søndag 23. mars 2014

Endelig kom vårfølelsen igjen=)

Etter mange dager med ganske mye snø, og kalde dager, er det endelig vårtemperaturer igjen. Vår er den aller, aller fineste årstiden, synes jeg=)


Det aller beste med at det kom litt snø, er at jeg kan høre at det smelter. Det er en av de aller fineste vårlyder. Drypp, drypp=)


Jeg har endelig fått noen frø i jorda. Dette er gule erter, og de skal kun brukes i salaten eller på brødskiva=) Ellers har jeg sådd tomat, miniagurk og noen sommerblomster. Noe av det spirer allerede, og jeg håper jeg ikke har startet for tidlig.


Det er mange vårtegn i hagen. Dette er alpeklematisen som har store fine skudd allerede. Jeg synes makrofotografering er gøy, og jeg er inspirert av Ranten til å gå enda litt nærmere=) 
Det er så deilig å se at løkene kommer opp, og at hagen våkner til liv. Nå ønsker jeg meg mange fine vårdager=)


De aller første blomstene i hagen, søte krokus=) Selv om det bare er et par av dem enda, vet jeg at det kommer flere under snøen.Jeg kan lett bli overivrig når det blir bittelitt varme ute, og i dag måtte jeg ned i kjelleren for å hente noen utemøbler. Og i dag kunne vi spise det aller første utemåltid=) 

Hageliv er min helgeglede hos Vivi. Flere helgegleder finner dere hos henne=)

Håper dere har en fin søndag=)

Vibeke=)
18 kommentarer:

 1. Vårlig og fint hos deg nå. Så flott med blomstene som begynner å komme. Krokus er et fint vårtegn. Drypping fra taket er en fin vårlyd, ja. :) Fint å se hagemøblene som er kommet ut igjen. Dere var heldige som kunne spise det første utemåltidet i mars. :)

  SvarSlett
 2. Så fint det er hos deg. Og så vakkert det blir når du går så nært innpå blomster og planter. Kjekt med et makro-objektiv når man fotograferer i hagen. Kanskje jeg skulle ønske meg det på sikt :)

  SvarSlett
 3. Så bra at våren endelig er kommet til deg også. Du fikk vinteren sent synes jeg, men det er bra at den nå er borte hos deg. Flotte bilder!
  Det er nok ikke for tidlig å så nå, nei. Jeg har sådd masse i dag ;-)

  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 4. Ja her har det også vært en vår dag hos oss, nesten all snøen er borte her, igår og dag hatr det tint noe voldsomt, men nu hadde vi jo ikke mye sne da heller :)
  Så fint det spirer hos dæ både ute og inne, koselig at du har fått sådd litt frø :)

  Ha en fin kveld,

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 5. Hei og takk for "reklamen" :-)) herlige vårbilder du viser! Å spise ute var definitivt ikke fristendej i Bergen i dag... Men kanskje i morgen?! God ny uke!

  SvarSlett
 6. Skikkelig vår dette..og så deilig med alt som dukker opp i bedene!
  Ønsker en fin uke:))

  SvarSlett
 7. Å, så mange flotte vårbilder hos deg. Tenkt at du har krokus allerede, men vi kan vel ikke sammenligne værforholdene her i landet.
  Våren er fantastisk så nå må vi bare nyte den.
  Ønsker deg en fin ny uke, og tusen takk for en vårlig og flott helgeglede.

  Klem Vivi

  SvarSlett
 8. Koselig innlegg fra deg! Ja, det er kjempekoselig når det drypper fra tak og fuglene kvitrer! :) Så langt som det er kommet hos dere, har det ikke kommet her, men jammen blomstrer ikke hageblåveisen som vokser helt inntil husveggen. Veldig koselig. :) I dag tok jeg inn morellgreiner og håper på fin blomstring inne snart! ;)

  Ønsker deg en fin uke! :)

  SvarSlett
 9. Vår er herlig. Flott å se at det spirer og gror i hagen

  SvarSlett
 10. Lyden av snø som smelter er virkelig noe for seg selv. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 11. Makro ser jeg er gøy!! Den krokusen er bare helt rå!! Fint

  SvarSlett
 12. Så fikk dere altså litt snø i Trøndelag også. Godt den er allerede er på vei bort da, så "glad i" snø som jeg vet du er. He he..

  Det er akkurat slik det er; man blir litt overivrig og våryr når sola varmer. Og for en god følelse det er! Patriarken vasket og skrubbet den ene treplattingen i går. Jeg vasket vinduet. Gosj, det trengtes!

  Din alpeklematis har myyyye større knopper og skudd enn min her i Miacasa forøvrig. Men så står min ganske skyggefullt også da, dvs under et tre i håp om at den skal slynge seg oppover trestammen.

  Så koselig med årets første måltid ute. La oss håpe på maaaange slike i tida framover, Vibeke.

  Ny nydelig våruke til deg, kjære bloggvenn.

  SvarSlett
 13. Hei Vibeke, så mange fine og deilige vårtegn du har fanget med kamera ditt.
  Jeg er så enig med deg i at våren er den beste tiden, tenk da har vi hele den fine og varme tiden foran oss.

  Så flotte bilder, ha en fin ny uke.

  SvarSlett
 14. Herlige vårbilder :) Jeg koser meg med din vår så lenge, blir ei stund til krokusen titter frem her.
  Ha ei fin uke.

  SvarSlett
 15. Våren trenger seg gjennom vinteren hos dere ser jeg. Så deilig da. Du er virkelig blitt en knakende flink macro-fotograf. Er det ikke artig?! Man lærer hele tiden. Artig at klematisen spirer allerede. Ha en herlig uke på veien mot enda mer vår!

  SvarSlett
 16. Håper du får mange fine vårdager til hagen :). Mannen min og er helt vill etter hagearbeid i disse dager :). Ha en riktig fin torsdag og helg :), klem!

  SvarSlett
 17. Så deilige vårtegn! Kos deg masse, og nyt det! :D

  SvarSlett
 18. Så fint det spirer hos deg! Mye å glede seg over ute nå om dagen! Håper dere har sol og fint i Trøndelag også:-) Ønsker deg en fortsatt fin søndag! Klem fra Berit

  SvarSlett