tirsdag 15. juli 2014

Sommerferie=)

Vi har skikkelig ferietempo her hjemme, og alt går litt sakte. Noen dager siden vi kom hjem, og med masse jobb i hagen. Utrolig hvor fort det vokser på tre uker, og man skjønner at man legger ned noen timers arbeid i hagen i løpet av ei sommeruke.

Vi har hatt en fantastisk ferie, vi har reist utrolig langt med fly og flyttet døgnet flere ganger i løpet av den lange turen.


Etter noen dager i San Francisco reiste vi videre til Hawaii, hvor vi bodde på Waikiki i 10 dager. Hawaii er fantastisk, turkis hav og flotte, røykfrie strender=) Vi fikk opplevd utrolig mye i løpet av dagene vi tilbrakte der.


Vi besøkte Pearl Harbor, som var en veldig flott opplevelse. Sterkt å se og lære mer om det som skjedde der 7. desember 1941. Jeg fikk i alle fall frisket opp kunnskapen, og lært mye nytt.


Det som gjorde sterkest inntrykk var USS Arizona memorial. En båttur ut til minnesmerket bygget over en av båtene som sank under angrepet. Et utrolig flott minnesmerke.


Vi har i tillegg tatt surfekurs, kjørt rundt på øya som har veldig mye mer å by på enn Waikiki. En dag gikk vi opp til kanten av krateret til vulkanen Diamond Head, og det var en utrolig flott tur. Godt med litt trim selv om man har ferie. Vi rakk også et par late dager på stranda før vi reiste videre=)


Vi hadde lest at man ikke nødvendigvis finner den beste maten på Waikiki, men med god hjelp av tripadvisor og yelp fikk vi stort sett spist veldig god mat=)

Det var et lite reisebrev fra årets sommerferie=) Selv om vi er mette av reiselivet akkurat nå, så setter vi raskt i gang med sparing til neste reise… det må man jo når man har lyst til å se og oppleve verden=)

Håper dere har en superfin sommer=) Nå gleder jeg meg til mange fine dager i hagen og nærområdet. Borte er bra, men hjemme er heldigvis aller best=)

Vibeke=)

7 kommentarer:

 1. Heldige deg!!! Jeg skulle gjerne ha vært der jeg også, og Pearl Harbor må ha vært litt av en opplevelse.

  Kos deg med hagen!

  SvarSlett
 2. Så spennende å få oppleve både USA og Hawaii! Eksotisk :-) Jeg trives nok best i Europa, er nok litt pinglete på å reise langt. Når det gjelder byer har jeg funnet mitt knep: oppsøke botanisk hage framfor handlegatene ;-) Om en uke blir det ferie på oss og det blir bra. Godt å komme bort, men som du sier er det veldig godt å komme hjem igjen også :-)
  Klem, Berit

  SvarSlett
 3. Hawaii hørtes flott ut. Kunne ha hoppet rett inn i bildet ;) Spennende å besøke Pearl Harbor tenker jeg. Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 4. Herlig ferierapport :) Kos deg i hjemmehagen, og jeg ønsker meg et innlegg derfra også, Vibeke. Ta med verdens fineste drivhus også da ;)

  SvarSlett
 5. Alltid gøy å lese reisebrevene dine! :) Hawaii hørtes spennende ut.
  Kos dere med videre med ferietempo, det er så herlig! :)

  SvarSlett
 6. Wow for en fantastisk ferie dere må ha hatt - det ser og høres ut som et eventyr,noe jeg er sikker på det var også :)
  EN slik tur man virkelig gleder seg til,sparer til,planlegger og lever leeeenge på i ettertid!!!
  Godt er det alltids å komme hjem,og ta seg av ting og tang i hus og ute….jeg har ikke vært på ferie en eneste dag og likevel har jeg masse jobb i hagen,hihi - men så driver jeg jo og "lager" hage da :))
  I dag blir det maling av et espalier jeg snekret sammen i går.
  Ha en deilig sommerdag i hagen!
  Toveklem :)

  SvarSlett
 7. Det har nok vært en opplevelsestur dere har hatt, så mange spennende steder dere har vært.
  Det kan vel sikkert være godt og lande litt i hagen og hjemme så en får snudd døgnet igjen.
  Flotte bilder, ha en fin sommerdag.
  Marit.

  SvarSlett