mandag 24. juni 2013

Den som venter...=)

Jeg er utrolig god til å vente! Akkurat nå venter jeg på ferie, jeg venter på neste reise,  jeg venter på sol, jeg venter på at jordbærene skal modnes, jeg venter på at favorittblomstene mine skal blomstre osv... Jeg bør øve på å leve i nuet! Det er ikke det at jeg ikke lever i nuet, for vi er ganske flinke til å kose oss i hverdagen her hjemme, men jeg venter samtidig! Gubben kan bli litt lei av ventingen og nedtellingen min=)


Favorittene står i kø for tiden, og denne peonen er superfin og nå håper jeg det ikke er lenge til den blomstrer=) Den er skikkelig lekker, og har den nydeligste rosafarge=)


Det er ikke lenge før kjempevalmuene kommer heller. De er knallorange og pynter opp bedet=) De sprer seg, men jeg har ikke vært så flink til å ta vare på små avleggere. Skulle gjerne hatt den flere steder i hagen, så det er mulig jeg må ta vare på noen. I tillegg skulle jeg gjerne hatt en rosa! Prøvde å så i fjor, men de har ikke kommet opp i år!


Dette tror jeg er en sibiriris=) Den elsker jeg! Den er blitt veldig stor, så den må jeg nok dele om ikke så lenge. Denne kommer fra hagen til ei venninne og var bare en liten klump da den kom hit. Nå har den vokst seg kraftig i hagen vår=)


Som dere ser, er det ikke lenge til den blomstrer=) Gleder meg=)


Mens jeg venter kan jeg nyte synet av det som faktisk blomstrer i hagen. Dette tror jeg er en anemone, og den er søøøøt=)


Enda flere iris! Jeg synes de er utrolig kule, og har flere ulike typer. Det eneste er at blomstringen er kort, den skulle gjerne vart litt lenger=)


Denne mørke akeleien har jeg sådd selv, og den kler det hvite drivhuset godt=)


Tusen takk til alle dere som hjelper meg med navn på plantene i hagen. Det er fint for den som ikke er så god på navn, og jeg lærer stadig noe nytt=)

Håper dere har en fin sommer=)

Vibeke=)13 kommentarer:

 1. Å så fine blomstrer du har.
  Æ venter også på ferieturen vår og nedtelling til midten av juli.
  Drar vel en tur til Luleå, Piteå og Boden.

  Ha ei fin uke.

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Jeg forstår godt at du venter og venter på ting og tang. Den peonen din ser superflott ut! Jeg hadde mange selvsådde valmuer, men alle døde i vinter. Jeg trodde sånne staudevalmuer tålte alt... Den irisen heter Iris chrysographes 'Black Knight' :D

  SvarSlett
 3. Jeg er imponert over alle som får store planter av frø.

  Her blomstrer peonen som står ved bryggerhuset. De ved hovedbygningen har så smått begynt å åpne seg. Dessuten blomstrer Sibiririsen.

  I dag har jeg innsett at det er en grunn til at jeg er sykemeldt og legen sa jeg skulle ta det veldig med ro. Så da får jeg gjøre det. Vi har begynt nedtelling til neste storinnrykk her (2,5 uke) og da må jeg være frisk.

  I år går vår sommertur til Berlin, så jeg sitter med planleggingen av den.

  SvarSlett
 4. Venting og nyttig av nuet går av og til hånd i hånd føler jeg:) Nyyydelig farge på akeleiene din. Ja, det er Anemone den fine der:)

  SvarSlett
 5. så herlig blomstring hos deg Vibeke! :-D Både det som alt er i blomst og det som er på vei!
  Ha en fortsatt riktig fin kveld!
  Stein

  SvarSlett
 6. Pionene våre (rosa og hvite) ser ut til å ha kommet omtrent like langt som den du viser bilde av. Nyyydelig blomst!

  Kunne også tenkt meg kjempevalmuer, de er flotte! Små valmuer har vi og de blomstrer og er søte nå. Ellers har daglinljene begynt å blomstre. Koselig.

  Kom i feriemodus med en gang i år jeg! ;) Det kan jeg nesten ikke huske at jeg har gjort tidligere, men det har kanskje med at jeg har jobbet redusert + at vi hadde en planleggingsdag etter at elevene hadde tatt ferie!? :)

  Fin tirsdag til deg, Vibeke! :)

  SvarSlett
 7. Mine peoner i hagen står også i knopp, bortsett fra en som står i full blomst. Den hentet jeg inn i går. De er så vakre!

  Tusen takk for hyggelig hilsen hos meg.
  Innom for å ønske deg en riktig god sommer.
  Sommerklem
  Tonje

  SvarSlett
 8. Så fint!...anemonen er så nyyydelig:)
  Forstår godt at du venter og teller dager både til ferie og blomster som skal springe ut:)
  Peonene mine er i blomst nå...noe jeg tror jeg har ventet på siden ifjor...de er så vakre:)
  Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 9. Fine fine fine! Det ser så gøy ut med så masse ulike arter å pleie på! Og ikke minst som du sier, alt man lærer! Ha en finfin onsdag :)

  SvarSlett
 10. Du er nok ikke alene om å vente. er litt slik jeg og. Men å vente på en glede er også en glede er det noe som heter :)

  SvarSlett
 11. Her var det mye flott som det er vært å vente på.
  Nydelige knopper og bilder, Marit.

  SvarSlett
 12. Mine Sibiriris er avblomstret her. De er så flotte og staselige når det blomstrer. Står kort, men så er de grønne bladene dekorative syns jeg. Mine står bakerst i bedet og skjuler et stygt flettverksgjerde.
  Ingen peoner ennå i blomst her. Jeg venter også. Ofte syns jeg ventingen kan være vel så fint som selve opplevelsen jeg.
  Starter ikke ferie før 15.07. Nyter tiden her hjemme nå . I hagen, i nærområde. Opplever dette veldig sterkt i år. Nyter og gleder meg over alt det nye i hagen, med platting, bed, terrasse, vinterhage, busker, blomster … Nesten som en liten oppdagelseferd hver dag.
  Når begynner du ferie Vibeke? Fortsatt god venting ;)

  SvarSlett
 13. Og det er ingen tvil om at du har mye godt i vente?! Da er det vel bare å innta godstolen mens du venter?!

  SvarSlett