søndag 12. oktober 2014

Travle dager=)

De siste ukene har gått altfor fort, og jeg rekker nesten ikke henge med. Jeg vet at jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen. Jeg ønsker meg late og langsomme dager=) Heldigvis vet jeg at det går seg til, og at høsten alltid er travel helt i starten.


I går fikk jeg endelig tid til å lese og se på alle bloggene deres igjen, og det var veldig koselig=) Artig å se hva dere har gjort siden sist, og det er ikke tvil om at det fortsatt er litt igjen av hagesesongen=)


Det er fortsatt grønt og fint i hagen her også, men det begynner vel å haste med å få et par ting i jorda før frosten kommer=)


For flere uker siden handlet jeg inn stauder på salg, og de er enda ikke i jorda. Dette er høstblomstrende stauder etter tips fra noen av dere=) Tusen takk=)


Jeg har også handlet inn en del frø på salg. Noen av disse er stauder som skal plantes nå i høst. Det begynner nok å haste, så i løpet av den neste uka skal jeg prøve å så=) Tror dere jeg rekker det, eller er det allerede for sent?


Noen løk er også handlet inn, og disse skal plantes i kjøkkenhagekassen med jordbær=) Tror det blir koselig at disse titter opp før jordbærplantene setter i gang=)


Høsten kom brått på, og jeg har ikke rukket å rydde bort alle sommerblomstene… men lyng er i alle fall på plass i hagen, og den er søt når det er høst=)

Håper dere har det fint, og jeg ønsker dere ei super og rolig ny uke=)

Vibeke=)

17 kommentarer:

 1. Så koselig å høre fra deg igjen, Vibeke! Ja, det er noe med den tiden som jeg bare synes går fortere og fortere...
  Jeg er sikker på at du kan rekke å så de staudene nå.
  Høstblomstrende stauder kan ikke roses nok, for de lyser virkelig opp nå på høsten.

  Ønsker deg en fin og rolig uke!

  SvarSlett
 2. Heia Vibeke, koselig at du stakk innom bloggen min :)
  Det er ikke så enkelt og få alle dagene til og strekke til bestandig og høsten kommer like overaskende vært år :)

  Fine bilder fra dæ.

  Ha en fin mangag og ny uke.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 3. Hei hei :-) Du er ikke alene om å få tiden til å strekke til, men det er jo kjekt at du får tid til litt hagearbeid - det er alltid god rekreasjon :-) Fine planter og frø du har valgt ut. Ha en fin mandag og god ny uke!
  Klem og smil fra Berit

  SvarSlett
 4. Enig med du!! I dag har jeg fått tulipanløk o.a. i posten, så nå er de allerede i jorda, noen av dem i alle fall :) Dagene fyker av gårde og tidligere mørkt blir det jo også nå, så vi får henge i stroppen litt til. Gleder meg til å titte litt mer innom de forskjellige bloggene igjen jeg også...

  SvarSlett
 5. Fint å høre fra deg igjen :) Å ja, høsten er fryktelig travel, men om litt laver snøen ned, da er det tid for innekos og lange skiturer :)
  Ha ei flott høstuke, Vibeke.

  SvarSlett
 6. Lyng er perfekt nå ja, tiden har gått meget fort i høsten så langt, men blir nok tid til lune kvelder også vil jeg tro :). Ha en fin uke, ta deg god tid til ting nå da :)!

  SvarSlett
 7. Ja høsten kom sent men brått her også, plutselig var det masse som hastet å få i hus og løk som måtte i jorda.
  Lyng er høst og så fint å pynte med nå, det blir jo så tom når en har ryddet bort sommeren.

  Ha en fin dag , Maritklem.

  SvarSlett
 8. Hei Vibeke. Det ser ut som du fortsatt har noen travle høstdager foran deg :-)
  Mye spennende du har sikret deg på høstsalg! Selv har jeg gitt meg innkjøpsforbud frem til våren. Hver gang jeg besøker svenskehagen står jeg på hodet i bedene og planter - og det blir etter hvert litt for hektisk, så resten av høsten skal jeg ta det litt mer med ro og heller gjøre andre sysler- så får jeg sannsynligvis ladet batteriene til neste hagesesong... ;-) Jeg gleder meg til å se hvordan de ulike plantene, løkvekstene og frøplantene etablerer seg i hagen din!
  Ha en fortsatt fin kveld.
  Stein

  SvarSlett
 9. Late og langsomme dager kan jeg tenke meg også. Rekker ingen ting for tiden synes jeg. Alltid koselig å titte innom din blogg :)

  SvarSlett
 10. Heisan! Snart er det vinter og vi kan nyte dovne kvelder foran peisen :-)) det er bare å så!

  SvarSlett
 11. Hei Vibeke:)
  Ja...ukene flyr så en blir helt svimmel:)
  Høstsalg på frø....våger jeg kikke innom der da...?
  Flotte blomster du har pyntet opp med:)

  SvarSlett
 12. Så bra at jeg tittet innom deg akkurat nå,slik du fikk minnet meg på å gå ut og plante ned siste løkene!!! Det begynner å bli skikkelig kaldt om kveldene/nettene så snart kanjorden være frossen,best å henge i!Men om dagen er det nesten sommer,og jeg måtte neste le litt oppgitt da jeg fikk se at Cosmos´en min hadde begynt å spire fra frøene som hadde dalt ned…det var jo til neste år jeg tenkte det skulle skje da!!!Heldigvis har jeg plukket mange jeg har på lur.Plukket også nettopp frø fra julerose,og Hosta,spennende å se hva som blir noe av :)
  Jeg er ihvertfall ikke ferdig med hage og hagearbeid og oppi hodet kommer det nok til å jobbes med hage året rundt,hihi.Er så godt i gang med gode planer og da blir det gøy vet du :)))
  Heng i å få ut du også!!!!!
  Toveklem .)

  SvarSlett
 13. Heia Vibeke.
  Mye lekkert du har skaffet av høstblomstrende ja. Skynd deg å få dem i jorda. Og takk for tips ang løkblomster i jordbærkassene.
  Her hos oss har vi i dag fått snøsludd i lufta. (Datteren i Oslo forteller at det ligger hvitt i åsene omkring hovestaden). Etter en super høst merkes den kalde overgangen. Kan vel ikke si noe annet.
  Jeg sitter inne, strikker, blogger og fyrer i ovenen. Kjens fint.
  God kveld!

  SvarSlett
 14. Ja, dagene og ukene går litt VEL fort! ;) En uke flyr avsted og nå er det snart helg igjen! Gleder meg til et par fridager! :) Nyt helga når den kommer, Vibeke. :)

  SvarSlett
 15. Så koselig å høre fra deg:) Ja, livet går litt fort innimellom. Gjelder å skape seg et rom for litt langsommere tid også:) Så mye fint du har fått både av stauder og løker. Lyngen er fast høstgjest. Ha en fin uke Vibeke.

  SvarSlett
 16. Bare innom for å ønske gooood ny uke:))

  SvarSlett
 17. Det er fint med liv som går litt fort, sett fra den siden der alt går for sakte. Og det er vel en uskreven regel som sier at det alltid skal være noen planter på vent. Jeg fylte bilen i dag. Igjen. Jeg ønsker deg og oss alle en høst lang nok til at alt er jorden når det plutselig blir for sent :-)

  SvarSlett