lørdag 6. september 2014

Hvor lekne skal vi være?

Vi har lenge hatt en drøm om hekk, og en ikke helt vanlig hekk. I den ene enden av dette partiet er det allerede en gammel hekk av berberis, og den skal vi ta vare på. Resten av hekken skal være leken med partier med ulike hekkeplanter. Og det blir veldig spennende å se om dette kommer til å bli morsomt eller rart=)I fjor startet vi prosjektet, og vi plantet barlind da vi lagde nytt bed. Vi hadde en plan om å plante resten også, men det rakk vi ikke før det plutselig ble vinter.


Litt flaut at jeg ikke husker hva denne heter, med dette er i alle fall den nest siste biten av hekken. Tror det blir morsomt med et parti med brokete blader=)


De siste sju hekkeplantene blir alperips, og de skal forhåpentligvis plantes i morgen. Og nå blir det veldig spennende hvordan dette hekkeprosjektet blir=)


Vi har et veldig slitent gjerde, og det kunne vi egentlig tatt ned, men det synes jeg er for tidlig. Derfor skal det nå pusses opp. Vi har har laget "huller" til hekkeplantene, slik at de får nok luft og sol. Og nå er det store spørsmålet, hvilken farge skal gjerde ha? Jeg er fristet til å male det grønt, men er redd det vil bli voldsomt. Så skal vi gå for et lekent grønt gjede? Eller et klassisk hvitt? Hva tror dere?=)

Det er morsomt med hageprosjekter, og jeg håper den fine høsten varer lenge=)

Håper dere har en fin, fin lørdag=)

Vibeke=)16 kommentarer:

 1. Dette kan bli en høy, tett og flott hekk. Den hvitspragla er Sibirkornell. Cornus Alba. Kornellen skal vel forynges ved å ta 1/4 av greinene helt nede hvert år.

  Vi har en Alperipshekk her. Den måtte jeg klippe helt ned i år, men den har kommet supert igjen.

  SvarSlett
 2. Spennende prosjekt! Vi får vel se hvordan det blir?! God søndag!

  SvarSlett
 3. Det blir en variert hekk, ja. Gleder meg til å se resultatet av leken :-)
  Pent og hvitt - passer kanskje ikke helt lenger når dere har tatt ned så mye av det? Jeg vil tro at det blir en forventning om at det skal "repareres". Grønn er bedre, etter min smak. Selv om det kan bli kraftig, det også. Har du vurdert å beise? Så det blir litt mer dempet, og ikke roper at det egentlig er et hvitt stakittgjerde som passer til huset men er blitt litt for gammelt? Jeg mener jeg har sett noen bilder av gjerder med ulike nyanser på beisen som er blitt veldig fint - fint i betydeningen "synes nesten ikke mellom buskene". Morgentanker. Ha en flott søndag :-)

  SvarSlett
 4. Spennende hekk! Jeg liker godt slike varierte hekker, Det blir så bra.
  Hva med å måle gjerdet grått?

  SvarSlett
 5. Dere er så flinke til å holde på i hagen! :) Det må vi bli flinkere til, men i dag blir det hagearbeid, lekehusbygging og loppemarked (og litt jobb!). :) Lykke til med hekkeprosjektet og GOD søndag! :)

  SvarSlett
 6. God søndag, Vibeke.
  Hm…. jeg ville tatt bort alle tverrplankene og malt de som ligger grønne. På den måte får plantene lys, sol og luft nok til å vokse seg store og sterke. Og gjerdet ser ikke ut som en hullete tanngard ;)
  Lykke til med valget!

  SvarSlett
 7. Ellers kult med hekkmiks da. Og humor er viktig. Og sånn jeg kjenner deg er humor viktig på mange arenaer.
  Klemmer

  SvarSlett
 8. Vet at æ syns hvitt gjærde er penest, men det er jo dere som skal trives med denne hekken.
  Skal bli gøy og se til neste år korsen hekken er blitt, lykke til :O)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 9. Så utrolig artig og stilig å være kreativ på hekkfronten. Dette blir flott - fremfor den klassiske striglete hekkstripen. Grønt eller hvitt? Når dere først er i gang med å sette personlig preg på det---hvorfor ikke prøve grønt? Det går jo an å male over igjen:) Lykke til Vibeke. Gleder meg virkelig til å følge hekkmiksen.

  SvarSlett
 10. Artig med blandet hekk! Det er jo gøy å se litt variasjon i hekken også, ikke bare en farge. Jeg har en hekk nede i hagen som er blanding av sånn sibirkornell som du har og rød blærespirea. Det er også en artig blanding. Jeg synes hvitt er så pent, så jeg hadde nok gått for klassisk hvitt mot alt det grønne, men et grønt gjerde kan bli fint det også. Håper du har hatt en fin helg!

  SvarSlett
 11. Dette var et artig hekk variasjon..og det blir kjempeflott!
  Og skal gjerde være hvitt eller farget...ja si det...hvitt er jo helt klart finest,men det kunne også være fint med litt grått-værbitt-look...men det er jo en smaksak:)
  Ønsker deg en fin ny uke:)
  ps...broket kornell...tenker jeg den glemte planten er:)

  SvarSlett
 12. For et spennende prosjekt,og hvordan det virkelig blir får dere jo ikke vite på en stund enda :)
  Merker jeg er veldig nysgjerrig selv,og jeg digger at dere gjør noe helt annerledes!!!! Fargen på gjerdet aner jeg ikke….venter i spenning ;)))

  God ny uke!

  Toveklem .)

  SvarSlett
 13. Tenker dette blir kjempefint. Skal gjerdet repareres eller settes opp på nytt? I såfall er beis på nytt treverk lurere enn maling.....trur eg ;) Hmmm, farge... grå/grønt, skarpgrønt, oliven? Nei, fargevalg, særlig på ting det er mye jobb å male er innmarit vanskelig. Men jeg gleder meg til å se hvordan det blir. Nyt høstuka i fulle drag :)

  SvarSlett
 14. Høres spennende ute med forskjellige arter i hekken :) Klassisk hvitt er fint til stilen på huset, men grønt kan jo bli tøft det også. Jeg er glad i farger, jeg :)

  SvarSlett
 15. Så spennende med en blandet hekk! Jeg ville nok valgt hvitt gjerde. Uansett blir det spennende å følge dette prosjektet!

  SvarSlett
 16. Nå måtte jeg forte meg inn og "advare" deg - visst du har store forhåpninger om reportasje fra hjemmet vårt i Lev Landlig så er det ikke det altså,bare en liten artikkel på knapt 1/4side!!!!Men bladet ellers er jo fantastisk så all grunn til å kjøpe Lev Landlig!Kos med kommentar fra deg ihvertfall!!!Ha en fin kveld!
  Toveklem :)

  SvarSlett