onsdag 30. mai 2012

En liten titt i drivhuset=)

Tomatplantene har endelig fått plass i kassen i drivhuset. Det var nok på tide at de fikk litt større plass slik at de får vokse seg store. De ser foreløpig veldig fine ut. Lubne og grønne=) Jeg er klar for å lykkes med tomater, for det har jeg aldri klart før... Det er vel nå drivhuset skal komme til nytte=)


Det er jo ikke så spennende å se bilder av all slags planter, så en kort oppramsing av hva vi har her inne kommer her; koriander, purre, erteblomster, blomkarse, akeleier og revebjeller er noe av det som er plantet.


Kattosten har vokst seg enorm, og når nå helt opp i drivhustaket. De er nok overmodne i forhold til utflytting=)


Disse søte små dukket opp i det ene bedet her om dagen. Det er en av staudene jeg fikk av den gode nabo i fjor=) En utrolig hyggelig dame som dukket opp med et trillebår-lass med stauder=) Jeg har jo ikke oversikt over hva det er, så det blir spennende å se hva som dukker opp etter hvert. Beklager at dette bilde ikke ble topp!!!


De espalierte epletrærne blomstrer som bare det=) Håper på mange epler i år.


Aspargesene vi plantet i fjor kom tilbake i år også, selv om de selvfølgelig er litt tynne enda. Det tar nok noen år før vi kan høste asparges av egen avling.

Fortsatt fin uke til dere=)

Vibeke

8 kommentarer:

 1. Hei :) er innom bloggen din for første gang jeg, og blir sittende og bare kikke på det huset og den tomten deres...med drivhus og alltingen. Du for en fantastisk plass! Jeg har latt meg fasinere, noe veldig!! :) herlig blogg, og hagestell og stull liker jeg. Takk for at du deler :) ønsker deg en nydelig uke videre. klem fra Spirea

  SvarSlett
 2. De hvite små er duppesoleie,har en i hagen som jeg var snar å kjøpe på planteloppemarked for 2 år siden.Mormor og bestemor hadde store tuer av disse i hagen sin :)
  Hm kansje jeg skal prøve meg på et espaliert epletre,det såg fint ut :)

  SvarSlett
 3. Artig med drivhustitten :) Epletreet er helt nydelig når det blomstrer. Sånn fiberduk kan du bare legge på nå om du vil. For å heve duken (da tåles det noen kuldegrader) buskstøttebøyler, disse fås kjøpt billigst hos Europris, duken er også billigst der. Rullen er 2 meter bred og 10 meter lang sånn ca. Klimaet blir veldig gustig under, å skadedyrene holdes på avstand. Aberet er at det ikke er så pent,men nå på våren før varmen kommer må jeg ha duken på.
  Nyt dagene ;)

  SvarSlett
 4. Aspargis har æ aldri prøvd før, ser du har masse fint i drivhuset ditt, så iår skal manga av oss kose oss med deilige tomater :)

  Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 5. Så flott hus og hage du har,rotta litt nedover her:)første gang eg er innom bloggen din,og her kommer eg gjerne igjen:)
  Fine kveld til deg!
  Klem

  SvarSlett
 6. Så mye spennende dere har plantet! Lykke til! Det virker koselig med drivhus! Og epleblomster er bare helt nydelig!

  Ønsker deg en fin helg! :)

  Aia

  SvarSlett
 7. Takk for hyggelig kommentar inne hos meg, Vibeke.

  I dag har jeg hekke-blogget, så kan du gå inn å lese. Vi kjøpte 2 ulike høyder på hekken. Den på bildene er 80-100 cm høye. På en annen side kjøpte vi planter som er 130 cm, for der har behov for raskere høyde og vekst.
  Agnbøken skal ikke klippes i høyden før den har oppnådd ønsket høyde, kun klippes i sidene.

  Ellers blir jeg virkelig inspirert når jeg ser bildene av espalierstativet dere har laget. Lurer på hvor dere har kjøpt dette? en kjempeide som kunne vært fint her hos oss også. Sånn etterhvert... Mange baller i luften akkurat nå. Hageballer.

  God hagehelg ønskes deg. Vi blogges.

  SvarSlett
 8. Ååå den fine hvite stauden elsker jeg. En av de få staudene også jeg har i hagen min! <3 Love it!! Herlige bilder, og jeg bare koser meg så veldig her inne på bloggen din. God helg fra meg til alle dere :)

  SvarSlett