onsdag 18. juli 2012

Et halvdødt tre=)

Det aller første treet vi plantet i hagen var et pæretre. Det skulle være et epletre, men gubben tok feil=) Det har fått veldig røff behandling, for da vi skulle drenere ble det tatt opp, og ble stående oppå jorda altfor lenge. Vi har i flere år prøvd å få liv i det, og i år kom det endelig blader på det, og to pærer... men bare på halve treet. Den andre halvdelen ser død ut, selv om gubben påstår at den er i livet.

For å pynte opp litt har jeg kjøpt en klematis som skal få klatre i den "døde" delen.


Det var ikke så lett å ta et bilde som viser begge delene, men i alle fall til venste er delen med blader og et par pærer, og til høyre delen som virker død.


Valget falt på en blå klematis=) Jeg tror den kommer til å bli veldig søt her.


Nå er den i jorda, men det ble det ikke bilde av. Problemet er at jeg noen ganger handler før jeg tenker... så jeg gravde i vei, og tenkte underveis at det ikke er sikkert treet setter like stor pris på dette. Nå er jobben gjort, så nå får det bare bli som det blir=)

Håper dere har det fint=)

Vibeke

4 kommentarer:

 1. Takk for mange hyggelig kommentarer. Jeg har akkurat tatt den siste duken ned fra tørkesnora. det har vært en del etterarbeid også.

  Man trenger jo ikke gifte seg for å ha en fest.

  SvarSlett
 2. Dette kommer til å bli så fint. Kjempe flott clematis du har kjøpt! Du må vise bilde når det vokser seg til!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 3. Det blir nok kjempefint når den får vokst seg til. Jeg har gjort det samme her med et ferskentre som en klematis virkelig liker å bruke som klatrestaiv. De blå er virkelig nydelig, ja :-)
  Ha en fin dag. Klem fra Marit

  SvarSlett
 4. Dette blir flott!
  Jeg har gjort det samme i min egen hage, men under ei furu. Siden blei furua hogd, men klematisen har bestått. Har ikke lenger ei stamme å slynge seg rundt, men må henge over et gjerde.
  I år kjøpte jeg en blå alpeklematis. Har plantet den under ei prydlønn. Foreløpig er den liten, tuslete og har ingen blomst. Spørs om det er for skyggefullt under treet? Skal gi den en sjanse et år eller to, hvis ikke flytter jeg den til et annet mer solrikt sted. Klematis liker jeg.

  SvarSlett