onsdag 4. juli 2012

Sol, sol, sol=)

Sol er fantastisk! Etter et par dager med sol har jeg nesten glemt at denne våren og sommeren så langt ikke har vært noe å skrive hjem om=) Fint med selektiv hukommelse.


Vi har flere typer timian i hagen, og nå blomstrer de en etter en. De er veldig fine og lukter fantastisk=)


Flere av bedene i hagen gror seg til, og det liker jeg veldig godt. Selv om fredløsen kanskje sprer seg i meste laget.


Prydgresset vi plantet i fjor er blitt utrolig fint=) Synes i tillegg det passer fint til den mørke busken, og det er bare å innrømme at det er mer en tilfeldighet enn nøye planlegging.Her kommer nok en clematis... bare en  så langt. Hadde håpet på noen flere, men jeg må kanskje ha tålmodighet å vente til neste år med å få mange=)


Nå vil jeg ha jordbær i hagen. De begynner å bli store, men de er fortsatt helt hvite!! Jeg må nok som alltid "krangle" med småguttene om fangsten når den tid kommer.


Denne "rare" løken kom tidlig med kule blader som lager sving. Jeg har lenge lurt på hva i alle verden det er. Og det vet jeg fortsatt ikke, men nå er det ikke lenge til den blomstrer. Blir spennende å se hva slags blomst den har. Noen der ute som vet det?

Håper dere får en fin kveld=)

Vibeke

3 kommentarer:

 1. Så nydelig bilde av timian! Jeg kjører forbi et spesielt fint bed annenhver helg, og du skulle sett så flott det er! Der er kryptimian, og andre steinbedplanter i rosa, lilla og hvitt. Bare så vidt jeg klarer å holde meg på veien! Har lyst til å stoppe og ta bilder men tør ikke :) Jeg MÅ bare ha timian ser jeg!
  Prydgresset ditt var skikkelig flott sammen med det mørke bladverket! Og vi er to når det gjelder tilfeldige flotte sammenplantinger :) Skulle ønske jeg klarte å planlegge og sette sammen planter som virkelig kler hverandre! Man lærer vel etterhvert! Inntil videre får vi vel satse på flaksen, he-he!

  SvarSlett
 2. Prydgresset var skikkelig fint, navn? Også sammen med buska ble de ett vakkert par ;) Noen ganger blir kombinasjonene flottere enn ellers. Timian er ei vakker plante, har mye av den her også. Den brune kanten du spurte om er laget i impregnert tre, sånne pinner på ståltrådbånd, 30 cm brede. Vi kjøpte 2 paller for tusenvis av kroner. :0, hang de på spiker inne i garasjen og beiset de to strøk med tjærebrun beis. De er gravd 20 cm ned i jorda hele veien rundt i hagen. Litt av en jobb, nå 4-6 år senere er de råtne og må skiftes ut med noe annet. Hva vet jeg ikke, men om de får stå i fred holder det litt til håper jeg. Må bare finne ut hva som skal gjøres med det først.
  Nyt sommeren.

  SvarSlett
 3. Hei Vibeke.
  Så mye flott som pryder hagen deres for tiden! :-D
  Jeg beklager jeg ikke har sendt deg melding før nå, men jeg har vært veldig opptatt med oppussing hjemme på kveldstid etter jobb for tiden, så jeg har ikke hatt så mye tid til blogging eller å besøke andres blogger i det siste.
  Det er virkelig artig å se hvordan sommeren er kommet for fullt rundt omkring! Vi har nok ikke hatt like fint vær i Oslo som i Trondheim de siste ukene, men nå virker det endelig som sol og varme har tenkt å vise seg frem noen dager. Da gjelder det å nyte som best er! :-D
  Jeg tror den ukjente løkplanten kanskje kan være en Allium Siculum? Den ligner i hvertfall veldig på dem jeg har sett like før de springer ut i blomst.

  Om du ønsker å sende en avlegger av det variegerte gresset du viste for en stund siden hadde jeg blitt veldig glad. Jeg sender deg selvfølgelig penger for porto! :-D
  Jeg kjøpte noe tilsvarende på Plantasjen, men det gresset er bare ettårig :-(
  Ha en fortsatt riktig fin dag i solen Vibeke! Nyt sommer, sol og ferie!(?)

  SvarSlett