torsdag 12. juli 2012

I posen fra staudegartneriet=)

Jeg har jo lovet å fortelle hvilke planter jeg kjøpte med hjem fra staudegartneriet på Tautra. Vi jobber fortsatt og dagene har flydd avgårde, og da er det ikke blitt tid til blogging. Vi skal fortsatt jobbe i to uker før vi får ferie... og jeg venter og venter=)


Utrolig kult mini-staudegartneri med selvbetjening. Her stoler de på folk og har en kasse som du legger pengene i. Finnes vel ikke mange steder hvor de gjør det lenger=)


Godt utvalg til å være så lite, og fine priser=)


Luftløk ble med hjem, og nå er det bare å håpe at den sprer seg. Den har fått plass foran drivhuset=)


Denne søte stauden har jeg aldri sett før, og den fikk være med hjem. Den har små, supersøte lilla blomster. Den hadde selvfølgelig ikke lappen på da jeg kom hjem, men jeg mener å huske at det er en sivlilje=)Denne lilla heter Ballerina, og den er jo også veldig søt. Blir etter hvert veldig mange søte blomster i Kiellandsgata, og det kan nok til tider være hardt å være mann her!!!


En hybrid daglilje fikk også plass bedet. Den har veldig stilige blader, og nå håper jeg den vil trives i hagen her. Tusenfryd og et par andre stauder havnet også i posen. Vanskelig å begrense seg når man først er på handel.


Kanskje dere husker at jeg i vår sådde zinnia, og nå blomstrer de endelig. For å være helt ærlig ble jeg litt skuffet over den. Jeg så for meg en stor og fyldig blomst, litt som georginer, men det er den ikke.


Håper dere har en fin sommer=)

Vibeke=)

3 kommentarer:

 1. Det var mange fine blomster på en gang! Den Ballerina er så søt. Koselig blogg du har. Har lagt meg til som følger :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har dårlig erfaring med å så frø, så jeg er imponert over Zinniaene dine.

  Jeg tror at Ballerina er en av de aller minste Storkenebbene. (Geranium cinereum) Jeg har sett det norske navnet Silkestorkenebb.

  SvarSlett
 3. Her fikk du med deg mye fint! Dette staudegartneriet virket veldig flott!

  Håper du får en fin fredag! Klem

  SvarSlett