onsdag 13. august 2014

Høste fra kjøkkenhagen=)

Det er så gøy å høste fra kjøkkenhagen. Det må være noe av det hyggeligste jeg gjør i hagen=)


Squashen burde vi ha hentet inn litt før, for de siste er blitt veldig store. Måtte nesten le av de tre siste vi tok inn. Kunne nesten brukt den som treningsmanualer=)


De lilla gulrøttene er også ferdige=) De liker småguttene aller best i hagen, og det skjønner jeg veldig godt.


Tomatene får jeg ikke til i år heller. Det er veldig frustrerende, for nå har jeg prøvd i mange år. I år tror jeg de både har fått for lite gjødsel og for lite vann. Har bestemt meg for at jeg skal gi de en sjanse til. Tror jeg må bruke høsten og vinteren på å lese meg opp, og så får jeg gjøre alt perfekt neste år=)


Miniagurkene derimot trives veldig godt i det lille drivhuset her hjemme=) Denne ble nok litt i overkant stor, men gode er de likevel.


Selv om bærbuskene her ikke er så store enda, kommer det masse bær=) Det er jo en av hagens største gleder.


Saftkokeren har jeg fått av mamma, og safting er så gøy. Vi lagde litt saft, og resten ble rips- og solbærgele=) Den er veldig god på ost, og den er allerede prøvesmakt, selvfølgelig. Noen glass har vi gitt bort til venner. Jeg synes det er veldig koselige gaver=)

Har dere høstet noe fra hagen? Og kanskje dere har noen tips til andre ting jeg kan så neste år?


Vibeke

11 kommentarer:

 1. Mye godt du høster inn fra hagen!
  Rart at tomatene ikke trives hos deg....
  Vi spiser masse fra hagen,kommer snart et innlegg om dette...
  neste år har jeg lyst til å prøve auberginer i veksthuset:))

  SvarSlett
 2. Joda, jeg innrømmer at jeg blir bitte litt misunnelig av å se alle de lekre grønsakene du dyrker.. Tomater har jeg heller aldri fått til. Om det er noen trøst? Nå skal vi høste blåplommer og lage likør :-)) Ikke så verst det heller!

  SvarSlett
 3. I år har jeg fått tomater så det holder! Jeg kjøpte en frøpakke på det lokale gatneriet (som jeg selvsagt har kastet) så jeg vet dessverre ikke navnet på de. Men de har jeg høstet fra nå på sensommeren. Utrolig avling. Det eneste jeg vet er at de er cherrytomater.
  Utrolig store sqash du har dyrket frem! Gulrøtter er så godt når de er hjemmedyrkede, så jeg skjønner at dere dyrker de :-)

  Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 4. Lilla gulrøtter? Så kult.
  Kjøkkenhagen min er invadert av brunsnegler, kålmøll og to vannvittig hurtigvoksende gresskarplaneter. My goodness, de vokser helt vilt! Kveler alt annet. Kjenner jeg blir litt motløs. Ja ja, man gjør seg sine erfaringer.
  Forresten vokser squash på samme måten?
  Men i år har jeg faktisk fått mange røde tomater, til tross for at jeg ikke har drivhus. Det er moro!
  Fortsatt lykke til med innhøstingen. Nyt kronen på verket.

  SvarSlett
 5. Så herlig med egenprodusert :) Det sies at squashen ikke er god når den blir for stor, men jeg er ikke enig og spiser de allikevel om de er større enn en agurk. Skjønner ikke det med tomatene dine, jeg bruker å halvblande kukompost fra sekk og kjøpt økologisk plantejord. Etter det en neve hønsegjødsel to ganger i løpet av sesongen og ei kork Biobacht (økologisk flytende på flaske) nesten hver gang jeg vanner. Tomater er grådige planter. Gulrøttene her i år er ikke på langt nær så flotte som dine. Hmmmm, man kan ikke lykkes med alt.

  SvarSlett
 6. Hei Vibeke. Så hyggelig å kunne sanke grønnsaker og bær fra egen hage! :-D
  Du får nok tomatene til neste gang! De krever mye vann og gjødsel, samt lun plassering, så neste år...!
  Jeg er så stolt over å ha fått 5 epler på ett av mine nye epletrær :-) Ellers er det stikkelsbær som er mest populære. Til tross for at de bugner av bær, så spises samtlige rett fra busken og ikke et eneste har blitt til syltetøy, saft eller lignende... ;-) En bekjent fikk plukke alle villbringebærene på eiendommen vår. Han endte opp med 18 liter briingebær og masse syltetøy. Det er ingenting som smaker så godt som egen avling! :-D
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvarSlett
 7. Takk for kommetar hos mæ, Vibeke, skjønner ikke at tomatene ikke trives hos dæ, mine vokser opp i drivhuset hvor de har lys og varme, vann og gjødsel trenger de masse av , men du får jo til så masse deilige grønnsaker i kjøkkenhagen din :)

  Ha en fin dag videre.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 8. Så mye godt du har dyrket frem, men noe som ikke er helt på stell blir det hvert år.
  Agurkene mine ble mer rare en gode i år, men tomatene er og blir flotte.
  Mine står på friland for i drivhuset får jeg ikke vannet nok når det er så varm sommer.
  Jeg tenker saften faller i smak, ingenting er som hjemmelaget.

  God torsdag og klem.

  SvarSlett
 9. Her var det mange godsaker! Jeg har også høstet inn squash, tomat og agurk. Skal fortsette med å dyrke det for det er både enkelt og gir god avling. Har også prøvd med stangselleri i år og de blir ganske fine. Hjemmelagd saft og syltetøy smaker jo så godt og jeg er helt enig at det er kjempefine gaver :-)
  Klem, Berit

  SvarSlett
 10. Så herlig :) Sønnen min og jeg har vært flere ganger på en gård og plukket mais og handlet forskjellige grønnsaker. Koselig det og. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 11. Så mye flott du har fått til! Gulrøttene var jo så kule :)
  Hos oss er det bringebær som er både populære og vellykkede. I år har jeg også satt bjørnebær.

  SvarSlett