lørdag 12. mai 2012

Vi trosser det kalde været=)

Det er surt og kaldt i Trøndelag i dag, men da det ble oppholdsvær fristet det å komme seg ut en tur. Først for å kjøre et lass med hageavfall og få et lass med gratis kompostjord med hjem, så var det tid for å jobbe litt i hagen=)


Ikke lenge før alpeklematisen blomster nå. Får håpe det blir litt varmere vær fremover=)


Hagehortensiaen vi kjøpte for et par uker siden er også ganske snart i blomst. Selv om det bare er denne ene som blomster så langt.


 Gresset må snart klippes, for det har vokst godt de siste dagene. Gulklokkebusken gir fin skjerming når vi sitter ute for te og kaffe=) Den blomstrer snart den og.


Fin skjerming... og fin utsikt=)


Disse perleblomstene blomstrer først nå. Jeg trodde det var litt sent, men..


Denne klokka visste jeg ikke at jeg hadde en gang. Den kom i en overraskelsespakke da jeg bestilte løker i fjor. De ble satt rundt omkring i plena, og det var kanskje ikke så lurt siden de blomstrer nå når plana trenger en klipp.... Ikke alt man gjør i hagen som er like lurt=)


Epletrærne i espalieet ser ut til å trives veldig godt=) Gleder meg til å se om det blir epler på det.


Tulipaner kommer i mengder, og om ikke springer de ut. Dette er papegøyetulipaner, jeg har ikke oversikt over hva den heter. Er også usikker på hva slags farge den kommer til å få. Den ser faktisk grønn ut.. Blir spennende å se=)Kanskje den bytter farge underveis??Disse tulipanene er tatt fra hagen til bestefaren min rett før huset hans skulle selges, så nå lever de videre i min hage. Det er veldig koselig=)


Vi fikk noen glimt av sola i dag også, her skinner den på hvitløkstilkene som ser veldig friske og fine ut. Hvitløksfedene ble satt ned i høst, og nå lurer jeg på om noen vet når jeg skal ta dem opp? Tips mottas med takk=)

Må sende en takk til Tua for mange frø i posten. Nå skal det bli veldig mange valmuer i hagen vår=) Tusen takk=)

Fin lørdag til dere=)

Vibeke=)

6 kommentarer:

 1. Hei! Du den tulipanen var super flott, håper den blir grønn! Mye flott som blomstrer hos deg nå!

  Vi har også hatt en dag uten regn, og har jobbet litt i hagen! Håper regnet holder seg unna lenge!

  Nyt kvelden! Klem

  SvarSlett
 2. Vitlöken kan tasnvid midsommar har jag hört men det har då aldrig funkat hos mig, här tar jag den om hösten. Men intelåt den blomma :)

  SvarSlett
 3. Mye fint du har i hagen din ser jeg. Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 4. Så mange søte som blomstrerhos deg :D Nydelig!
  Mine papegøyetulipaner så også grønne ut til å begynne med, nå er de mørkerøde ;) Så ja, de skifter farge ;)
  God kveld til deg :D

  SvarSlett
 5. Så fint du har det i hagen!
  Ikke mye hagevær her, jeg har nesten ikke fått vært i hagen i det hele tatt i år. Jeg liker ikke å være ute når det regner horisontalt...
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Så koselig hage og drivhus. Du vil nok få nyte mange fine dager der. Ruteliljer er morsomme. Finnes i røde(som du har) og hvite. Jeg hadde visst begge deler, men akkurat det bedet har blitt overgrodd av skvalderkål. Et av mine bergingsprosjekt nå i vår.

  SvarSlett