onsdag 31. oktober 2012

Jentetur til København=)

Å ha gode venner er en stor glede i hverdagen, og det er ikke ofte denne lille venninnegjengen reiser sammen. Sist var det for å feire våre 30 års dager. Det er 6 år siden, og den gangen gikk turen til Warsawa. Vi skulle egentlig reist i fjor for å feire 35 års dagene våre, men på grunn av babyer kunne ikke det gjennomføres. I år fikk vi endelig muligheten igjen, og denne gangen gikk turen til København.


Koselige København viste seg fra sin beste side med nydelig vær hele helga.


Vi kom til København tidlig på fredag, og vi startet med utefrokost/lunsj på Nyhavn med kakao. Det må jeg si var en veldig fin start på helga=)


Vi hadde ikke så mange planer for turen, men det ble selvfølgelig litt shopping. Litt til oss selv, og mange julegaver. Det er veldig fint å slippe julegavehandel i desember da alle andre skal gjøre det.


Når jeg er i København må jeg innom Perch som selger te. Denne tebutikken er supersøt og helt fantastisk. Jeg gjentar med selv, for denne har jeg skrevet om før=)


Det er veldig trangt inne i butikken, og teen veies på vekter med små lodd. Veldig sjarmerende.


Vi hadde bestilt bord på et par restauranter før vi dro, for i tillegg til skravling og shopping ville vi spise god mat. Fredags kveld gikk turen til Ricmarket hvor vi spiste fem retter! Her var det koselig litt bråkete stemning og veldig god mat. Blir litt for mange bilder å vise frem alt, men et par smakebiter blir det. Først fikk vi en vietnamesisk suppe. Den var spesiell og anderledes.


Så fikk vi rekesalat, og den var helt fantastisk. Sausen her var utrolig god, og jeg kunne godt spist en stor rett.


Tunfisktartar var neste rett. Den var jeg i utgangspunktet veldig skeptisk til, men det var kjempegodt. Så kom hovedretten som var en rød curry-gryte med and, den var også nyyydelig. Og vi avsluttet kalaset med pannacotta med sitron-sorbet og frukt. Det sier seg nesten selv at det var veldig godt=) Vi var veldig fornøyd med maten, restauranten var koselig og det eneste som trekker litt ned var at vi måtte vente litt vel lenge mellom hver rett.


Vi bodde på Hotel Admiral som hadde fine rom med god plass til alle tre. Våknet opp til strålende sol på lørdag også.


På lørdag ble det enda mer shopping=) Og på kvelden hadde vi bord på Madklubben Bistro de lux. Der har gubben og jeg vært før og forventningene var veldig høye.


Maten på Madklubben både smaker og ser fantastisk ut=) Til forrett vagte vi chevre.


Til hovedrett ble det kalv, den var ubeskrivelig god=)


Til dessert spiste jeg solbær med vaniljecrem og hvit sjokolade! Jeg elsker Madklubben=)

Jeg hadde selvfølgelig lyst til å legge ut bilder av søndagens middag også, men det finnes vel grenser for hvor mye mat dere vil se!!! 

Håper dere har det fint=)

Vibeke
12 kommentarer:

 1. Ser absolutt ut til å ha vært en vellykka reise til København. Så mange flotte støvletter du har sett på. :)

  SvarSlett
 2. Dets er ut som du har hatt en flott helg i København! Den tebutikken skulle jeg gjerne ha besøkt. Jeg elsker te i alle slags utgaver. Ha en flott kveld!

  SvarSlett
 3. Ja, gode venner skal man virkelig ta vare på og kose seg med. Ser virkelig ut til at dere har kost dere!
  Lurer på når Norge skal få slike små og spennende butikker, som dem har både i Danmark og Sverige.

  Ønsker deg en fin kveld! Klem

  SvarSlett
 4. Velkommen tilbake, Vibeke!
  Når jeg kikker på bildene dine blir jeg sulten gitt. Her var det mange godsaker. Yummi! Akkurat det er jo noe av greia når man er ute å reiser, det å spise god mat og drikke.

  Perchs tehandel har jeg besøkt flere ganger. Men har du drukket engelsk te i husets annen etasje? Verd et besøk. Skikkelig engelsk teatime.

  Ja, nå gleder jeg meg enda mer til min tur neste helg...

  SvarSlett
 5. Skjønner dere har kost dere masse! :) Hørtes ut som en super tur! Å, så mye god mat, nam! Tebutikken virket veldig sjarmerende. Takk for tipset. Fikk virkelig lyst til å reise til København nå! ;) Tre år siden jeg var der, så hadde vel vært på tide med en ny tur dit snart! ;)

  Her var vi tidlig oppe i dag, så lillefrøkna ligger allerede og sover sin første blund. Mannen på jobb, Andreas i bhg og de eldste på skolen og en liten bloggrunde og kaffe på mammaen! ;)

  SvarSlett
 6. Dette må ha vært en deilig avkobling ! Gode smaksopplevelser i godt selskap - det er det gode liv :))

  SvarSlett
 7. Deilig tur ser det ut for :) Vitamininnsprøyting før julerushet setter inn.
  Fint at du er her igjen synes jeg :)
  Klem fra Tua

  SvarSlett
 8. Så flotte bilder fra den koselige turen dere hadde, sia vi bor så langt nord, har det aldri blitt til at vi har vært i Danmark, men det byr sæ vell en annledning en gang.

  Takk for koselig kommentar hos mæ.

  Hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 9. En jentetur høres supert ut. Ble litt sulten nå kjenner jeg og fikk veldig lyst å dra på tur. En veninne og jeg snakket en gang om å dra på tur til Island og blå lagune spa...Må kanskje ta tak i den ideen igjen :)

  SvarSlett
 10. For ein flott jentetur!!!! Ser ut som det har vore skikkelig koselig.
  Ha det fint :)

  SvarSlett
 11. Så hyggelig det ser ut! God mat og nydelig vær gjorde nok Danmarksturen til en herlig opplevelse! Og ikke så verst at du fikk kjøpt både julegaver og noe til deg selv! :-D
  Ha en fortsatt riktig fin kveld!

  Stein

  SvarSlett
 12. Ser ut som dere hadde en flott tur! :D Håper dere koste dere masse!
  God uke til deg, og takk for kommentar hos meg :)

  SvarSlett