søndag 8. juli 2012

En titt i hagen=)

Hagen skyter virkelig fart når varmen og sola kommer, og det begynner endelig å vokse seg til. I drivhuset vokser tomatplantene så fort at jeg omtrent ikke rekker å henge med.


I etterpåklokskapens navn tror jeg at jeg nok en gang har plantet litt vel tett, men det er for sent å gjøre noe med det nå. De har nå vokst seg opp i den første hylla, så den ble tatt ned i helga=) Kanskje, kanskje jeg for en gangs skyld skal lykkes med tomater.


Innerst i drivhuset har jeg sådd sukkererter og blomkarse. Blomkarsen har nå funnet sin egen vei, gjennom stolen og opp i klatreveggen til passifloraen. Jeg synes det ble så koselig at jeg ikke har hatt hjerte til å ta den bort, så får heller jeg bruke den andre stolen=)


De første sukkerertene har dukket opp i drivhuset, og de rekker knapt å bli modne før småguttene spiser dem.  De som er plantet ute har ikke kommet så langt, så det er tydelig at litt ekstra varme hjelper på.


Mange flere sukkererter skal det bli=)


Utenfor drivhuset vokser det også. Katosten jeg sådde er helt fantastisk med sine lilla blomster. Den henger nok litt med hodet i dag etter et skikkelig regnvær.De er blitt utrolig høye, og kommer fortsatt med mange knopper, så det er håp om blomstring i lang tid fremover=)Drivhuset er bare malt et strøk, men taket er nå ferdigmalt. Blir vanskeligere og vanskeligere å få fullført malejobben i år uten å ødelegge plantene i bedet. Mulig vi må utsette det til våren.


På hjørnet av drivhuset plantet vi i vår en klematis, og nå blomster den med store mørkelilla blomster. Den er nydelig til den hvite veggen=)


Etter hvert håper jeg den vokser seg opp til buen som går fra platten bak huset og til drivhuset.
Sinkbaljen er full! Den er nok også plantet litt vel tett... Kanskje jeg lærer til slutt?=)Endelig har pionene kommet. De er fantastisk søte, og jeg synes de lukter kjærlighet (litt klissete sagt, men...)
Håper dere får en super søndag=)

Vibeke

7 kommentarer:

 1. Så fint drivhus du har! Nydelige peoner også :-)

  SvarSlett
 2. Herlig og frodig hos deg og i drivhuset gror det skikkelig godt!
  Det hjelper med både varme og sol. Den Kattosten som du har sådd, var super lekker!

  Ønsker deg en fin søndag! Klem

  SvarSlett
 3. Lærer vi noen gang? For tett, for høyt, for ambisiøst.. :-D
  Er helt enig; den Kattosten er fantastisk!
  Har spist første tomatene og en agurk fra drivhuset! <3 Drivhus <3
  Ønsker deg og dine en fin uke ;-)

  SvarSlett
 4. Det er sååå frogig og fint hos deg nå, jeg bare elsker det drivhuset ditt :) Det er fortsatt det aller fineste jeg har sett. Kos deg i hagen, klem fra Tua.

  SvarSlett
 5. Så mye fint, drivhus og vakre blomster sammen med frodige grønsaker.

  Ønsker deg en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 6. Har svart på stokke-spørsmålet i innlegget ;-)

  SvarSlett
 7. Hey, jammen gror det hos deg, Vibeke. Den lilla kattosten har en flott farge. Mine her er rosa.
  Har 3 sinkbaljer som er overgrodde her. De fungerer som ventebed for staudene mine i sommer. Hm, kanskje jeg skal blogge om det?

  Nyt sommerdagene fortsatt. Tenk alle feriedagene vi har i vente...

  SvarSlett