tirsdag 29. november 2011

Køben unnagjort, og klar for juleforberedelser=)

En hyggelig og morsom København-tur er over. Vi har hatt det strålende, med mange gode matopplevelser. Godt selskap og god mat har stått i fokus hele helga=)

Første stopp var lunsj på Københavner cafén. Denne restauranten var en av de gubben hadde sett seg ut i "Sild og snaps" Nok en frokost-restaurant er krysset ut for besøkt.


Brunt og tradisjonelt=)


Fantastisk god mat, og det ble mange smørbrød.


Dessert ble det også=)

Neste stopp var middag på Madklubben, hvor det ble 4 rettes middag til den nette sum av 250 danske kroner. Maten var utrolig god, og absolutt verdt hver eneste krone=) Man kunne selv velge hvor mange retter man ville ha, og det var en 4-5 retter å velge mellom for hver rett. Prisene var enkle, en rett 100, to 150, tre 200 og fire for 250. Tror det er det beste måltidet jeg har spist noen gang.


Ikke mange retter å velge i, og det synes vi er et kvalitetstegn=)


Forretten til gubben=)


And til middag=)


Ostefat, og da var jeg allerede stappmett!!!


Og fantastisk dessert=) Madklubben anbefales alle som skal til København. Vi har tenkt oss innom neste gang også.


Så ble det en drink på Rubys, som er innredet som et "vanlig" hus. Kult sted, men det lønner seg ikke å bestille Mojito!!! For her ble det stort sett kun servert gode, gamle og glemte drinker=) Og bestilling av Mojito førte nesten til utkastelse!!! Bra man har en gubbe som kan skru på sjarmen=)


Godt var det i alle fall=)


Sushi-lunsj dag nr 2=) Det er ikke min favoritt, men reisefølge er veldig begeistret for det. Jeg spiser kun utvalgte biter og de synes jeg er gode.


Matopplevelse 4 fikk vi på Famo 51, som er en italiensk restaurant. De som driver har visstnok jobbet på restaurant med stjerne i guide Michelin.


Ja, det er bilde av folk her som ikke vet at de havner på bloggen. Har hørt av en venn som er fotograf at det er lov i kunstnerisk øyemed! Trøster meg litt med det, og ber om tilgivelse om noen blir fornærmet=)Her var det ferdig 5 retters meny. Første rett ut bestod av mange retter. Jeg mistet rett og slett tellingen. Antipasti med mange utrolig gode retter. Skal prøve å huske noen, parmaskinke med paprika og parmesanost, kikertpure på brød, klippfisk, polanta med boggryte og bakt fennikel. Videre fikk vi pasta med blåskjell, så risotto. Hovedretten var svineknoke med østerssopp og potetpurè.


Til slutt nydelig dessert. Sjokolademousse med plomme marinert i rødvin. Som dere skjønner; nok et fantastisk måltid=) Det anbefales å besøke Famo 51 om dere har anledning til det.


København var nydelig pyntet til jul=)Litt shopping ble det også tid til mellom alle måltidene=)Turen var en flott oppladning til juleforberedelsene hjemme.

Ønsker alle ei fin førjulstid=)

Vibeke

1 kommentar:

  1. Mmm! Jeg blir jo nesten sulten av å se bildene dine! De fristet dessuten veldig til å ta en tur til København igjen snart :-D
    Kan tenke meg det var et kjærkommet innslag i en travel førjulstid!
    Ha en fortsatt riktig fin uke!

    SvarSlett