torsdag 21. juli 2011

Turister i egen by=)

Det er godt å ha ferie, og morsomt å kunne være turister i egen by. I dag bestemte vi oss for å ta en sykkeltur til byen. Småguttene leker late-som-lek hver eneste dag, og i dag latet de som de syklet Tour de France. En litt latere og ikke like interessert som den andre, men Tour de France ble det. Første stopp var Bakklandet, som må være en av Trondheims koseligste steder.Der ble det lunsj på Dromedar.


Og en liten tur innom Etter min morfar, og en annen bruktbutikk som lå i en bakgård. Den oppdaget vi først i dag=) Veldig koselige butikker begge to.

Videre syklet vi grusveien ved elva om Nidarøhallen.På den andre siden av elva ligger et hus med en helt fantastisk hage med mange morsomme detaljer. Jeg tok meg den frihet å ta et par bilder, og ber om tilgivelse for det=)


 Her er grønnsakene plantet i ei smijernsseng. Hvor kult er ikke det?=)
Dette må være drømmehagen. Synd vi bare ser baksiden av den. Forsiden ligger helt ned mot elva, og ser fra lang avstand ut til å være minst like fin som baksiden.

Vi tok så turen innom Nidarosdommen. Gubben som har vært på omvisning med jobben hadde et par historier å fortelle.

 Dette er en av arkitektene bak Nidarosdommen. På sokkelen hans ser dere ei dame som går opp en stige. Mannen hadde høydeskrekk og sendte derfor opp sin kone for å passe på at arbeidet med kirka gikk sin gang=) Morsomt=)

Erkeengelen på toppen skal visstnok ha ansiktet til Bob Dylan. Dette er bare et par av historiene han har hørt, og det finnes veldig mange flere. Jeg skulle gjerne likt å høre enda flere=)

Sykkelturen gikk innom byen og gjennom Erkebispegården. Hagen der er kjempefin og jeg skulle gjerne hatt et av klatrestativene de har der=)

Siste stopp ble Solsiden hvor det ble is fra Cielo på bryggekanten, og en nesten 4 timers sykkeltur var bare en bakke unna slutten=)


Til slutt, de siste glassene til drivhuset er hentet, så nå kan vi komme oss videre med det=)

Ha en fin kveld=)

Vibeke=)

2 kommentarer:

  1. Oj, så koselig! Man ser mye fint når man er ute og sykler ja -koselig å gjøre det over flere timer -det tror jeg jammen vi også må prøve! Kos dere videre i ferien!!! :)

    SvarSlett
  2. hei der og takk for koselig bursdagshilsen inne hos meg ;)

    har hatt en noe uvirkelig helg men får tro det komemr et eller annet godt utav det.

    klem til deg i den vakre by!

    SvarSlett