torsdag 28. mars 2013

Fine påskedager=)

Etter et par dager med fri, er vi i skikkelig påskeferiemodus her hjemme. Så langt har det vært veldig fine dager=) Det er godt å senke tempoet litt, og ikke la klokka styre alt som skjer.Både i helg og ferier spiser vi frokost sammen, da har vi god til til å dekke bord og spise sammen. Det er tradisjon å lage gule egg til påske. Det etterspør guttene ganske kjapt dersom de ikke bli lagd en av de første dagene. Det er veldig lett! La eggene koke sammen med skallet av en løk, og vips kan man servere gule... eller orange egg til frokost=)


Jeg elsker å bake og får utfolde meg skikkelig når det er ferie=) Så langt har guttene her hjemme stått opp til nybakst. Jeg har jo som regel et par timer på meg før de kommer tuslende opp. For tiden er det eltefrie brød og ciabatta som er det som bakes mest av. Utrolig lettvint, artig og godt=)Jeg liker jo ikke å gå på ski, men med strålende vær i Trondheim har jeg gått på ski 3 ganger den siste uka. Tror nesten det må være ny rekord!!!=) I dag ble det 8,4 km fra Lian til Grønlia. Egentlig i lengste laget for meg, og nå har jeg ligget rett ut på sofaen en god stund! Guttene synes ski er kjempeartig, og hvem kan motstå tre kjekke karer som spør om skitur?=)


Ikke altfor mye folk på Grønlia i dag... heldigvis for meg=)

Håper dere nyter påskedagene=)

Vibeke=)

7 kommentarer:

 1. Gule påske egg er tradisjon her og med løk skall i vannet, det hører påsken til :)
  Så deilig at dere fikk gå på ski og har fint vær, deilig og være ute da :)

  Ha en fortsattfin kveld.

  Lisbeth ;O)

  SvarSlett
 2. Så koselig det er med frokost i sammen! Gule egg er jo en tradisjon som jeg også kjenner til. Så flink du er til å bake. Jeg liker også å lage ciabatta, for de krevet lite jobb ;-)
  Kos deg i påsken!

  SvarSlett
 3. Husker vi farget egg med løk i en barnehage jeg var i praksis en gang. Brukte forskjellige ting og fikk flotte farger. Jeg er heller ikke glad i å gå på ski, så her blir det en skifri påske i år. Går av og til med sønnen min, men denne påsken har vi heller tatt frem syklene :)

  SvarSlett
 4. Ser ut som dnu har en deilig påske : ) Heldig de som får nybakt brød til frokost! Det så skikkelig deilig ut : ) Fortsatt god påske!

  SvarSlett
 5. Høres deilig ut med familiepåske i Trondheim, Vibeke.

  Har slått meg på eltefritt brød her også. I kveld vil jeg prøve meg på det med Valnøtter i. Så blir det kanskje nybakt til påskelunsjen i morra?
  Nyt påskedagene videre.

  SvarSlett
 6. Tenk å få nystekt til frokost,det er jo så godt :o)
  Koien (de to største) har vi hatt i 5 år og overvintrer i dammen,gullfiskene er dammfisker og ikke slike som er beregnet på akvarium inne.Dammen er 80 cm dyp men den skal lages større og dypere i sommer,det blir en storjobb men det må gjøres :o)
  Ha ei fortsatt god påske.

  SvarSlett
 7. Høres ut som en fin og koselig påske! :) Vi har kost oss på fjellet med nydelig vær.

  Gule egg og nystekt og hjemmebakt brød, mmm! :) Hadde tenkt å lage konditorfargede egg på hytta, men det ble ikke noe av, så jeg tror vi skal lage det i morgen! ;)

  Kos deg vidwere med påskeferie! :)

  SvarSlett