søndag 31. august 2014

Nydelig sommervær igjen=)

Så ble det nydelig sommervær i Trondheim igjen, og det er neste uvirkelig for meg at det er september i morgen! Skulle gjerne hatt noen sommermåneder til, men prøver å omstille hodet på at det går mot høst… Håper virkelig denne høsten blir mild og fin=)


Hagen er heldigvis frodig og fin selv om høsten nærmer seg. Det jeg har funnet ut i løpet av sensommeren er at jeg trenger flere stauder som blomstrer sent. Noen som har gode forslag?


Solhatten er jo en veldig søt sentblomstrende, men jeg trenger flere. Det er et par bed her hjemme som ikke har en eneste blomst akkurat nå...


Heldigvis er det mange av sommerblomstrende som fortsatt holder koken=) Det er kanskje fordelen med å være litt treg med å så=)


Et par gulrøtter gikk i blomst før jeg hentet dem inn, og nå får blomstene stå så lenge de er fine=)


Kjøkkenhagen tømmes dag for dag. De siste gulrøttene er hentet inn, og jeg drømmer om å utvide kjøkkenhagen ytterligere, men jeg har ikke så mye mer plass….


De første potetene tok jeg inn i dag. Flotte poteter, og de første skal spises til middag i kveld. Gleder meg allerede, for ingen ting er som å spise egendyrkede grønnsaker=)


Det måtte nesten bli september før jeg kunne hente inn de første tomatene. Sjokoladetomater som var veldig gode. Neste år MÅ jeg få mer dreis på tomatene!!! Skikkelig irriterende at jeg ikke får dem til… Det lille plommetreet vi har har gitt rikelig med avling i år=) Vi har spist og spist, men fortsatt er det mengder igjen. Vi har i alle fall funnet ut at vi kun trenger ett plommetre!


En miniagurk blir stor om du lar den vokse… Ja, ja, klarer ikke å følge med på alt=)

Vi har hatt en fantastisk helg i hagen. Og dette er min helgeglede hos Vivi. Ta en titt inne hos henne for flere gleder=)

Fortsatt fin søndag til dere=)

Vibeke=)

17 kommentarer:

 1. Så massse deilige godt du tar opp fra kjøkkenhagen din , gullrøtter syns æ e noe herk og så, masse arbeid med og hyppe bort ugress :)

  Fine bilder, Vbeke, takk for hilsen hos mæ.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Sa heldig som har litt deilig vær. Her har det vært småkaldt og grått. Det eneste som blomstrer i bedene her er 3 rosebusker, men har fremdeles noen sommerblomster i potter og har begynt å pynte med lyng og pyntekål

  SvarSlett
 3. Dere har riktig mye godt i hagen altså! Plommene så kjempegode ut! :)
  Jeg har heller ikke så mange sentblomstrende stauder, så det kan jeg med fordel få plantet. Jeg har kastet de fleste av sommerblomstene som har stått i potter og har fått kjøpt inn krystantemum. Fin høstblomst.
  Fin uke til deg, Vibeke! :)

  SvarSlett
 4. Ja, den samme oppdagelsen har jeg også gjort. Jeg vil også ha flere blomster om høsten. Jeg kjøpte nettopp høstanemoner og de blomstrer en stund utover. Men det finnes mange spennende solhatter også ;-)

  Tomatene får du nok dreisen på!

  SvarSlett
 5. Så mye godt du kan hente inn fra hagen din! Jeg ville også foreslå høstanemone, de er jeg veldig glad i. Floks fåes jo også i mange forskjellige farger, de dufter dessuten herlig. Ellers har vi jo både gladioler og georginer, men begge må jo tas opp........
  Lykke til!
  Ønsker deg en fin ny uke.
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 6. Plommer er ferskvare så da er det bare å spise når de er modne :-)) Våre blåplommer modnes litt tidligere og de er plukket og lagt på sprit :-)) Du ser jo på bloggen min hva som blomster her akkurat nå? God septemberuke!

  SvarSlett
 7. Fin avling hos deg! Tomater er ikke bare-bare å få til, selv ikke i sommer med all varmen.

  SvarSlett
 8. Herlige bilder, Vibeke. Å kjøkkenhagen utvides stadig her. Det plantes i murerbaljer, bøtter og spann :) Og den siste solbærbuska huserer sammen med rosengeranium og prydsvinerot. Tomatene får du sving på vet du, bare gi de nok mat (kukompost) og biobacht gjør underverker.

  SvarSlett
 9. Glemte høstblomstrende: klaseormdrue med mørkt bladverk (brunette ett eller annen), de er så fine hele sesongen, her blomstrer de sjelden, men hos deg går det nok fint. Rødbladet grønnkål tar seg flott ut i bed, selv uten blomster lyser de opp med det flptte bladverket. Kan til og med spises, også etter at frosten har kommet.

  SvarSlett
 10. Her var det mye godt fra egen hage. Ingen ting er vel bedre enn det. Kjempe hyggelig at du ville dele din glede.
  Ønsker deg en fortsatt fin uke. Klem Vivi

  SvarSlett
 11. Å så flotte grønsaker og frukt, det gir en god følelse og høste sin egen mat.
  Du har jo fine høstblomster men ett tips fra meg må være høst-anemoner, de er jeg så glad i.

  Ha en strålende ny uke, Maritklem.

  SvarSlett
 12. Så mye fristende og flott!
  Deilig at sommeren titter innom igjen etter noen skikkelige høsttdager :)
  Ha en fin uke videre!
  Klem fra ingrid

  SvarSlett
 13. Tips til høstblomster: Duehode, høstanemoner i ulike nyanser (jeg har satt mange ulike i samme bed). Det samme har jeg gjort med solhatt. Altså satt mange ulike i samme bed. Kul effekt egentlig. Høstormedrue er fin. Og stor. Og solbrud - sjokoladebrunfarget gjør seg flott.
  Trivelig torsdag der du er ;)

  SvarSlett
 14. …Jeg mente KLaseormedrue som er mørk på bladene. Veldig dekorativ.

  SvarSlett
 15. SÅ fin avling du har fått!! Det er moro å høste inn av det en har sådd selv:-) Godt med litt sol og varme igjen også, håper virkelig det holder en stund framover:-)
  Ha en riktig fin dag der du er! Klemmer Berit

  SvarSlett
 16. Solhatten var veldig fin!
  Og flotte resultater fra kjøkkenhagen :) Potetene så supergode ut.
  God helg.

  SvarSlett
 17. Solhattene var bare lekkerbisken. Sukk.........

  SvarSlett