lørdag 27. april 2013

En hel dag med hagearbeid=)

I dag har vi brukt mer eller mindre hele dagen på hagearbeid. Deilig å grave, luke, rake og drikke te i hagen=) Endelig er mellomfasen over. Fasen hvor det er veldig lite å gjøre! Spesielt for de minste. Nå er trampolina satt opp, syklene kan brukes og fotball spilles daglig=) Nå er de pluselig veldig mye på farten, og det er mange barn i gata. Vi har mange hyggelige naboer, og hvis dere ser på bildet under skjønner dere at noen av dem er ekstra hyggelige=)


Nabodama kom over i dag med sjokoladekake og små spirer=) Snakk om å være hyggelig!


Så nå har jeg ekstra mange småplanter=)


Alle disse ble pirkelt i dag, og det kunne jeg gjøre i solveggen=)


Selv om det har vært guffent og kaldt vær i det siste, blomstrer stemors-blomstene som bare det=) 


Vi har allerede en del ting på ønskelista for hagen, og det som i alle fall er helt sikkert er at vårblomstrende løk skal vi kjøpe mange av og plante til høsten=)


Nå er de aller fleste bedene ryddet, og det synes jeg er en koselig jobb=) Nå gjelder det å holde ugresset unna, og det er litt av en jobb! Spesielt skvallerkålen er plagsom i hagen vår!!! Arrrg!!!


Kjøkkenhagen er også klargjort, men det er nok en liten stund til vi kan så noe som helst her. Det har vært en kald start på våren, og temeraturen trenger å stige litt før vi kan sette i gang=)


Vi har veldig lyst til å utvide kjøkkenhagen. Aller mest fordi det er så koselig å spise det man har dyrket selv=) Småguttene har hjulpet til med å gjøre klar kassene, og de synes det er artig å spise egendyrkede grønnsaker og bær=)


Jeg håper veldig at denne søte søsteren blomstrer i år også, den vokser i alle fall i fin fart akkurat nå=)

Fortsatt fin helg til dere=)

Vibeke=)

8 kommentarer:

 1. Så herlig å komme i gang med hagearbeid igjen. Hos meg har endelig krokusen begynt å blomstre i noen av bedene

  SvarSlett
 2. Så herlig med en hel dag ute i hagen! Det er veldig kjølig her også, og jeg brenner i ovnen i Kveld. Nå håper jeg at vi snart får noe mer varme snart. Kos deg i hagen fremover!:-)

  SvarSlett
 3. Næmen, for en trivelig nabo! :D
  Så bra at hele familien er med i hagen, det er viktig synes jeg. Flott at gutta får lære seg å gro ting, og det er kjempegøy å spise egengrodde grønnsaker ;)
  Gleder meg til å følge med på utvidelsen, jeg driver nemlig med det samme ;)
  Ha en flott søndag :D

  SvarSlett
 4. God søndagsmorgen, kjære Vibeke.

  Endelig er det vår, og vi kan kikke og føle med fra dag til dag den forvandlingen som skjer i hagen. Herlig tid.
  Og du, gode naboer er gull verd.

  Ser på den nettingklatregjerdet dere har. Vet du har blogga om det før også, Har lyst til å stjele ideen her hjemme. Hvor lange er stokkene dere slår ned? Kan du si noe om dimensjonene?
  Ha en finfin søndag hos deg. I hagen regner jeg med?

  SvarSlett
 5. Det eneste jeg ønsker meg nå er at det skal være fint hagevær framover. Litt grått i dag, men jeg skal ut.

  SvarSlett
 6. Høres ut til at du har hatt en super dag. Livet er herlig når dagene er slike.
  Kos deg videre i hagen. I dag skal jeg også ut og rydde litt!

  Ønsker deg en super fin søndag! Klem

  SvarSlett
 7. Å, så flinke dere har vært med hagejobben! :) på lørdag hadde vi nydelig vær, fikk gjort litt ute da. Krokusen, blåstjernene og hageblåveisen blomster nå. Koselig.

  Veldig koselig nabo dere har! :)

  Nå har jeg brød i ovnen. Det blir god kvelds til mannen og meg og god frokost til oss alle i morgen! ;) Kos deg i kveld, Vibeke. :)

  SvarSlett
 8. Det er så koselig og holde på med hagearbeid, det gjør æ idag, men har tatt litt vær dag for det er så enorm stor hage her :)
  Været er kaldt, men det er bare og kle på sæ, så er det deilig og være ute, og i blomsterbedene propper det opp nye skudd hele tia, deilige vår !!!

  Ha en fin 1.Mai, Vibeke :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett