søndag 21. april 2013

Vibeke gjør ting hun ikke kan=)

I helga har småguttene vært på besteforedrebesøk, og vi hjemme har plutselig hatt veldig god tid. Vi har  fartet litt rundt og kost oss med venner=) I tillegg ble det tid til å pønske ut nye morsomme ting å holde på med. Jeg har den siste tiden hatt veldig lyst til å sy et skjørt, selv om jeg aldri har forsøkt noe lignende.  På lørdag hadde jeg endelig tid til å handle mønster og stoff=)


Jeg har aldri sydd noe annet enn gardiner, og jeg har sikkert den billigste symaskinen som finnes!! Men det var uansett verdt et forsøk=) 


Jeg kjøpte dongeri-stoff fordi jeg tenkte at det ville være lett for en nybegynner=) Det er godt mulig jeg tar feil, men det gikk faktisk bedre enn jeg hadde trodd.


Jeg ble nesten litt imponert over meg selv!!!=) For skjørtet ble ganske bra, og det passet perfekt! Ugla er  også kjøpt på Stoff og stil, og den er strøket på. Skjørtet fikk være på helt til jeg ruslet ut i hagen for litt hagearbeid! Så for de som har lyst til å sy skjørt, men ikke tror de vil klare det; gjør det! Når jeg får det til, får alle det til=)


I dag har vi laget lakeris-muffins=) Uuuuutrolig gode! For oppskrift og lakeris-sirup, sjekk ut bloggen og nettbutikken til Keiserne.Med dagens fine vær, var det på tide med den første arbeidsøkta i hagen=) Det var veldig godt å komme i gang. Hagen begynner å tørke og det gikk fint å grave i jorda! Fantastisk at hagesesongen er skikkelig i gang=)


Og når man rydder, finner man ut at det spirer og gror mer enn jeg trodde. Mange stauder er godt i gang  med årets sesong=)


Luftløken spirer som bare det, og nå gleder jeg meg til å spise fra egen hage=)

Håper dere har hatt ei superfin helg=)

Vibeke=)

9 kommentarer:

 1. Ja, se der ja! Så flink du er :-)
  Det er deilig å komme ut i hagen, og se det spirer og gror.

  Ha en ny fin uke!

  SvarSlett
 2. Herlige bilder fra spirene i hagen, Vibeke! :-D
  Jeg tror nok du kan sy ganske bra jeg! Resultatet ser jo kjempefint ut. Jeg mener å huske en svart bordduk med hvite prikker i fjor? :-D
  Ha en fortsatt riktig fin kveld!
  Stein

  SvarSlett
 3. Du verden så flink som du er. Dette hadde jeg aldri klart.

  Nyt våren og kos deg! Klem

  SvarSlett
 4. Så gøy at du har sydd deg skjørt! Det så kjempefint ut! :)

  Koselige bilder fra hagen. Nå er det nærmest snøfritt i hagen, og i går begynte mannen og nesteldstemann å rake. Krokusen har begynt å komme opp hos oss også, og flere av løkplantene jeg puttet i jorda i fjor høst begynner å titte frem. :)

  Muffinsene så og hørtes gode ut. Har hatt så lyst til å bake de siste dagene ;), så jeg skal handle inn vaniljekrem senere i dag og planen er å lage skolebrød.

  Ønsker deg en god uke! :)

  SvarSlett
 5. Jeg har også begrenset meg til å sy gardiner, men nå har jeg sluttet med det også : ) Ikke noe savn det.. Strikking derimot, det savner jeg innimellom : ) god ny uke!

  SvarSlett
 6. Flott skjørt du har sydd, riktig flink er du, og en ting til... Du kan, Vibeke :)
  Holder meg til strikking og hekling jeg, symaskina mi står ganske arbeidsledig i en krok, men den er kjekk å ha om det er i bukse som er for lang eller noe. Deilige vår og smilet går nesten helt rundt for tiden.
  Nyt vårdagene.

  SvarSlett
 7. Hei Vibeke, tskk for alle de koselige kommentaran du legg igjen hos mæ :)
  Så flink du er som hiver dæ over noe du ikke har gjort før, skjørtet blei jo kjempefint.

  Muffinsene så deilige ut, og det er bra deilig og se at det begynner og sprette opp av jorda nu, tenk for ei deilig tid vi har fremfor oss :=)

  Ha en fin tirsdag.

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 8. Se det! Vibeke er jo flink til å sy også. Kult dongeriskjørt. Laget du lommer på også?

  Mmm, fikk lyst til å bake når jeg ser muffinsbildene dine. Hm, bør vel egentlig kutte ned på kaker og den slags. Ikke venter vi gjester i dag heller… Får se hva fridagen ellers bringer.

  Håper du har gode vårdager i Trøndelagen.

  SvarSlett
 9. Gratulerer som sydame! Og enda mer gratulerer med spirer i haven. Det er vitaminer etter en lang vinter :-)

  SvarSlett