onsdag 20. mars 2013

Jeg er i gang=)

På søndag fikk jeg sådd de første frøene, og det er utrolig gøy. Jeg har dessverre ikke eget rom og ekstra belysning, så jeg sår ikke all verden. Det pleier å gå fint, og jeg satser på at det går fint i år også.


Man kan jo lure på hvorfor jeg har tatt bilde av en haug med doruller??? Hvert eneste år ser vi Trägårdsonsdag, og i fjor tipset de om å så i doruller, og det skal jeg teste ut i år.


Jeg delte dorullene i to, fylte de med såjord, og så var det bare å ta frem frøene=) Det er veldig artig å få de første frøene i jorda, selv om det kanskje er bittelitt tidlig for oss som ikke har ekstra belysning.


Nå står dorullene på et brett i vindusposten. Jeg har ikke sådd annet enn et par sorter tomater, kikerter, ramsløk og en sommerblomst.

Jeg prøver meg på tomater i år også, selv om jeg ALDRI lykkes med tomater. Det er utrolig irriterende! Trodde jeg skulle få det til i fjor da jeg hadde drivhus, men den gang ei! Tar gjerne i mot tips, dersom noen har gode forslag til hva jeg skal gjøre for å få det til=)


Jeg har i tillegg satt en del poteter i eggkartong for groing. Noen mandelpoteter og noen amadinepoteter. Det er ikke helt etter boka, da jeg har lest at man bør bruke settepotet. Det har gått fint så langt, så jeg gamler på det i år også. Deilig å være i gang=)

Fiiin kveld til dere=)

Vibeke=)

11 kommentarer:

 1. Flott at du er i gang! Ja, det er fint å få frø i jorda nå.
  Jeg har heller ikke så gode erfaringer med tomater, så jeg håper at noen andre kan hjelpe deg.
  Lykke til!

  SvarSlett
 2. Hei Vibeke. Så hyggelig å se du har kommet i gang med frøsåing! Når våren ikke viser seg utendørs, så er det hyggelig å få den inne! :-)
  Selv har jeg ennå ikke sådd et eneste frø i år! :-( Jeg har ikke funnet inspirasjonen - og ikke finner jeg plass i vinduskarmene i leiligheten i Oslo heller...
  Lykke til med frøsåingen Vibeke! :-D
  Ha en fortsatt fin kveld.
  Stein

  SvarSlett
 3. Lykke til med spirene - det kjennes ut som vår når det kommer grønne skudd i vinduskarmene (så kan man glemme det som er utendørs).

  Ha en flott dag!

  Anne

  SvarSlett
 4. ...for et genialt tips; såing i doruller! :-D Det skal jeg jammen prøve! Jeg sår heller ikke så altfor mye, da jeg ikke har eget drivhus - men; har en romslig hage, som trenger litt påfyll hvert år, så det er jo gøy å prøve seg litt likevel ;) Takk for tipset ;) ..og; ønsker deg en god opptrapping til påskeferien B-)

  SvarSlett
 5. Sådde sukkererter og erteblomster i doruller i fjor og det fungerte fint,brukte hele rullen jeg da.Lykke til :o)

  SvarSlett
 6. Kjempeflott innlegg!!!
  Ha samla ein haug dorullar eg også :))
  Eg sår blomsterert i dei. Brukar heile dorullen for dei likar litt djup jord til røtene. Så plantar eg heile rullen i jorda, slepp prikling. Veldig greit.
  Har nok same erfaringa som du med tomatar....eg blir lei av å passe dei før dei modnar. Dei er alt for treige for meg. Men eg sådde ein sort i år også...berre fordi eg hadde frøa. Dei må nok ha regelmessig med vatn og gjødsel og så må vi nok vær utholdande å vente. Men eg ser rundomkring på bloggane at det er mange som får ei fantastisk avling....skjønna ikkje korleis dei får det til :)) Håper kvar år på bedre tider.
  Ha fortsatt ein god dag, frå MarJE.

  SvarSlett
 7. Hei!
  Da var du igang du også. Ikke sant det følels herlig?
  Det å så i doruller er kjempe lurt og veldig billig.

  Håper på masse flott spiring. Klem

  SvarSlett
 8. Så lurt tips! Takk! :) Tror jeg tar med meg det videre, for jeg har ikke sådd noe enda. Tenker jeg sår etter påskeferien.

  Fikk lyst å prøve meg på poteter jeg også da jeg så bildet ditt! :)

  Lykke til med det du har sådd! Ønsker deg og familien en god helg og en fin påske! :)

  SvarSlett
 9. Så gøy med et skikkelig vårinnlegg som inneholder både frø, jord og ikke minst gode tips om potter (doruller) Kjempesmart.
  På bloggen min http://matogplantegleder.blogspot.no/ (her nemlig flere) har jeg skrevet et innlegg om tomater, litt historikk og litt såtips. Ta en titt hvis du har lyst. Tomater er superenkelt å så og holde, så dette klarer du helt fint. Innlegget finner du litt ned på bloggen min :) Også ønsker jeg det en skikkelig glad påske :)

  SvarSlett
 10. Har gjort det samme som deg. Sådd i doruller. For første gang. Har erfart at spirene blir strenglete, tynne og lange hvis jeg sår for tidlig. Likevel forsøker jeg meg i år igjen. Det er jo så gøy å følge med. Et lite eventyr

  SvarSlett
 11. Ang tomater har jeg lite råd å komme med. Annet enn at jeg kjøpte en plante i fjor, med tomatene på. Og de blei røde. Uten drivhus. Forsøk det Vibeke. He he..

  SvarSlett