lørdag 19. juli 2014

Hagerydding etter ferie=)

Jeg må innrømme at det er en del timer som skal legges ned i hagen etter ferie. Det er en helt spesiell følelse å komme hjem å se den overgrodde hagen etter tre uker på reise. Det er nesten uvirkelig hvor fort det vokser, og jeg skjønner at jeg må holde meg frisk og rask for å ha hageprosjektet under kontroll=)


Dette er kanskje den eneste gangen i året at vi ønsker oss en motorisert gressklipper, for det har vi nemlig ikke=) Vi får heller ta det som en treningsøkt.


Bedene her hjemme begynner nå å bli så tettplantet at det ikke er den helt store jobben å luke ugress. Det er kantklippingen som har tatt mest tid.


Det er selvfølgelig kommet masse blomster mens vi var borte. I fjor trodde jeg rosen min var død, men den blomstrer villig i år, og har tydeligvis kommet seg igjen=) Dette er en New Dawn, og jeg synes den er supersøt=)


Hagen bugner over, og takket være gode venner som har vært innom og vannet har det aller meste klart seg veldig godt. Til tross for svært varme dager den siste uka vi var borte=)Her er kjøkkenhagekassene ryddet etter ferien. Det meste av kål måtte kastes etter årets kålmøllangrep! Utrolig irriterende! Og ikke vet jeg hva jeg skal gjøre for å bli kvitt dem heller….


Tomatene er nok de eneste som aller helst kunne tenkt seg mer stabil vanning. Tomatproduksjonen blir ikke enorm i år heller, og jeg vurderer seriøst å droppe tomater neste år. Mulig jeg må forsøke en gang til, bare for å se om det hjeper å så bittelitt tidligere.


Pasjonsblomsten i hjørnet har veldig mange knopper, og det er en av mine favorittblomster=)


Det var en liten sommerhilsen fra hagen i Kiellandsgata. Håper dere nyter fine sommerdager=)

Vibeke=)

12 kommentarer:

 1. Så fint det er hos dere :) Her var det også en del å gjøre i hagen etter at vi kom hjem fra ferien. Et par av gresskarplantene var på vei ut av blomsterkassene og den ene så ut som den var på vei over belegningsteinen og på vei til et nytt bed :) Det blomstrer fint i hagen nå :)

  SvarSlett
 2. Så fine blomsterbed du har! Praktisk med å ha plantene tett, da blir det mindre luking ;-) Ang. tomater kan du jo evt prøve selvvanningskasser, eller sånn tut som man setter på flasker og oppned i pottene/kassene?

  SvarSlett
 3. Det er mye som vokser utrolig fort i hagen, og en ser det så godt når en har vært borte en stund. Du har så flotte bed og drivhus!

  Kos deg videre i hagen!

  SvarSlett
 4. Helt enig! Overgrodd til de grader i den varmen som har vært den siste tiden! Håper du nyter det litt også :), er jo deilig og varmt, dog varmt for gressklipping. Vi får se på det som trim :). God søndag til deg!

  SvarSlett
 5. Å så frodig og fint og med mange vakre blomster i hagen din!!!! GOdt at den ble passet mens dere var borte,her var det mye vakkert!Pasjonsblomsten elsker jeg også,har ikke hatt den på en stund men hadde masse før,fikk frukt på den og greier.Det blir nok et eksemplar når jeg har vinterhagen klar i løpet av høsten! :)
  Men New Dawn har jeg,kjøpte i år faktisk og har plante den foran en stolpe som vi skal kle inn og da ser jeg jo for meg hvordan den skal klatre seg oppetter-nå er den forresten full av knopper så jeg er spent på hvordan den ser ut når den kommer ut !
  Ellers er jeg bare i den spede start med blomster etc i hagen,men det blir litt etter litt!Mye jobb er det ihvertfall,jeg har som deg stener rundt kanten opå bedene og her vokser det seg jammen fort opp og må passes heeele tiden!Må få til et bedre system på det slik at gressklipperen kan ta med seg kantene også!
  Deilig komme hjem fra ferie og få slike dager - nyt sier jeg bare mens dere kan!!!
  Toveklem .)

  SvarSlett
 6. Ja jeg kjenner meg igjen, vi var borte bare en uke men du og du for ett kaos det hadde blitt i bed og i hagen.
  Noe må en gjerne ofre for å komme på ferie, mamma hadde vannet litt i pottene her så det meste var gått bra.
  Bedene dine er flotte og frodige og rosene er nydelige, ha en strålende sommerdag.
  Marit.

  SvarSlett
 7. Ja, jeg skjønner godt at det ble (er!?) mye hagearbeid etter lang ferietur, men heldigvis er det koselig å holde på i hagen. :) New dawn er skjønn. Den har jeg sett på i gartneri og den ønsker jeg meg. Det kommer til å bli nydelig når pasjonsblomsten blomstrer i verdens søteste drivhus. :)
  Ja, prøv deg på Hislops fortellinger og fortell meg hva du syntes hvis du leser dem! Jeg tror ikke du blir skuffet! :)
  Ønsker deg en god uke!

  SvarSlett
 8. Heia Vibeke, takk for at du er innom bloggen min, det setter æ stor pris på ;)
  Ja, vi er nu kommet hjem etter noen dager i Sverige, men æ e så heldig som har en bror som passer hagen og hestene mens vi er borte og blir gresset for langt , klipper han det :)
  Ser dere har mye hage jobb etter ferien, men som du sier ta det som en trim ;)

  Her er været utrulig varmt og fint, sitter mest i skyggen og svetter :)

  Ha en fortsatt fin sommer.

  Lisbeth :O

  SvarSlett
 9. Det vannvittig hvor stor forandring som skjer i hagen i løpet av 3 uker. Tror aldri jeg har vært borte så lenge fra hagen før når jeg tenker meg om. Du må ha snille venner og naboer som tar vanningsoppgaven, Vibeke.
  Moro å lese om ferien på Hawaii forresten. Litt av av en opplevelse dere har hatt.
  God hagesommer i Trøndelag fortsatt. Nyt!

  SvarSlett
 10. Ja..det er ikke bare bare å rydde etter noen ferie uker...men det er så fint hos deg..atte:)
  Nyt sommeren videre:)

  SvarSlett
 11. Godt med snille venner som hjelper til =)
  Håper dere har kost dere masse på ferie, og jeg synes hagen ser flott ut til å ha levd sitt eget liv noen uker!
  New Dawn er utrolig nydelig, en favoritt her og ;)
  Takk for hyggelig kommentar hos meg, ha en flott uke!

  SvarSlett
 12. Hvor er det et smukt lille drivhus du har! Passionsblomsten er også en af mine favoritter- det bliver flot, når den springer ud!

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlett