lørdag 13. oktober 2012

Nydelig høstvær=)

Vi har kommet hjem til nydelig høstvær=) Det er fantastisk, for det finnes nesten ingen ting som er bedre enn finvær. Ennå gjenstår en del jobb i hagen før vi kan slappe av en hel vinter... selv om det sikkert blir en god del innejobb etter hvert.  Men nå skal bed ryddes, drivhuset vaskes, hagemøbler bæres inn, potter vaskes osv. I dag fikk vi i alle fall gjort litt.


Delig med finvær=) Dette treet har vi pent spurt kommunen om å beskjære, og det har vi nå fått bekreftet at de vil gjøre. Det stikker av med mye sol både i hagen og på verandaen hos oss. Treet som står ved siden av har de sagt at de vil ta helt ned på grunn av størrelsen.


Dette er løkene som vi kjøpte med fra Amsterdam. Det ble bare tre poser, og det er fordi vi ikke vet hvor vi skal plante flere løker=) Det er litt fullt i bedene våre.


I natt var det nok antagelig frost, så i dag tok vi inn tomatene. Ikke alle er røde, men noen kan vi i alle fall spise=) Gubben har en plan om å sylte noen av de som ikke er modne... så får vi se om han lykkes med det=)


Jeg har fått meg makro-objektiv, så nå er det bare å teste kameraet i dagene fremover=) Denne sommerblomsten er fortsatt i blomst, og jeg gleder meg over alle som gidder å blomstre når det er blitt så kaldt=)


Det kommer flere og flere stjerneskjermer=) Denne primulaen som jeg kjøpte på sensommeren blomstrer nå, men jeg trodde dette var en vårblomst! Hmm, mulig det er jeg som ikke har peilig=)


Nå er det bladene på jordbærplantene som er blitt røde. Jeg synes de er veldig dekorative=) Høsten har så utrolig fine farger.


Høststemning i hagen=)


Håper dere har hatt en fin høstdag=)

Vibeke

6 kommentarer:

 1. Så mange flotte bilder du har tatt! Moro med ny linse. Jeg hadde nok endt opp med flere poser med løk hadde jeg vært i Amsterdam ;-)) Men som du sier, en skal jo ha plass også. Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 2. Så kjekt å få seg ny linse....spennande !!
  Fine bilder du har teke og haust fargane er flotte.
  Du hadde virkelig klart å begrense deg med alle fristelsane som måtte ver av løk i Amsterdam :))) Den begrensinga der har eg stoooore problem med :D
  Primulaen din skal nok blomstre på våren ja, men den hadde nok lyst å vise seg litt før vinteren sette inn :))
  Ha det fint.

  SvarSlett
 3. Fine bilder. Ja høsten kan være flott når den viser seg frem en solskinnsdag med alle sine farger. Så herlig at det fremdeles blomstrer i hagen :)

  SvarSlett
 4. Hei på deg!
  Ja, det er mye å gjøre i hagen før vinteren kommer. Det er koselig også da, og holde på ute i flott høstvær.
  Jeg hengte tomater i kjøkkenvindu mitt, og brukte dem i en tomatsaus når dem begynte å bli modne. Hørtes veldig spennende ut å sylte dem da :)

  Håper du får en flott søndag! klem

  SvarSlett
 5. Vi har også hatt mye flott høstvær i det siste, så godt og friskt ute! :) I dag har det vært en mer grå dag, men godt å være ute allikevel! Mannen begynner å bli ferdig med svalgangen utenfor inngangspartiet vårt, han har jobbet med den store deler av helga. Gutta har lekt ute i hagen, og lillemor, nesteldstemann og jeg fikk oss en gåtur da vi var med på speiderens (August er speider) høstryddedugnad langs Mjøspromenaden! ;)

  Tulipanene fra Nederland kommer nok til å bli fine!

  Ønsker deg en koselig kveld! :)

  SvarSlett
 6. Deilige høsten :) Tulipaner fra Nederland blir flott vet du, jeg var er i mai, så da ble det peoner og dagliljer på meg.
  Ha ei strålende uke.

  SvarSlett