tirsdag 21. juni 2011

Drivhus på vent, og en veranda straks ferdig=)


Jeg venter og venter på drivhuset mitt. Gubben har hatt en del andre ting å gjøre i det siste, samt at vi venter på de siste glassene til taket, derfor har dette tatt litt tid. Glassene er bestilt, men på grunn av at glassmesteren har en del ting å gjøre må vi vente til han får tid til å dele dem opp. Vi får håpe at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves=) Gleder meg veldig til drivhuset skal innredes og tas i bruk.


I mens vi  venter på glass til drivhuset, har vi snekret ferdig verandaen. Må si den er noe annet enn den gamle.. den var jo regelrett kastet på huset, mer praktisk enn fin. Nå er verandaen plassert litt dårligere i forhold til sol, den er litt mindre, men utrolig mye finere. Den er mer eller mindre lik den som var på de orginale arkitekttegningene. De dreide søylene har et snekkeri i Selbu laget. Dyre, men verdt det=) Nå gjenstår et strøk maling før vi kan si oss helt ferdige... men aller først må det bli vær det kan males i!!


Som dere ser er det også bygget en veranda nede, og det var slik det var på de orginale tegningene. Den nederste verandaen er foreløpig ikke møblert. Må tenke litt på hvordan vi vil ha det, og hva slags funksjon den skal ha.

Oppe har vi kun en benk, et lite bord og en stol. Ei krukke med blomster og ei lykt. Siden verandaen ikke er så stor, er det heller ikke plass til så mye møbler. Stolen og bordet har vi, som mye annet, kjøpt på Bruktbo på Stjørdal, og så har vi gitt det et strøk maling og vips fine utemøbler.

Ha ei forsatt fin uke... jeg teller ned til ferie=)

Vibeke=)


Gelenderet som dere ser i bakgrunnen har vi selv tegnet malen til, med inspirasjon fra de orginale arkitekttegningene. Vi regner med at de egentlig skulle vært dreide, men vi var redd det ville bli litt mye. Veldig fornøyd med resultatet.

4 kommentarer:

 1. Koselige møbler på terrassen:o)

  Moro å finne ting man kan male på og pusse opp:o)

  Heleneklem

  SvarSlett
 2. Et kort sekund var jeg redd dere hadde byttet ut den fine verandaen på bilde 1 med den nedenfor, men så leste jeg at det var omvendt :-) Det ble jo kjempefint! Flott å se at dere tar vare på husets opprinnelige stil, selv om det koster litt mer. Det ser kjempefint ut! Må inrømme jeg nesten blir litt misunnelig på det drivhuset, selv om det ennå ikke er helt ferdig. Det kommer til å bli lekkert!
  Ha en riktig fin sommer med alle prosjekter.

  Mange hilsen
  Stein fra "sommerhagen".

  SvarSlett
 3. Dere har gjort det vi skal gjøre senere i sommer; bytte ut et vindu med en tofløyet verandadør.
  Har også sett på listene rundt vinduene. Det hadde passet her også.

  SvarSlett
 4. Jeg trodde , som Stein, at det var omvendt.
  Takk og pris……….verandaen er helt rett til huset.

  SvarSlett