søndag 15. juni 2014

Kjøkkenhage=)

Jeg synes kjøkkenhage er noe av det morsomte i hagen, og etter utvidelsen i år har vi fått plass til ganske mye mer… men ikke nok=) Jeg kunne tenkt med enda mer kjøkkenhage, men jeg må vel bare innse at jeg har noen begrensninger.


Litt av utfordringen er at jeg har lyst til å prøve alt, og da ender man opp med å ha bittelitt av mye. Squash har vi forsøkt tidligere, og den synes jeg er morsom. Men orange blomster som plutselig er noe helt annet. Magisk=)


Den ene kasser er fylt med jordbær og rabarbra, og i kjent stil har jeg plantet i tetteste laget. Jeg må vel bare innse at alt jeg planter ut blir mye større enn jeg tror=)


Vi har flere ulike typer salat, ruccola, plukksalat og spinat, men i år har vi fått kålmøll! Vi har aldri hatt skadedyr i kjøkkenhagen tidligere, og nå vet ikke jeg hva jeg skal gjøre. Er det noen av dere som har gode tips til hva jeg bør gjøre nå? Jeg vurderer å legge duk nå, men det er kanskje for sent? Bør jeg eventuelt fjerne salat og kål fra kjøkkenhagen? Håper noen av dere har gode råd=)


Det vokser i alle fall godt i alle kassene=)


Jeg måttte ta bilde av luftløken, for den er så morsom=) Den bruker vi ganske mye, både i salater, eggerøre og potetsalat. 


Løpstikken vår er blitt enorm, og vi klarer selvfølgelig ikke å spise den opp. Flere har spurt hva vi bruker den til, og den bruker vi stort sett i salat og i ulike gryter og supper. Den er ganske strek og må brukes med en viss forsiktighet=)


Rips- og solbærhekken vokser som bare det, og det blir masse bær på den i år. Tidligere hadde vi en stormarikåpe som kantblomst, og den ble altfor stor for oppgaven. De er nå flyttet rundt i hagen, og vi forsøker nå med salvie. Er litt usikker på om det blir akkurat slik jeg vil ha det...


Ellers har vi potet, gulrøtter, pastinakk, redikker, sukkererter og polkabeter i kjøkkenhagen… og helt sikkert noe jeg har glemt=) 

Kjøkkenhage er alltid en helgeglede, og vi deler hos Vivi=)

Håper dere har ei fin helg=)

Vibeke=)

15 kommentarer:

 1. Skikkelig mye spennende dere har i kjøkkenhagen. :) Virkelig en flott og koselig kjøkkenhage. Håper dere får løst kålmøllproblemet. I dag plantet jeg ut en stor squashplante kjøpt på plantesalg. Ellers skal jeg snart sanke inn rabarbaraen. Vet ikke helt hva jeg skal lage av den, men kanskje pai eller suppe? Blir vel nok til begge deler. ;) Vi får også mye bær i år.
  Fortsatt god søndag til dere.:) Håper dere er like heldige med været som vi er.

  SvarSlett
 2. Hei :)
  Du verden for en frodig og fin kjøkkenhage. Det er spennende med ting som man kan spise, og da spesielt når man har barn.
  I år har jeg begrenset meg, men noe har jeg da :)

  Smakfull og fin helgeglede. Ønsker deg en fortsatt fin søndag. Klem Vivi  SvarSlett
 3. Hei :)
  Du verden for en frodig og fin kjøkkenhage. Det er spennende med ting som kan spises, og da særlig når man har barn med i hagen.
  Jeg har begrenset meg litt i år, men noe har jeg.
  En smakfull og fin helgeglede. Ønsker deg en fortsatt fin søndag. Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Så flott kjøkkenhage du har, Vibeke! Du er skikkelig flink til å dyrke grønnsaker :-)
  Ønsker deg en ny fin uke!

  SvarSlett
 5. Kjøkkenhage er så flott, dessverre har jeg ikke fått sådd noe i min 2 store kasser. Har mange planer, men får liksom ikke gjennomført noe fortiden

  SvarSlett
 6. Flinkingen! Jeg kjente at jeg ble litt sulten :-)) Intet er som hjemmeavlede grønnsaker! God ny uke!

  SvarSlett
 7. Får lyst på grønnsakssnacks med en gang jeg leser, masse godt! Får lyst til å lage noe sånt selv, kanskje neste sesong ;). Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 8. Å ja kjøkkenhage er gøy og er det så stas å hente inn egenproduserte godsaker, vakkert og grønt er det også.
  Dine grønnsaker ser så friske og frodige ut, ha en fin ny uke.

  Marit.

  SvarSlett
 9. Så fint det vokser i kjøkkenhagen din! Squashen er god til mye:-) Veldig morro også for ungene å hente mat inn fra hagen til bordet:-)
  Ønsker deg en fortsatt god uke og fine sommerdager!
  Klem Berit

  SvarSlett
 10. Arbeidskrevende del av haven, disse kjøkkenhavene. Hos meg er den en dårlig samvittighet - men den leverer iallefall salaten hos meg. I går fant jeg en selvsådd stauderuccola 20 meter utenfor pallekarmen. Har du den? Eller skal den ta en tur i posten nordover? Jeg aner ikke noe om herdighet, men det er jo ingen stor risiko å forsøke.

  SvarSlett
 11. Så mye godt du har i kjøkkenhagen din, æ pleier og plante Tagetes mellom salatene og mellom hvær kålplante, det skal holde kål fluene borte, men nu har æ ikke så mye i min kjøkkenhage som du har i din :)

  Har ikke vært flink og legge inn kommetarer i det siste, tia har liksom ikke strukket til :)

  Ha ei fortsatt fin uke, Vbeke ;)'

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 12. Jaaaa, kjøkkenhaging er morsomt! Jeg storkoser meg med litt av mye jeg og. Nyter føelsen av å gå å hente fra hagen. I kveld har vi spist spinatpai med salat og tzasiki. Umm, kortreist og godt.

  SvarSlett
 13. Så flotte og frodige vekster du har i kjøkkenhagen! Kjenner meg igjen i at det er lett å plante så altfor meget... Men så får man mange spennende erfaringer da! Her ser det i alle fall helt bugnende ut. Jeg har sikkert sagt det før, men jeg synes huset ditt er så nydelig. På bildet øverst. Sukk...

  SvarSlett
 14. Så gøy å kunne hente mat i hagen :) Nå som vi har fått hagen ganske ferdig kjenner jeg at jeg har lyst å prøve meg på spiselige ting! Blåbær og rips er plantet, men tror jeg må prøve på litt ting i krukker etterhvert :)

  SvarSlett