fredag 9. august 2013

Home sweet home=)

Å reise er fantastisk, men det er faktisk veldig godt å komme hjem igjen også=) Vi blir like overrasket hvert år over hvor mye det har vokst i hagen mens vi har vært borte. Jeg ser ikke hvor mye det vokser når jeg er hjemme, men etter noen dager borte ser man det veldig godt. 


Som alltid har vi bundet opp tomatplantene litt for dårlig, og drivhuset så ut som en jungel da vi kom hjem. Nå er plantene klippet, og jeg må innse at jeg er veldig dårlig på tomater. Det er mange blomster, men veldig få tomater.... Vet ikke helt hva jeg skal gjøre for å få de til! Det er jammen ikke sikkert det blir tomater i drivhuset her neste år!!! Gode råd mottas med takk=)


Vi får se om noen rekker å bli røde før høsten kommer!


Det meste av krydderurtene har blomstret mens vi var borte, og gresset er veldig høyt. Så de neste dagene må det klippes plen, ryddes i bed og det må lukes mye=)


Mens tomatene uteblir, blomstrer erteblomstene som bare det=)


Det gjør også denne klatreren som står i drivhuset. Vi har en ute også, og det er ingen tvil om at den liker seg enda bedre når den får litt mer varme=) Rips og solbær er modne, og de skal jeg plukke inn i dag=) Og så må jeg lage noe godt av dem=)

Håper dere får ei superfin helg=)

Vibeke=)


12 kommentarer:

 1. Ja her var det mye godt som ventet på å høstes, og så flotte tomater det snart blir.
  Borte bra men å komme hjem er godt også, god helg fra Marit.

  SvarSlett
 2. Ja, det er først da en ser hvor mye et vokser når en har vært borte en stund. Det er noe som heter å pinsere tomatlanter, dvs. at du fjerner alle sideskudd som kommer på de. Da bruker ikke planta masse krefter på å produsere nye skudd, men utvikler tomater i steden :-)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Trur æ leste ne plass at tomatene trengte masse gjødsel, så æ har gjødsel i vannet flere ganger uka, men ellers er det viktig og riste plantene hvær dag mens de blomstrer for da pollerer de sæ , eller ka det nu heter hehe :P leste tips om det en gang,mulig d var et kjerringråd, men æ pleier nu og gjøre det uansett, innbiller mæ at det hjelper på og få frem mere tomater,ellers fjærner æ også side skuddene :)

  Borte bra men hjemme best ;)

  Ha ei fin helg.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 4. Åj, for noen FLOTTE erteblomster! :) Og så var det så søtt med hyssingsnella som hang i drivhuset. :)

  Her er også ripsen og solbæra klare for innhøsting. Jeg har planer om å lage saft og/ eller gele.

  Velkommen hjem igjen og GOD helg! :)

  SvarSlett
 5. Det er klabbert at tomatene blir røde før høsten!! Lenge til det... Den følelsen av å komme hjem etter en tid borte, er bare så deilig!!

  SvarSlett
 6. Så herlig blogg da! La meg til som følger her jeg :) God helg og kos deg masse :))

  Klem, Anne <3

  SvarSlett
 7. Sønnen min og jeg har plukket, rips, blåbær, bringebær og solbær. vi har laget smoothie og bærsaus til vaniljeis. Nam nam

  SvarSlett
 8. Hei
  Jeg sliter med det samme problemet som deg. Mange tomatblomster, lite tomater. Jeg har gjødslet og jeg har ristet, men jeg tror det er insekter som mangler. Jeg har tatt vekk de plantene som bare har blomster, det rekker ikke å bli tomater nå. Mange grønne igjen, så jeg krysser fingrene for en fin høst.
  Blir nok ikke så mye tomater på meg heller, til neste år.

  Kjempe frodig er det i alle fall hos deg. Ønsker deg en fin helg. Klem

  SvarSlett
 9. Gjenkjenner den gode følelsen når man kommer hjem etter ferie. Og alt arbeidet i hagen som må tas igjen. Ja ja, det springer ikke fra en. En får ta det en rekker.

  Jepp. Ferien er over her. Har jobbet 1 uke allerede. Men nå er det frihelg. Herlige frihelg! Du da, ferien slutt for deg?

  SvarSlett
 10. Takk for at du også ville følge meg, koseliiiig!

  Klem, Anne <3

  SvarSlett
 11. Velkommen tilbake :)! For et liv det har vært i hage og drivhus da! Lykke til med luking og klipping :). Ha en fin søndagskveld :).

  SvarSlett