lørdag 13. september 2014

En avslappende hagedag=)

Selv om det er en del praktiske ting som bør gjøres i hagen, har jeg i dag hatt en veldig avslappende hagedag. Jeg har ruslet rundt, puslet litt, klipt av en blomst her… og en der… drukket te, og tatt masse bilder=) Med  andre ord en helt perfekt hagedag=)

 

Fantastisk høstvær gjør hagelivet enda bedre, og det er fortsatt en del blomster i hagen=) Dahlia i mengder gjør seg veldig godt i høstsola=)


Jeg var litt treg med å så erteblomstene i år, så de startet blomstringen sent. Akkurat nå er jo jeg glad for det, for de pynter opp hagen=) Og de lukter utrolig godt.


Noen synes blomkarse er en litt traurig blomst, men jeg synes den er nydelig=) Skal egentlig plante løk der den står, men har ikke hjerte til å ta den bort enda…..


Fredløs er vel egentlig en svartelistet blomst, og det kan hende jeg burde tatt den ut av hagen. Den står i et bed hvor jeg har god kontroll på den, men den hjelper kanskje ikke. Hva gjør dere med de svartelistede?


Neste år skal jeg så enda flere sommerblomster, for jeg begynner å skjønne at de også er en hagegave=) Jeg er redd for å så så mye at jeg blir lei, men det skal jeg slutte å være redd for! For hva er det verste som kan skje? 


Måtte macro-leke litt også, og det er ikke bare blomstene i hagen som er dekorative. Frøhodene til valmuen er også fin. Da jeg tømte de for frø, sa gubben at de fungerte som pepperbøsser… og det er jammen helt sant=)


Luftløken er også dekorativ, og den skal vi finhakke og ha i mat. Nam, nam=)


Jeg fikk tomater til slutt=) Ganske mange også, og enda flere er det i drivhuset. Sjokoladetomater smaker ikke sjokolade, men de er veldig gode.

Dagens hagedag er min helgeglede hos Vivi. Gå inn til henne for flere gleder=)

Håper dere får ei fin helg=)

Vibeke=)19 kommentarer:

 1. Det ser ut som om du har hatt en perfekt dag i hagen .-)) Jeg elsker sånne lange deilige dager i helgehagen! God helg!

  SvarSlett
 2. Så flotte bilder!
  I dag har jeg prøvd meg på å plante krokus i potter, som forhåpentligvis kommer opp til våren. Nybegynner når det kommer til hageting :) Men gøy når ting spirer og gror!
  Kos deg med helgefølelsen videre :)
  Klem fra Ingrid

  SvarSlett
 3. Ingen ting er bedre enn slike dager i hagen, og det er ikke vanskelig å skjønne at du har kost deg.
  Flotte bilder og en koselig helgeglede. Ønsker deg en fortsatt fin helg. Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Deilig dag du har hatt i hagen:)
  Så viktig å kose seg nå de fine helgene vi får,før ruskeværet setter inn.
  Flotte bilder du deler også:))

  SvarSlett
 5. Vad härliga blombilder du bjuder på det är inte så mycket som blommar hos mig här på kolonin just nu men många knoppar finns det så kommer solen blir det nog blommor också.
  Ha e fin söndag
  kram Meta

  SvarSlett
 6. Ja i dagen i dag har vært flott:) Fine bilder!

  SvarSlett
 7. Høres ut som en koselig hagedag. :) Erteblomster er helt nydelig, og jeg syns også blomkarse er veldig fint. Må ha blomkarse hver sommer! Håper søndagen din er god. Her er det nydelig høstvær. Ønsker deg en ny og fin uke! :)

  SvarSlett
 8. Deilig høstvær og en fin helg hjemme og i hagen er god belønning etter en arbeidsuke, så fine blomster og vakre bilder.
  God søndag fra Marit.

  SvarSlett
 9. Nydelige bilder, Vibeke! Deilig med sånne hagedager. Det har vært en herlig sommer og høst så langt. Jeg storkoser meg ute :)

  Ønsker deg en fin ny uke!

  SvarSlett
 10. For noen deilige og avslappende hagedager du har. Fortsatt gledelig blomstring i hagen din. Så er du jo blitt rene macrodronningen:):) Ha en god ny uke.

  SvarSlett
 11. Herregud så herlig det hørtes ut, her har vi syslet i hagen også, pusset terrassen, skrudd opp litt veggplater inne, egentlig bare å nyte lange fine dager når man kan :). For noen flotte bilder du har og da! Ha en fin ny uke dere :)!

  SvarSlett
 12. Akkurat sånne dager er noe av vitsen med å ha hage :-)
  Er ikke det en hvit, bøyd fredløs du har der? Sprer de seg så ille? De gule har jeg gravd opp og kastet bak garasjen hvor de trives godt. Og så har de sådd seg i en skyggeskråning hvor de får være. Napper opp alt i bedet de ble fjernet fra. Samme med kanadisk gullris og annen skit...

  SvarSlett
 13. Høres ut som du har hatt en deilig dag i hagen, og som alltid flotte bilder :)

  SvarSlett
 14. Luftløk? Ja takk!

  Fin søndagskveld ønskes deg herfra.

  SvarSlett
 15. Kære Vibeke
  Dejligt at høre, du har haft en fin havedag, Ser sødt ud med tomaterne
  på stråhatten.

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlett
 16. titter bare innom for å si hei hei :)
  Nydelige flotte blomsterbilder hos deg,men det er vel ikke like frodig i hagen nå?Her er det ihvertfall skralt,bare et og annet lysglimt ;)
  Gleder meg allerede til våren og plante nye!
  Toveklem :)

  SvarSlett
 17. Hei på deg, jeg vil bare ønske deg en strålende høsthelg.

  SvarSlett
 18. Hei hei, Vibeke! Titter innom for å ønske deg en god søndag! :) Klem

  SvarSlett
 19. Hei:)
  Bare innom for å ønske deg en fin ny uke!
  Takk for hyggelig hilsen hos meg:)

  SvarSlett