tirsdag 31. mai 2011

Øsepøse=)

En ting kan jeg være glad for, jeg slipper å vanne. I Trøndelag så vanner det seg selv, for å si det sånn. Det øser ned, og jeg har vel større grunn til å være redd for oversvømmelse enn tørke. I dag er jeg hjemme med syk lillegutt og har brukt tiden til å vaske barnerom. Utrolig hvor mye rot de små greier å lage... og mor er tydeligvis ikke flink nok til å få de små til å rydde opp.

Som jeg har nevt tidligere flyttet hybelboeren vår ut før jul, og nå er to barnerom og ei stue i første etg ferdig og tatt i bruk. Det er ikke helt ferdig møblert enda, da vi må bruke litt tid på å finne ut hvordan vi vil ha det. Stua fikk strøm den 22.12, så vi rakk det akkurat før jul. Dette rommet var tidligere soverommet til hybelen som er slått sammen med ei lita stue som vi hadde nede. Gubben hadde veldig lyst til å lage lerretstak og gikk som alltid i gang med stor arbeidslyst. Vi tok kontakt med maleren fra Tid for hjem, da vi hadde sett at han laget et slikt tak på TV. En utrolig hyggelig fyr som villig gav tips og råd til hvordan vi skulle gå frem.

Først ble strie sydd sammen slik at den ble like stor som hele taket. Dette var jo i seg selv en utrolig stor jobb, og det var gubben selv som satt ved symaskinen. Så skulle alt dette stiftes til taket, og det skulle aller helst være passe stramt.


Da stria var stiftet opp ble gråpapir limt opp. De som har tapetsert selv, skjønner kanskje at den jobben ikke var så lett når den skulle gjøres i taket. Etter mye prøving og feiling fikk vi til slutt alt gråpapiret opp, og kunne sette i gang med malejobben... som tross alt var veldig liten i forhold til alt det andre.


Taket ble dessverre ikke helt perfekt. Litt rynkete her og der, men vi synes vi kan være ganske fornøyd siden vi aldri har gjort dette før. Vi har lært et par småting som vi skal ta med oss til neste gang. Vi har flere rom hvor vi har de gamle lerretstakene og et par rom hvor vi bør legge nye=)


Møbleringen er som sagt ikke helt klar, men skuvsenga med mange puter i har vi satt inn. Der er det veldig koselig å lese en god bok og drikke te=)


Denne kroken har jeg vist frem før, men jeg synes den egner seg på trykk nok en gang. Bordet ble kjøpt for ikke så lenge siden på en bruktbutikk rett oppi gata her. Stolen er kjøpt på finn, fikk kjøpt to for en billig penge. De var nyoppusset da vi kjøpte dem=)

Lampa er kjøpt i Åre, på en veldig søt butikk. Fant tips om butikken hos en annen blogger=) Vi liker godt den røde ledningen=) Rommet i sin helhet får vises frem ved en annen anledning, når verktøy og div er ryddet bort, og vi har fått sving på møbleringen.

Tusen takk for koselige kommentarer på bloggen=) Det setter vi veldig stor pris på.

Ha en fin dag i regnværet=)

Vibeke=)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar