tirsdag 19. juli 2011

Home sweet home=)

Etter fine dager på biltur, kom vi i natt hjem til Trondheim igjen. Alltid hyggelig å være på ferie, og alltid like hyggelig å komme hjem. Våknet til en strålende dag med sol og sommervær=) Det er ferie det! Etter en heller sen frokost var det tid for å rusle rundt i hagen for å se hva som har skjedd de 11 dagene vi har vært borte.

Utrolig mange jordbær hadde som forventet modnet mens vi var borte. En del måtte kastes da de var overmodne (les: råtne), noen fordi fugler og andre dyr hadde spist på dem, men 2,2 kg modne og fine jordbær ble plukket inn. Så i dag har vi kost oss med jordbær og fløte og jordbær og is. Jordbær kan ikke spises for ofte=)
Sukkererter har det også blitt mange av i løpet av disse dagene. En hel haug ble plukket inn og skal få være i salaten vi skal ha med til grillselskap i morgen. En annen haug har guttene og deres venner spist i løpet av dagen. Artig å spise fra egen hage=)


Det er alltid like spennenende å se hva som har overlevd ferien. Vi er ikke så flinke til å be naboer vanne, vi satser på litt regn mens vi er borte, og det fungerer ikke alltid like godt. Tomatplantene og en del av krukkene har nok hatt det i tørreste laget.


 Tomateplantene henger fortsatt med nebbet, og jeg vet ikke om jeg får vekket dem til live igjen...

Denne kommer definitivt ikke til å klare seg, så da er det vel bare å kjøpe en ny=)

Andre planter har klart seg veldig godt. Prydtobakken blant annet. Den står i full blomst og er veldig dekorativ og fin.

I tillegg så har den ene krukken med urter klart seg veldig godt og urtene måtte klippes ned litt. For å få brukt urtene til noe fornuftig har jeg i kveld lagt dem på et glass med olivenolje for å lage smak på oljen. Dette tipset har vi fått fra "Sommer med Ernst" som er et program som går på svensk TV 4. Det er et av de beste oppussingsprogrammene vi ser. Han er utrolig kreativ og har veldig god smak. I tillegg lager han alltid mat, og det setter gubben i huset stor pris på.

 Vi tok litt basilikum, timian, hvitløk og Edikk og la i et Norgesglass.


Så ble glasset fylt med olivenolje og nå skal det få godgjøre seg i ca 2 uker før oljen kan tas i bruk=)
Ellers litt skuffende lite som blomstrer i hagen i dag, så vi må nok fylle på med blomster som blomster midt i juli=) Tar gjerne i mot tips.

 Rosene blomstrer heldigvis=)
 Og en rosa nellik=)

Og blomkarsene jeg plantet tidlig i vår=)

Ønsker alle en fin, fin sommerkveld=)

Vibeke=)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar