søndag 23. september 2012

En nydelig høstdag=)

Selv med flere bursdagsfeiringer i løpet av helga har vi fått tid til litt hagejobbing, og endelig er jeg i gang igjen. Kanskje det er sunt med en liten pause? I dag har jeg fått gjort ganske mye i hagen, og det nye bedet er plutselig ferdig=)


Da får vi håpe på bedre jordbæravling til neste år. Synes de var så søte der de stod før, men siden gulklokkebusken har vokst seg så stor, fikk de hverken nok lys eller næring til å lage store og fine bær. Håper de vil trives bedre i det nye bedet=)


Steinene midt i bedet er lagt der slik at vi kan få luket ugress. Fint å ha noe å tråkke på slik at slipper å ødelegge noe=)


Her det det ingen nyheter, men stauder som er delt og flyttet på. Gleder meg veldig til våren kjenner jeg. Jeg vet jo at ukene flyr av gårde, og før jeg aner ordet av det er det vår igjen. Heldigvis=)


Noen av løkene jeg kjøpte på Bakker er plantet rundt omkring i bedet. Dette er hva jeg har kjøpt i år:Stjerneskjermene blomstrer for andre gang. Er det vanlig? Veldig hyggelig at den kommer igjen, så den er hjertelig velkommen=)


Prestekragene står også i full blomst for andre gang=) Jeg klippet de rått og brutalt ned for en stund tilbake, og det tok den tydeligvis ingen skade av.


Jeg synes suppe eller gryte er den aller beste høstmaten. Jeg trenger noe som varmer når dagene blir kaldere. Denne heter varmende karrisuppe og er en av Lise Finckenhagens oppskrifter. Den er supergod med kylling og eplebiter. Nam, nam=) Du finner oppskriften her

Håper dere får ei fin ny uke når den tid kommer=)

Vibeke

6 kommentarer:

 1. Gratulerer til både 10- åringen og dere! :) Tacokveld med kamerater tenker jeg var supert! de begynner jo å bli ganske store når de er 10 og kan sitte og kose seg ved matbordet! :)

  Veldig lurt å legge de steinene inne i bedet for å ha noe å stå på når man luker! :)

  Mmm, suppa hørtes og så fristende ut! Jeg har lyst å bli flinkere til å lage suppe fra bunnen av. Ei venninne av meg serverte hjemmelaget tomatsuppe for ikke så lenge siden, sååå godt! fikk oppskriften, så den skal lages her hjemme også! :)

  Ønsker deg en fin- fin ny uke!

  SvarSlett
 2. Hei Vibeke! Så flott vær dere har i Trondheim denne helgen!- og så produktive dere har vært!
  Jeg har også bedrevet haging denne helgen, men mer av nødvendighet og plikt enn lyst ;-) Været har nemlig vært surt og regnfylt. Ekte høstvær med andre ord! :-)
  Det hastet imidlertid å få ned løk og plantet en del stauder jeg har hatt stående på balkongen i sommer, så da var det bare å bite tennene sammen :-D
  Ønsker deg og familien en riktig fin uke!

  Stein

  SvarSlett
 3. Så flink du er :) Jeg har ikke haget i helga, jobbhelg og selskap, men i dag er det fridag og utedag om temperaturen bare stiger litt.
  Ha ei finfin uke.

  SvarSlett
 4. Så flink du har vært! Så mye spennende løk du har kjøpt. Det blir nok veldig fint neste vår hos deg. Stjerneskjerm pleier ofte å blomstre to ganger, ja. Ha en ny fin uke!

  SvarSlett
 5. Du har virkelig fått orden i bedet, det følest så godt når ting er ordna. Spennande til våren når det spirer.
  Mmmmmm....ssuppa såg deilig ut. Ha det godt.

  SvarSlett
 6. Gjenkjenner tanken på det som skal vokse og gro i nyplantede bed. Det ser lovende ut hos dere.
  Har gjort det samme her siste tiden, og jeg gleder meg til forvandlingen som skal skje med det nyanlagte bedet. Mine stjerneskjermer blomstrer også for andre gang. Koselig.
  Den suppa skal jeg prøve meg på. Deilig med noe som bvarmer, og kjekt der alt kokes i en smell.

  SvarSlett