lørdag 13. desember 2014

Juleforberedelser=)

Blir lenge mellom blogginnleggene for tiden, og jeg skal la være å gnåle mer om at dagene er hektiske=)

Vi har valgt å roe juleforberedelsene helt ned i år, vi vasker litt, baker litt og prøver ellers å kose oss og ta livet litt mer med ro. Det er veldig deilig å vite at det blir jul uansett=)


Selv om vi har roet ned, har vi fått gjort noen småting før jul. Det aller, aller hyggeligste vi gjør før jul, er å reise hjem for å lage sylte. Det er fint å ta vare på gamle tradisjoner, og ekstra fint at tre generasjoner jobber sammen=) I år har vi igjen laget kjøttrull i tillegg, men den har jeg ikke fått smakt, da mamma kokte den ferdig etter at vi dro=)


Vi har også lagt noen små hjemmelagde julegaver. Spiselige saker, men jeg kan ikke fortelle hva det er før etter jul=)


På bloggen til superkoselige Aia vant jeg en førjulsgave, og det er ikke mye som er så koselig som gave i posten=)


Spent pakket jeg opp gaven, og fant et veldig koselig kort=) Tusen takk, Aia=)


I en koselig eske lå to stjerner og en snøkrystall i tre. Veldig søte, og de henger allerede på vrihassel-grena jeg har=)


Denne søte papirkula lå også i pakken, og den er også allerede hengt opp. Tusen, tusen takk for koselig førjulsgave=)


Vi som tar livet med ro, har så langt bare bakt en sort til jul. Nydelige vepsebol=) I morgen får guttene bakedag i kalendergave, så da får vi se om vi får lagd et par sorter til=) 

Førjulskos er min helgeglede hos Vivi. Ta en titt inne hos henne for flere helgegleder=)

Håper dere ikke stresser i forbindelse med jula, men koser dere og nyter førjulsdagene=)

Vibeke=)16 kommentarer:

 1. Det høres ut som dere har det veldig koselig! Kakebaking sammen med barn er noe jeg husker med glede :)

  Kos dere videre i julestria!

  SvarSlett
 2. Hei Vibeke.
  Hos dere er det både gode jule lukter og smaker ser jeg, så deilig å kose seg med juleforberedelsene og ikke å stresse og mase.
  Så flott gave du har fått og fine småkaker du har laget, ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Kjempe koselig å gjøre ting sammen før jul, og da særlig med gode tradisjoner. Her stresses det heller ikke, men prøver å gjøre ting som vi synes er hyggelige.
  Så heldig du var som vant en førjulspakke, og den hvite papirkula var super lekker.
  Tusen takk for at du delte din helgeglede. Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Hjemmelaget sylte har jeg aldri laget, men jeg har smakt det, og det er veldig godt. Julebrev med spennende ting liker jeg. Minner meg om gamle dager.
  Forberedelser til jul skal være koselig. Fint å lese og se innlegget ditt.
  God førjulskveld! Anne

  SvarSlett
 5. Så hyggelig innlegg om både hjemmelaget sylte, kjøttrull og småkaker. Gleder meg til å høre hvilke spiselige julegaver dere har laget. :) Gavelappen var veldig søt! Det var koselig å høre at førjulsgaven falt i smak og det var hyggelig for meg at det var du som vant. :)
  Denne helga sitter jeg mye med vurderingsarbeid da karakterfristen er rett rundt hjørnet, men tenk, om en uke har jeg ferie!! Det er nærmest litt uvirkelig å tenke på nå! ;)
  Fortsatt god advent, Vibeke! :)

  SvarSlett
 6. Her i huset tar vi det og veldig med ro fortiden. Har kun bakt pepperkaker, og satser på å bake cookies i dag. Vi har småpyntet litt ellers så slapper jeg av med gode bøker :) Det jeg gleder meg mest til jule er mammas hjemmelagde sylte. Flott med hjemmelagede tradisjoner. Ha en fortsatt fin adventstid

  SvarSlett
 7. Det er så hyggelig å se at andre også lager sylte selv. Selv om jeg har mye på programmet i tiden før jul, gjør jeg bare det jeg liker og vil.

  SvarSlett
 8. Så koselig å lese. Sylte har vi ikke laget i år, men det er koselig å lage ting sammen. Ønsker deg en vakker søndag!

  SvarSlett
 9. Jeg kom i lun og fin julestemning av å lese innlegget ditt Vibeke! Så mange koselige sysler. Det er klokt å velge å legge en ro over førjulstiden.Det gjør alle godt. Koselige gaver har du fått. Heldige er de som får noe hjemmelaget til jul av dere:) Nyt dagene fremover like godt.

  SvarSlett
 10. Jeg synes det er hyggelig å holde på noen utvalgte tradisjoner, og så får resten gå sin gang. Det blir jul uansett:)

  SvarSlett
 11. Så koselig at dokker holder på gamle tradisjoner som å lage julesylte ilag , syns det er viktig at man slapper av og koser sæ ilamme familien og ikke lage stress av det :)

  Ha ei fin adventsuke videre, Vibeke :)

  Klem Lisbeth :O)

  SvarSlett
 12. Koselig med jule-forberedelse sammen med flere:)..mye godt du lager:)
  Ønsker deg en fin adventuke:)

  SvarSlett
 13. Så fornuftig å ta et bevisst valg på hva man bruker kreftene til i førjulstida, Vibeke. Ser ut som dere har hyggelige ting på programmet.

  Jul blir det likevel. Det er gode ord for meg også nå, som i år har en helt annerledes førjulstid. Les bloggen så forstår du.
  Goood jul, kjære du. Ta godt vare på hverandre <3

  SvarSlett
 14. Så koselig med stressfri jul :) Jeg stresser heller ikke mye, men gjør det jeg liker å gjøre. Vaskinga er tatt i samarbeid med mannen og kaker er laget i samarbeid med mamma. Nå koser jeg meg og strikker de siste julegavene. Ønsker deg og familien din ei herlig og fredelig førjulshelg. Klem fra Turid

  SvarSlett
 15. Ønsker deg god jul!
  takk for et hyggelig bloggår:)

  SvarSlett
 16. Hei! Tusen takk for nyttårsønsker. Ønsker deg ett riktig godt nytt år!
  Vi ses. Anne

  SvarSlett