søndag 13. april 2014

Endelig vokser spirene i Kiellandsgata=)

Det blir ikke mye tid til blogging for tiden. Heldigvis er jeg en morgenfulg, så på helg rekker jeg mer enn på ukedager. Veldig snart er det påskeferie og dager med fri! Det skal bli utrolig godt=)


I forrige uke hadde vi fine vårdager i Trondheim, og vi benytter sjansen til å løpe ut så fort det er finvær=) Krokusen er fortsatt den eneste som blomstrer i hagen vår, men det dukker nok opp andre også etter hvert=)


Jeg liker de som blomstrer så tidlig, for det gir en fin smak av vår=)


I tillegg til å nyte søte krokus, benyttet jeg sjansen til å plante om de små spirene ute. Endelig er det spirer i Kiellandsgata også. Det var jammen på tide! De største her er squash. Jeg fikk en plante av en kollega for et par år siden, og synes den var takknemlig å ha i hagen. Stor avling av kun en plante=) Ellers har vi sådd tomater, babyagurk, sommerblomster, purre og løk. Og helt sikkert noe jeg har glemt=)


Squash-planaten er skikkelig voksevillig=)


Og så er vi i gang med å utvide kjøkkenhagen. Etter mange diskusjoner om hvor den skal være, har vi bestemt oss for at den skal få være på forsiden av huset. Her er det mye sol, og en stor plen vi sjelden bruker til noe. Kassene er av tre, og de er ikke impregnerte. De vil helt sikkert råtne med tiden, men da får vi bytte ut med nye=) Det blir flere kasser, og dere skal få se når de alle er ferdige. Jeg gleder meg til å dyrke frem enda flere grønnsaker=)


Det er mye vær i Trondheim for tiden. I går var jeg på en liten fototur med ei venninne, og "plutselig" kom regnværet. Vi løp til bilen, men var selvfølgelig søkkvåte da vi kom frem=) Nå håper jeg på ei rekke med finværsdager igjen=)

Skal dere gjøre noe koselig i påska? Ønsker dere ei trivelig påske=)

Vibeke=)

12 kommentarer:

 1. Jeg har startet ferien, men har ingen store planer. Blir en del lesing vil jeg tro og dagsturer på sykkel og til fots med sønnen min. Går også å venter på ny bil som kanskje er klar i morgen. Flott å se at det spirer. Gleder meg til flere flotte bilder fra hagen din fremover. Ønsker deg en fin påske

  SvarSlett
 2. Riktig god påske til deg også. Her skal jeg lage med mer kjøkkenhage i påsken og prikle/plante om en myriade av små spirer og større småplanter.
  Jeg har også kjøpt meg uimpregnerte materialer som jeg skal bruke. Satser på at de varer noen år før de råtner.
  Nyt påsken :)

  SvarSlett
 3. Nydelige krokus som blomstrer hos deg. Jeg må ta meg en tur i seinere i dag, for det skal vel være noen krokus i hagen min også.
  Ønsker deg en kjempe fin søndag og påske.

  Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Hei Vibeke. Fint med et livstegn. Har savnet deg her i bloggland ;)

  Spennende med squashplanter da. Det har jeg aldri forsøkt. I år har jeg sådd gresskar. Syltet gresskar er så godt. Har håp om å gjøre det i høst. Patriarken må bare lage nye plantekasser til meg først. Materialer er kappet, men ikke montert. Vi er nemlig travle med forberedelser til den store dagen.
  Jaså, så det blir grønnsakshage ved inngangen deres. (Husker du snakket om det når jeg var på besøk) Så supert da! Litt a la Moseplassens Anne. Lykke til med prosjektet.

  SvarSlett
 5. Her var det vår ute og inne, så fine krokus og flotte grønnsaksplanter du har drevet frem.
  Med nye kasser blir det nok mye godt å putte i munnen i sommer, ha en fin påske med dine.
  Marit.

  SvarSlett
 6. Ja, se det spirer hos deg Vibeke! Blir mye godt å bite i til sommeren. Nydelige krokuser som skinner i sollyset. Godt at dere har fått noen fine dager også midt opp i alt været. Samme her hos oss. Lunefulle april. Ha en fin påske.

  SvarSlett
 7. Herlig når det spirer :-)) Vi har mange nye spirer på planterommet! Sommerblomster i alle varianter skal gi en fargerik Rantenhage i år :-)) God påske!

  SvarSlett
 8. Krokusen blomstrer for fullt her i hagen også. Søte og koselige blomster. Lykke til med kjøkkenhageutvidelse! :) Det blir spennende å følge med på.
  Ønsker deg og dine en riktig GOD PÅSKE!
  Påskeklem fra Aia

  SvarSlett
 9. Deilig med vår :) Vi er ikke het der enda, men det kommer seg litt etter hvert. God påske til deg og dine Vibeke :)

  SvarSlett
 10. Godt å se nye spirer hos deg! Det blir spennende å se hvordan det vokser og gror i kjøkkenhagen din!

  God påske! :-)

  SvarSlett
 11. Hei hei! Jeg titter bare innom for å ønske deg en fortsatt fin påske! Squash plantene dine ser veldig lovende ut, det er så gøy å dyrke egne grønnsaker:-)

  SvarSlett
 12. Krokus er bare så fint! Så spennende med utviding av kjøkkenhagen, gleder meg til å se......... Håper du også har hatt fin påske, travelt her også!
  Fin ny uke til deg!
  Klem fra Signe.

  SvarSlett