torsdag 18. april 2013

Våren er kommet=)

Nå virker det som våren er kommet for fullt, og jeg kjenner at lysten til å jobbe i hagen stiger. Det var en liten stund tidlig i år at jeg lurte på om interessen var på retur, men jeg tror det var det ustabile og dårlige været som gjorde at hagearbeid ikke fristet. Nå har jeg lyst til å gjøre ALT=) Helst på en gang! Eksamensoppgaven som skal leveres i slutten av mai, begrenser mulighetene til å bruke all fritid i hagen!


I helga dro vi til gartneriet og handlet stemor for å pynte litt ute, og det er faktisk litt undervurdert, synes jeg. Å ha noe som blomstrer på trappa er veldig hyggelig=)


Selv om stemor ikke er favorittblomsten, er de søte og minner om vår=)


Det er en del planter som ikke har tålt den våte og kalde starten på våren, og det er flere ting som har råtnet i løpet av de siste ukene. Nå er det heldigvis tørrere og mildere vær. Godt det går an å kjøpe nye planter=) Valmuene kommer i rekordfart nå, noen har hatt det litt for vått, mens denne ser ut til å klare seg bra.Lysten til å så kom også med det milde været, og disse små drivhusene har det vært sushi i. Tipset om sushi-drivhus har jeg fått av Stein. En super idé, og det fungerer veldig godt.  Sådde miniagurk-planter, antilopeøye og erteblomster forrige helg=) Antilopeøyene spirer allerede.

Da er det snart helg igjen! Helg er livet=)

Vibeke=)

13 kommentarer:

 1. Ja, våren er kommet til oss,og snøen er borte, men nu så æ nettopp langtidsvaslet på tv og der var det mye skitvær og synkende tempraturer fremover i neste uke, så det blir vel opp og ned turer med været :=)

  Ha en fin kveld.

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Herlige bilder! Veldig hyggelig at du ikke var hage lei likevel ;-) Stemor på trappa har jeg også, og det hører med til våren. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Her har det regnet godt i dag. Flott, for det tiner siste rest av snøen. Fortsatt ligger det is i bedet på nordsiden av huset. Og det er det største bedet jeg har.
  Håper på hagearbeid kommende lørdag, hvis det ikke er for fuktig enda…Kribler etter å komme i gang.

  Stemorsblomster er søte. Første plantet jeg ut før påske. De fikk en tøff start med mange kuldegrader, men lever fortsatt.
  Fin helg ønskes deg.

  SvarSlett
 4. Det er koselig å pynte opp litt ute. Jeg må kjøpe meg noen stemor til helgen!

  Jeg slet også med hagelysten, men nå ettersom snøen forsvinner, så kommer lysten tilbake. Herlig!!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 5. Stemor har jeg kjøpt og, men kan ikke sette dem på trappa for da kommer (u)vennene og nafser.Ja det kribler i fingrene etter å begynne ute :o)
  Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 6. Så koselig du har pyntet på trappa! :) Jeg må også få ordnet litt blomsterpynt ute snart nå.

  Åj, åj, som det spirer hos dere! Her ligger det enda snø, men jammen har det smeltet bort mye i løpet av de siste dagene. Men blomkarsen min har begynt å spire, gøy! :)


  Snart helg nå. Ønsker deg og dine fine fridager. :)

  SvarSlett
 7. Herlig tekst og bilder :) Her er galskapen på vei opp, det tar av mer og mer. Denne helga skal gulvet i drivhuset på plass og da........... juhuuuuu.
  Ønsker deg ei strålende vårhelg.

  SvarSlett
 8. Koslig pynt på trappa di!:) ..klør i fingrene her også nå, etter å begynne å rote i jorda igjen;)) Ellers koser jeg meg med nok en bok om dagen; tok til meg et tips fra deg tidligere, om forfatteren Kajsa Ingemarsson. Har lest "Små sitroner gule" først, og nå prøver jeg meg på "Skjebnehjulet" - koser meg skikkelig med den, er noe annet enn det jeg ellers leser....men morsomt(lett gjenkjennbart mye av det...);-) Ha ei riktig fin helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vigdis, jeg synes du skal lage deg en blogg=) Har lyst til å se hva du holder på med. Jeg har anbefalt Majorens siste forelskelse til flere venner som også liker den boka. Skal lese flere av anbefalingene dine etter hvert. Først eksamen i mai!!! Isj, ikke alltid like artig å lese fag som å lese andre bøker=) Håper du får ei super helg=) Vibeke

   Slett
  2. Hehe - ja, kanskje det du;-) ...tror ikke det foreløpig; jeg er så "egoistisk" at jeg bare koser meg med andres blogger vettu:-P men; jeg følger uansett din trofast, og kommer nok til å komme med små "drypp" her inne;-)

   Slett
  3. Det er lov å kose seg med andres blogger=) Det gjorde jeg i mange år før denne bloggen ble til. Utrolig mye inspirasjon man finner i å lese og se på hva andre holder på med. Gleder meg allerede til dine "drypp"=) Håper du får ei fin ny uke=) Vibeke

   Slett
 9. Så flott du har pynta. Ja, Stemor er virkelig teikn på vår. Kjekt at våren er komen hjå deg og at hagegleda di er på veg oppover igjen.
  God helg, kos deg mykje, klem frå MarJE i Svingen.

  SvarSlett
 10. Så koselig du har pyntet ute!
  Godt at hagegleden er på vei tilbake, jeg henter mye inspirasjon hos deg:)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett