søndag 6. november 2011

Varmepumpe til besvær og komfort=)

Da hybelboeren vår flyttet ut i fjor, tok vi over hele huset til egen bruk. Soverom til småguttene og stue er laget nede. Det er relativt store rom med ekstra høyde under taket, og dette har gjort oppvarmingen av 1.etg til en utfordring. Etter et år med varmeovner og vedfyring, tok vi for kort tid siden valget om å skaffe oss ei varmepumpe. Jeg har vært veldig skeptisk. De er ikke fine, hverken inne eller ute og jeg er redd de bråker litt vel mye for min del. På torsdag kom montøren og satte den inn. Spent kom jeg hjem fra jobb, og.... den var styggere enn jeg trodde!!! Det søte huset vårt har fått et monster på veggen....Den er utrolig stygg, men gubben har lovet meg at han skal snekre et søtt lite hus til den. Vi får håpe at det blir bra, ellers vil den så koselige uteplassen vår bli ødelagt.


Jeg var i utgangspunktet optimistisk til innerdelel, og så for meg at den ikke ble mye større enn en panelovn... men den er selvfølgelig mye dypere. Når det negative har kommet på bordet, skal det sies at den gir god varme. Vi kommer ikke til å spare særlig på strømutgiftene, for vi har alltid vært sparsom på strømmen. Vi tenker at vi har investert i komfort, og jeg regner med det blir godt for småguttene å slippe komme hjem til iskaldt hus. Med andre ord, lite lekkert, men god varme! Det er fordeler og ulemper med det aller meste=)


Det er har vært en litt uvanlig start på november på grunn av det milde været, og på lørdag hadde vi en nydelig dag med over ti grader. Dagen brukte vi til å rydde i hagen og rydde inn hagemøbler.


Ringblomsten blomstrer fortsatt og er kanskje bittelitt forvirret over været=)Det ble en heller mislykket avling av purre i år. Dette kan vel kalles minipurre. Kanskje jeg skal ta den inn å smake, for det kan jo hende den smaker godt, selv om den er veldig liten=)

Ha en fin søndagskveld=)

Vibeke

4 kommentarer:

 1. Det er veldig rart at ikke produsentene av varmepumpe trekker noen damer med i produktutviklingen.

  SvarSlett
 2. Hei Vibeke.
  Gratulerer med nye varmepumper!
  Jeg er desverre enig med deg i at de ikke akkurat er designmessige perler å ha i- og på et hus, men som du sier så er de jo veldig fine å ha på kalde dager! Jeg har bare en varmepumpe i huset vårt i Spania. Og det er av samme grunn som du nevner ovenfor. Jeg har ingen vinduskarm å plassere dem under siden hele fronten av huset er laget i glass, så da har jeg måttet plassere en innerdel over en dør! Jeg fikk heldigvis tak i en veldig smal og mindre synlig modell, men pen blir den aldri. Likevel- det er en maskin jeg ikke vil være foruten- spesielt på varme sommernetter! - Din innedel gled jo ganske fint inn under vinduskarmen- og utedelen kan jo bygges inn som du sier :-) Ha en riktig fin uke!

  SvarSlett
 3. Hei hei!! Gratulerer!! DU har vunnet husnummerskiltet fra give awayen på bloggen min!! Tadaaa!! Gratulerer så mye .

  Kan du sende en mail til meg ry-my@online.no Så videresender jeg til firmaet som kontakter deg anng hvilket nummer og modell du vil ha.

  Grattis!! Charlotte (TurboLotte)

  SvarSlett
 4. Trist. Nok et fint hus ødelagt av noe som passer best i en eller annen luguber bakgate :(

  SvarSlett