at man kan nyte om man ikke er så glad i karuseller slik som deg. Tøffa!
  Jeg bare digger Kbh. Får lyst til å bestille tur dit når jeg leser innlegget ditt, Vibeke.
  Hva jeg har gjort i påska? Hm, det kan du lese om i siste blogginnlegget mitt ;)

  SvarSlett
 5. Gratulerer! Du har vunnet i trekningen på bloggen min! Send meg din adresse på min mail fru.underberget@hotmail.com så kommer det snart post til deg:-)
  PS. ser ut som dere hadde en kjempefin tur til Kjøbenhavn!

  SvarSlett
 6. Dette så ut som en perfekt påske for liten og stor ja, og i det fine vår været er det så flott i Danmark.

  Vi har vært en tur i Vilnius og hatt noen dager hjemme, en bra påske på alle måter.

  Flotte bilder fra turen deres Vibeke, ha en strålende helg.

  SvarSlett
 7. Hørtes ut som en kjekk tur :)Det er kjekt å reise :) Vi var hjemme i påsken og jeg fikk jobbet med oppgave og jobbet i hagen. Frøkna koste seg med venninner. En overnattingstur til mine foreldre i nabokommunen ble det også med trilling av egg :) God helg! :)

  SvarSlett
 8. Så deilig at dere kan dra på ferieturer i feriene deres, v har aldri vært i Dannmark.
  Ser ut til at dokker har kost dokker skikkelig, fine bilder.
  Påsken vår har vi tillbringet hjemme.

  Takk for koselig kommentar fra dæ til mæ.

  Ha ei fortsatt fin helg, Vibeke :)

  SvarSlett