onsdag 14. august 2013

Nam, nam=)

Det begynner å bli høst, selv om jeg absolutt ikke er klar for det. De siste dagene har det ikke vært sommerferievær i Trondheim, og det er blitt flere inneaktiviteter enn vi har ønsket. Heldigvis går det an å finne på koselige ting selv om været er ruskete også=)


Vi har laget en liten hekk av solbær- og ripsbusker i hagen, og plantene er fortsatt små. Derfor ble det ikke den største avlingen i år, og vi bestemte oss for å lage gele av bærene. Det etter inspirasjon fra denne koselige bloggen. Det lukter utrolig godt når man koker bær, og lukta minner meg om besteforeldrene mine=)


Etter at safta var kokt ut av bærene, var det bare å koke den opp igjen sammen med sukker og håpe på gele=)


Og flere glass gele ble det=)


Og nå kan vi spise blåmuggost med gele på, og det var utrolig godt=)


Vi har vært på flere turer i marka i ruskeværet, og vi har plukket både blåbær og kantareller. Vi plukker ikke inn så store mengder, for det har vi ikke frysekapasitet til. Blåbærene skal i alle fall brukes til smoothie=)


Kantareller er den eneste soppen vi er trygge på og tør plukke uten kyndig hjelp. Vi forveller dem og fryser dem ned=) Nå er det klart for mye god mat i Kiellandsgata=)

Håper dere har ei superfin uke=)

Vibeke=)

11 kommentarer:

  1. Så flinke dere er! Blåbær og kantarell smaker godt, og det er jo så fint at en kan finne det gratis ute i naturen.

    Ha flotte dager :-)

    SvarSlett
  2. Ingenting smaker så godt som hjemmelaget,her blir det saft i år :o)

    SvarSlett
  3. Dette så godt ut ikke minst på sure høstdager og kalde vinterdager.
    Jeg fryser bær og sopp men jeg er ikke så flink til å safte og sylte lenger.
    God kveld fra Marit.

    SvarSlett
  4. Hei
    Du verden så flink som du er. Hjemmelaget saft og gele er jo bare så utrolig godt.

    Jeg er ikke helt klar for høsten jeg heller, så vi får krysse fingrene på en fin og lang høst.

    Klem

    SvarSlett
  5. Deilig deilig! Masse godt ser jeg, du inspirerer! :)

    SvarSlett
  6. Her har det gått i bringebærsyltetøy fram til nå. Må redde ripsen i morgen. Den går rett i fryseren, så tar jeg saftkokingen er grå novemberdag.

    Tenkte også at det hadde vært hyggelig om du kunne kommet en gang. Du er hjertelig velkommen.

    SvarSlett
  7. Vi har også laget gele av ripsbær : ) Jum jum! Her spiser vi skiver med eple og gele eller brie og gele. Like godt begge deler! Fortsatt fin uke!

    SvarSlett
  8. Mmmmmm, ser deilig ut. Her ble det solbærsaft i går :)

    SvarSlett
  9. Gele er sommerens sol på glass ! Herlig.

    SvarSlett
  10. Mmm, syns jeg kjenner duften av sylting! :) Både rips- og solbærgele er kjempegodt. Til helga MÅ jeg også få syltet...

    Og så kantareller da, herlig! :)

    Fin kveld til deg fra meg!

    SvarSlett
  11. Så hyggelige aktiviteter dere holder på med da. Noe av det fineste med sensommer/tidlig høst er nettop dette å samle og sanke av sommerens vekst. Vi spiser fra hagen så ofte som mulig. Bønner, salat, gulrot, mangold. Er spent på rødbetene.

    Men sopptur har jeg enda ikke vært i år. Må jeg ta meg tid til, så moro som det er.

    Fin helg til deg, i bartebyen.

    SvarSlett