søndag 15. mai 2011

Til minne om Far

I oktober mistet jeg bestefaren min. En snill og artig mann som ble noen uker unna 98 år. Han hadde et ønske de siste årene, og det var å få bo hjemme i eget hus og klare seg selv. Jeg tror vi kan si at han fikk ønsket oppfylt da han kun ble liggende på sykehjem i 2 måneder etter et slag. Som dere skjønner var han en uvanlig sprek mann, klar i hodet, kunnskapsrik og med lun humor. Det å miste han var veldig trist, og det er neste ufattelig at man plutselig skal leve uten de som man er glad i. Heldigvis så har livet en egen evne til å gå videre, og klisjeen "tiden leger alle sår" er nesten sann. Om de ikke blir leget, så blir de i alle fall levelig. Vi tar med oss mange gode minner videre, og jeg er takknemlig for at han fikk være sammen med oss så lenge.I helga skal huset hans selges. Et fantastisk søtt hus med en helt unik beliggenhet. Han kjøpte huset i 1938 for 2500 kroner. Nå skal det selges for ca 3,5 mill, da det er vanskelig for 8 barn å dele ett hus. Da jeg ble født bodde mamma og jeg sammen med Mor og Far en lang periode, og i ettertid  har jeg og søsteren min alltid vært der mye. Vi synes alle at det er forferdelig at huset skal selges.

Far var en praktisk mann som ikke var så veldig opptatt av estetikk. Må vise frem tapeten som er å finne på et av soverommene. I følge mamma ble tapeten kjøpt da hun var barn, så den er nok sikkert over 45 år. Pent lagt og uten store skader, og det er nok derfor den ikke ble byttet ut. Jeg regner med den nye eieren vil kvitte seg med den ganske raskt. Det er nesten utrolig at noen klarte å sove i dette rommet, for hele rommet har selvfølgelig tapet. Det er ikke snakk om noen fondvegg her.Forrige helg hentet vi en gammel kjøkkenbenk som vi har fått. Den stod i uthuset og har i veldig mange år blitt brukt til oppbevaring av spiker, skruer osv. Kjøkkenbenken har tidligere stått inne i huset. Vi synes den er veldig stilig. Den trenger selvfølgelig en skikkelig vask, og så må vi nok gjøre noe med benkeplaten. Jeg tror Far ville blitt glad for at  vi tar vare på den.

I dag er det visning på huset, så nå blir det spennende å se hvem som kjøper huset.... Skulle ønske jeg var veldig, veldig rik!!!

Ha en fin, fin søndag=)

Vibeke

1 kommentar:

  1. Så rørende innlegg Vibeke.. For en herlig tapet!! Du kan forstørre bildet du har tatt og henge det på veggen en plass :)

    Koselig å følge med på bloggen din..

    Gooooood klem <3

    SvarSlett