mandag 10. desember 2012

Jeg gleder meg veldig til jul=)

Jeg har lenge vært klar for juleferie... selv om jeg langt fra er ferdig med alt som bør gjøres her hjemme, men i år er jeg ikke så veldig stresset for det vi ikke får gjort. Kanskje det har noe med alderen å gjøre? De viktigste rommene er vasket, og nå er det vi får gjort bonus=)I forrige uke fikk guttene pepperkakeform i kalenderen. Det er tradisjon den dagen vi skal lage pepperkaker. Deigen lagde jeg kvelden i forvegen, så da middagen var spist og lekser gjort, satte vi i  gang=) 


Pepperkakedeig er supergodt=) Småguttene spiser litt mens de kjevler og trykker ut. Dette tror jeg er det første året jeg ikke har stått alene og kjevlet ut de siste kakene!


Det ble veldig mange pepperkaker til slutt, selv om det ikke ser slik ut på bildet. Jeg må bare si at vi har mange rare former. Det er ikke alle som er like julete, for å si det sånn=)


Silkekaker (eller sjakkruter) har vi også lagd. De er utrolig enkle og gjøres på bare noen få minutter. 


Det ble ganske mange av de også. Vi har i tillegg bakt sjokolade-cookies=) Jeg tror ikke det blir mer kjeksbakst på oss i år. Vi spiser nemlig ikke så mye av det, og ofte må jeg kaste en god del når kakeboksene vaskes til neste jul!!! =)

Håper dere får ei strålende uke=)

Vibeke

10 kommentarer:

 1. Pepperkakebaking er en koselig aktivitet å gjøre sammen med barna. Tror nesten vi må bake pepperkaker en gang til, det har nemlig forsvunnet MANGE! ;) Sjakkruter er en god og enkel småkake å lage, men det er jammen mange år siden jeg lagde det. Vi baker ikke mye til jul og spiser heller ikke mye småkaker i jula, men allikevel har vi alltid mange slag for både mamma og svigermor baker til oss! ;)

  Så flink du er som lager deigen selv. De siste årene har jeg kjøpt deig. ;)

  God kveld til deg! :)

  SvarSlett
 2. Det er så koselig med kakebaking med barna. Det minner meg om når mine egne barn var små. Kos deg masse i tiden før jul! Klem, og ha en fin ny uke :-)

  SvarSlett
 3. Så koselig og bake ilamme ungene, det er noe spesielt i juledagene.

  Kos dokker masse, klem Lisbeth ;)

  SvarSlett
 4. Her blir det bare bakt det jeg vet blir oppspist og det er ikke mye ;0).Men kakemenn MÅ det være så neste torsdag kommer alle barnebarna på bakedag :0)Ha ei fortsatt fin uke.

  SvarSlett
 5. Så flinke som dere har vært. Det er deilig å kunne kjenne duften av julebakst i huset!

  Kos deg videre! klem

  SvarSlett
 6. Er ikke stressa enda jeg heller, men det kan komme. Skal ha julaften hjemme og har ikke gjort annet en å bake 2 slag og har ikke gjort noe utenom vanlig ukesvask... Ting ordner seg nok :)

  SvarSlett
 7. Så koselig å bake med barna. Kakene ser jo kjempegode ut :)
  Nyt dagene, klem.

  SvarSlett
 8. Koselig med litt kakebakst da! Det hører liksom med til desember. Lukt, smak, bakestund sammen osv.
  Fortsatt gode dager, Vibeke. Desemberdager.

  SvarSlett
 9. Det er koselig å bake litt sammen, selv om ikke alt går med. Pepperkaker er vel et must hos de fleste barnefamilier ;-) Jeg gleder meg også veldig til juleferie, bare litt over en uke igjen! Fortsatt fin adventstid til deg :-)

  SvarSlett
 10. Så koselig å få hjelp til kakebaksten. Blir ekstra stas av slikt.
  Jammen flinke som har fått så mykje i boks.

  Ha fortsatt ei koselig førjuls tid.

  SvarSlett