mandag 26. august 2013

Helgegleder på en mandag=)

Helgegleder er i gang igjen hos Vivi, og denne gangen kommer mitt innlegg på en mandag. Det er ikke fordi jeg har hatt det så travelt i helga, men fordi jeg har vært litt lat=)

Jeg vet jeg har skrevet om det før, men jeg skal gjenta meg selv, for en av mine helgegleder er å lese. Jeg er morgenfrisk og står som regel opp lenge før de andre her i huset. I helga har i tillegg eldstemann og jeg vært hjemme alene, og han er den som sover lengst av oss, så da ble det god tid med bok om morgenen. Disse alenetimene er utrolig fine, for da er det bare å senke tempoet.


I helga var det i tillegg nydelig vær, så da kunne jeg sitte ute å lese og drikke te=) Kjenner jeg håper at høsten skal bli varm og fin, slik at det blir flere muligheter til å sitte ute.Radioen står noen ganger på i bakgrunnen, og andre ganger har jeg det helt stille. Det kommer litt an på humøret. Da bildet skulle tas ble brudebildet vårt med=) Om ikke mange dagene har vi ti års bryllupsdag. Ti år går jammen fort=)


Ferie er høytid for lesing, og i sommer har jeg, som alltid, lest masse=) Dette er den beste boka jeg har lest i år; "En mann ved navn Ove". Ei utrolig vittig og fin bok om en sær enkemann som plutselig må forholde seg til naboene. Denne boka er rett og slett herlig=)

Ellers har jeg lest; "Nattmannen" av Jørn Lier Horst. Jeg liker Horst sine bøker, og synes de stort sett har fint driv. 

Den mest overraskende boka fra i sommer må være "Middagen" av Herman Koch. Det du først tenker, blir ikke slik du tror... det er i alle fall helt sikkert.

"Mississippi" av Hillary Jordan leste jeg også i ferien. Den boka er ikke blant mine favoritter uten at jeg klarer helt å sette fingeren på hva det er med boka, men den er leseverdig.

Og alle hageelskere bør lese "Blomstens hemmelige språk" av Vanessa Diffenbaugh som er en utrolig fin og litt trist bok. Historien er fantastisk og boka er en skikkelig pageturner. Jeg innrømmer glatt at jeg gråt underveis=)

Har dere lest en god bok i det siste?

Fin ny uke til dere=)

Vibeke=)

17 kommentarer:

 1. Så koselig å se bryllupsbildet deres! :) Så flott, 10 årsbryllupsdag snart! :)

  Måtte litt smile av at eldstemannen din sover lenge, for det har nemlig min eldste også begynt med! ;) Er ikke våre eldste like gamle? Wilhelm er 12.

  Herlig å ta seg tid til en god bok! :) "Blomstens hemmelige språk" har jeg veldig lyst å lese.

  SvarSlett
 2. Ja, skolestarten har gått bra! Det er sant det, plutselig er alt i gang igjen! ;)

  I kveld holder jeg på å forberede (vasker blant annet ekstra mye klær, så skuffer og skap er godt fylt opp før mannen skal stelle alene hjemme! ;)) at jeg skal bort noen dager, reiser på leirskole med klassen min og hele 10. trinn om et par dager. Vi skal blant annet gå Besseggen. Jeg har aldri gått Besseggen, så det er virkelig på høy tid! Gleder meg! :)

  SvarSlett
 3. Det har blitt lite lesing de siste årene. Her hjemme er det alltid så mye som venter i tillegg til noen PC-baserte hobbyer; slektsforskning og bilder.

  Men jeg nyter disse deilige dagene og er så mye ute som mulig.

  SvarSlett
 4. Alltid fint med noen boktips :)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med snart 10 års bryllupsdag! Jeg leser mest historiske bøker, men er glad i å lese mye annet også. Ken Follet er en av mine favoritter.

  Håper du får en fin uke med tid til å lese litt også!

  SvarSlett
 6. Gratulerer med bryllupsdag :) Jeg leser også i ferier, men ellers er det lissom ikke tid, trening og håndarbeide tar mye tid attåt at en må jobbe for føden ;)
  Finfin uke til deg.

  SvarSlett
 7. Litt alenetid med en god bok er et must. Blomstenes hemmelige språk har jeg og lest. Veldig fin bok :)

  SvarSlett
 8. Så deilige helgegleder, å kjenne litt på roen og kose seg med en bok gjør godt.

  God kveld fra Marit.

  SvarSlett
 9. Koselig å lese i fred og ro, og fine bilder :). Gratulerer masse med det kommende jubileet, hurra :)! Ha en finfin uke :)

  SvarSlett
 10. Det er herlig å ta det med ro i helgene. Viktig å kose seg. Jeg liker også å stå opp tidlig, bare for å ha det litt stille før andre står opp.

  Kjempe fin og koselig helgeglede, og utrolig flott at du ville dele den.

  Klem

  SvarSlett
 11. Det siste halve året har jeg lest litt bøker. Det økte på etter at vi flyttet :) Nå holder jeg på med "Tråden" av Hislop. "Blomstenenes hemmelige språk" høres fin ut. Lurer på om jeg ikke har lest et utdrag av den. I familien min går bøker på rundgang, kanskje jeg skulle høre om noen har den før jeg eventuelt kjøper den selv :)

  SvarSlett
 12. Er imponert over alle bøkene du får lest, Vibeke. Innimellom hagearbeid, smågutter, jobb, blogging, viderutdanning osv.
  Jeg, som er i en annen roligere fase av livet, får ikke lest en brøkdel av deg. Holder på med Blomstenes hemmelig språk nå. Og koooser meg med den.

  Og enig, alenemorgener er ubetalelige. Når de i tillegg kan tilbringes utendørs, er det toppers. Har alltid en fridag pr uke. Elsker langsomme morgener/formiddager der jeg kan sose i pysj, hagerusle, drikke kaffe, blogge, avislese etc. I dag har jeg en slik. Oupps, sola skinner. Jeg må sette meg ut i hagen med en gang.
  Tudeloo!

  SvarSlett
 13. Og du, Grattis med 10 års bryllupsdag!!! Hurra for kjærligheten <3

  SvarSlett
 14. Så hyggelig at du benytter tiden til å kose deg :D
  Det er godt å se :) Jeg har lest, men går mest i fantasy her ;)
  Gratulerer så mye med 10 års bryllupsdag :D Måtte det bli mange, mange flere!

  SvarSlett
 15. Du vet virkelig å nyte de nydelige alenestundene om morgenen:) Så har du jo sånn en koselig verandakrok å sitte ved også. Gratulerer så mye med bryllupsdagen:):)

  SvarSlett
 16. Veldig koselig blogg, og så enig med deg - la høsten bli lang og varm. En stille stund for seg selv om morgenen, kan redde resten av dagen.
  Bente

  SvarSlett
 17. Nå var det lenge siden jeg har vært innom her hos deg - og nå har jeg kosa meg lenge med de flotte innleggene dine fra hagen, og ikke mist fra drivhuset ditt. Jeg har virkelig latt meg inspirere og kost meg...
  Ønsker deg en fin fin september, håper vi får en flott høst!
  Titti-klem

  SvarSlett