tirsdag 4. juni 2013

Høstingen er i gang=)

Det er morsomt å høste fra egen hage, og den starter egentlig veldig tidlig.  Årets første reddiker er ferdige. De kunne helt sikkert stått litt til, men vi blir så utålmodige og har lyst til å smake=) Småguttene kommer til å knaske dem i seg i rekordfart, så jeg må bare være frempå om jeg skal få en smak.
Gressløk klipper vi og fryser ned til sånn ca et års forbruk. Det er jo selvfølgelig ikke alltid vi husker at vi har den i fryseren, men det er vekdig koselig de gangene vi husker det=)


I helga hentet jeg inn rabarbra for å lage rabarbra- og eplemamelade, bare for en liten smak. Det ble faktisk ganske godt, selv om den fortsatt er bittelitt sur... og det med ganske store mengder med sukker. Det burde sikkert vært rabarbra og jordbær, men det hadde jeg ikke for hånden. Veldig godt til ost og kjeks=)


Den ene kikert-planten jeg har blomstrer allerede, og det er spennende. Jeg har aldri sådd det før, og vet ikke helt hvordan dette blir. Planten ser egentlig litt tynn ut. Er det noen som vet om den skal være det?


Skulle ønske jeg hadde plass til mengder av jordbær i hagen, men det har jeg dessverre ikke. Bruker jordbærene til kantplanter i et par bed, og det fungerer fint. Det er mange blomster på plantene i år, så jeg håper vi får en del jordbær. De aller fleste går rett i munnen eller blir spist til dessert, så det blir aldri noen å fryse ned. Heldigvis er det å få kjøpt på butikken=)

Håper dere har ei fin uke=)

Vibeke

5 kommentarer:

 1. Nam nam, egendyrkede redikker! :)

  Jammen kom ikke rabarbaraen vår opp igjen også. :) Det hadde jeg ikke trodd, for i høst ble strømmen til gatebelysningen lagt i bakken og da ble det gravd i en del av hagen, bla der rabarbaraen sto.

  Ja, det går fort til jeg får ferie nå. Siste jobbdag er 21. juni, men før det skal en bunke til med tentamen rettes + maaaange eksamensoppgaver sensoreres! ;)

  Her begynner sola å titte frem! God onsdag, Vibeke! :)

  SvarSlett
 2. Eg har også brukt jordbær som kantplante- spent på korleis det blir- før har eg dyrka dei i ei spann på trappa. Synest du har ein fin hage- og kjem gjerne innom bloggen din igjen :-)

  SvarSlett
 3. Å ja det er stas og ingen ting smaker som hjemmedyrket.
  Så flotte reddiker du har alt, mine er altfor små ennå.
  Maritklem.

  SvarSlett
 4. Så flott at du allerede kan høste reddiker! Det var tidlig. Det er nok snart å fryse ned gressløk, men som du sier så er det lett å glemme at en har det i fryseren...

  Ha en fin ettermiddag/kveld!

  SvarSlett
 5. Du inspirerer! Så deilig med fersk gressløk fra egen hage, nam! Klemmer fra Bergen!

  SvarSlett