fredag 28. desember 2012

Goood jul=)

Jeg er veldig glad i jula, og koser meg som bare det med juleferie. Håper dere gjør det samme=) Vi startet jula i år med en bitteliten førjulsmiddag hjemme hos mamma sammen med min søster. Det var veldig hyggelig siden vi ikke skulle ferie julaften sammen med dem i år. Vi pyntet juletreet der på fredag, før mamma disket opp med koldtbord og god dessert.


Mamma bør helst ikke rokke ved juletradisjonene. Hun stakkar, må gjør alt på samme måte hvert år, ellers reagerer både søsteren min og jeg=) Jeg tror hun synes det er koselig=)


Til dessert er det alltid riskrem og hjemmelaget sjokoladepudding. Jeg synes årets ble utrolig fin med to ulike farger=)Mamma hadde strikket søte grytekluter til meg med Marius-mønster. Veldig koselig å få det før jul=)


Den 22. kom vi hjem til eget hus igjen, og da var det bare å hive seg rundt og stelle i stand til førjulsfest med nabovennene. Mens gubben laget mat, ordnet jeg i stand skattholdet med småsnacks. Vi var to par som skulle steke ribbe og lage maten, derfor ble det litt ventetid før maten var klar, og da er det jo godt med noe å bite i. Jeg lagde grissini og parmesan-snack, og satte frem mandariner og julekaker. Det var veldig populært, for alt forsvant=)


Parmesan-snack med nøtter. Veldig enkelt og veldig godt=)


En liten velkomstdrikk fikk de også, i glass pyntet med epler. Skar epler i tynne skiver og trykte ut hjerter og stjerner med pepperkakeformer. Det ble ganske søtt=)

Det ble en veldig hyggelig førjulskveld med 13 store og små til bords, veldig god mat og mye latter=)


Lillejulaften ble treet pyntet her hjemme. Tradisjon tro med bare røde kuler=) Juletre er noe av det aller koseligste i jula, for det lukter så godt. Det er ingen ting som er bedre enn å stå opp en julemorgen, mens det er kaldt i huset og bare juletreet og julestjerna lyser, og det lukter juletre=)


Denne voksduken har jeg fått av mamma, den hadde vi alltid på kjøkkenbordet da jeg var liten, og nå ligger den på hvert eneste år hjemme hos oss. Den er litt slitt, men utrolig fin=)


Julegaver ble det på oss i år også. Mange fine gaver til store og små=)

Jula går veldig fort, og vi har rukket flere selskaper, masse utetid på akebrett, ski og skøyter,  jeg har til og med jobbet en dag. Koooselig med jul=)

God romjul til dere=)

Juleklem fra Vibeke

11 kommentarer:

 1. Hei Vibeke.
  Hyggelig å høre om deres julefeiring :-) Vi har hatt det litt mer stille, men veldig trivelig her også! Vi var litt slitne i år, så vi bestemte oss for å være i Sverige over nyttår. Vanligvis reiser vi til familien i Bergen i romjulen, men siden min far har rund dag med tilhørende selskap i Januar, så vi utsatte å reise over til da :-)
  Jeg ønsker dere en fortsatt riktig fin Romjul!
  Juleklem fra Stein

  SvarSlett
 2. Tradisjoner er viktig her i huset også, blir ikke jul uten :-)
  God Jul Vibeke

  SvarSlett
 3. Så koselig du har hatt det i jula! Det er viktig å holde på tradisjoner :)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 4. Hei og takk for koselig julehilsen fra deg :)Mariusgryteklutene din mor har strikket var kjempefine. Ja, Juletradisjoner er en kjempeflott ting :)
  Eg hadde for eksempel tenkt å skaffe ei ny julestjerne til stuevinduet i år, men da protesterte de alle sammen her i huset høglytt. For barna er den stjerna "hellig" og kun en akkurat maken en får erstatte den. Dermed ble en "ny" og ikke helt planlagt tradisjon fra min side født her hos oss... *Fniis* Må vel til å kjøpe et par tre slike stjerner til som eg kan ha i bakhånd om denne skulle bli ødelagt ;) Ønsker deg ei fortsatt koselig julefeiring

  Varme juleklemmer fra Catharina

  SvarSlett
 5. Så hyggelig med førjulsmiddag med mor, og det å holde på gode tradisjoner er viktig! Det er nok like viktig for henne som for dere. Førjulsfest mad naboer hadde vi også, og vi koste oss skikkelig :)
  Her ble juletreet holdt i gull og røde kuler, pluss ting som barna har laget!
  Ønsker deg fortsatt God Jul!

  SvarSlett
 6. Så koselig og se hvordan jula blei feiret hos dæ.
  Fine bilder.

  Ha ei fortsatt fin romjulshelg.

  Idag kom endelig julesneen til oss ;D

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 7. Veldig koselig å høyre og sjå om di jul. Tradisjonar er det så godt og trygt å holde på både for store og for dei små som skal lære seg og føre dei vidare.

  Ha det fortsatt fint og Godt Nyttår til deg og dine.

  Klem frå MarJE.

  SvarSlett
 8. Koselig innlegg! :) Det er så fint å ha ekstra tid til å være sammen med familie og venner i jula!

  Sjokoladepuddingen så virkelig nydelig ut, aldri sett en sjokoladepudding med to farger. Lekkert.

  Og SÅ flotte grytekluter! Heldige du!

  Kos dere videre i romjula!

  Juleklem!

  SvarSlett
 9. Så koselig julepynta hus :D
  Og trivelig med gode, gamle tradisjoner!
  Ønsker deg og dine ett flott nytt år :D

  SvarSlett
 10. Ja, det er et oliventre som står på kjøkkenbenken vår! :) Har hatt det siden mai og det har for det aller meste stått inne. Det klarer seg bra og har blitt større! :)

  Fiiin kveld til deg, Vibeke!

  SvarSlett
 11. Høres ut som om du har hatt en helt fortreffelig jul, så nå ønsker jeg deg en like fin nyttårsfeiring, og et godt nytt år!
  Klem Anne :)

  SvarSlett