tirsdag 18. september 2012

Endelig litt hagejobbing=)

Mulig det var beskjeden om en pakke fra Bakker som lokket frem lysten til hagearbeid. Uansett, i går var jeg i alle fall i gang igjen. Startet med den lette jobben; åpne pakken=)Nå er det bare å glede seg til å plante tulipaner, krokus og liljer=) Det nye bedet skal gjøres ferdig først, slik at noe av den nyinnkjøpte skal få stå der.


Vi planlegger å lage en ny bue, slik at klatrerosen kan få utfolde seg enda mer. Som dere ser er ikke denne hengt godt nok opp, så nå brer den seg utover... mer eller mindre der den nye buen skal opp.


Alpeklematisen blomster for andre gang. Ikke mange blomstene, men koselig med de som kommer=)


Denne rosa/røde sommerblomsten har jeg selvfølgelig fått av naboen. Det er utrolig mange knopper på den, og jeg var redd de ikke ville rekke blomstring, men joda, nå kommer det veldig mange søte blomster. Jeg vet, som alltid, ikke hva det er=)


Dette er en staude av et eller annet slag som også har mange knopper... ikke sikkert den rekker å blomstre før vinteren tar den, men det er jo lov å håpe.


Da jeg tok en titt i denne krukka fikk jeg vårfornemmelse. Hortensiaen jeg klippet ned for ikke lenge siden har veldig mange nye og friske skudd. Mulig den blir skuffet når den bæres ned i kjelleren for oppbevaring. Tenkte å prøve det i år=)


Det er skiftende vær i Trøndelag for tiden. I går rakk jeg en liten halv time i hagen før regnet kom, i dag ble det vel en time. Får nyte det jeg får, og være fornøyd med det=)

Vibeke=)

7 kommentarer:

 1. Den med knopper er en Stokkrose.

  SvarSlett
 2. Det hjelper alltid å få en hagerelatert pakke! Da kommer energien tilbake som et skudd :-) Så artig at din alpeklematis blomstrer på nytt nå. Kanskje den like regn?
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Ja det kriblar i heile kroppen når noko nytt til hagen dukkar opp :) Blir kjekt til våren når løkane livnar til.
  Så kjekt med litt gjenblomstring no på hausten...fin farge på denne klematisen.
  Kos deg i hagen mellom regnskurane.

  SvarSlett
 4. Hei Vibeke. Flott stemningsrapport fra hagen din! :-)Utrolig mye fint du har fått av nabodama!
  Det kommer sikkert til å bli veldig vellykket å sette opp en bue til klatrerosen. Det blir nok både dekorativt og praktisk! Jeg har også begynt å overvintre krukker med hortensia i kjelleren. Det går bemerkelsesverdig fint. Bare husk å vanne dem et par ganger i løpet av vinteren :-)

  Ha en fortsatt riktig fin dag!
  Stein

  SvarSlett
 5. Gode billede fra din have.
  Flot regnbue. Godt fanget.
  Held og lykke med dine nyindkøbte blomsterløg.
  Her regner det igen i dag. Vi HAR fået nok vand nu.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlett
 6. Stauden på bildet over hortensiaen ligner på stokkroser :)
  Tror det blir flott med ny rosebue! Også blomstrer det jo fint hos deg enda :D
  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 7. Ser ut som det blomstrer mye fint i hagen din enda. Her er det mest sommerplantene som blomstrer, spesielt blomkarsen. Flott bilde av regnbuen. :)

  SvarSlett