torsdag 28. juni 2012

Jeg må slutte å bruke tid på å vente...=)

Det er på tide å bruke tiden sin til andre ting enn å vente! Denne uka har jeg i all hovedsak brukt til å vente... vente på sommer og finvær... og vente på ferie. Men det er jo egentlig ingen vits i å bruke tiden sin på det. Så fra nå av skal hver dag nytes uansett vær=) Så får vi se om jeg klarer det.


 Det er omtrent daglig nye blomster som springer ut. Prydtobakken jeg fikk av naboen er rosa og supersøt=)


Potetene i kjøkkenhagen blomster også, og nå er det forhåpentligvis ikke lenge til vi kan spise nypoteter=)


Knutekålen vokser, men det er nok en god stund til vi kan spise den enda. Jeg må ærlig innrømme at jeg i starten trodde den vokste under jorda!!! Selv om det vel egentlig er helt ulogisk! Og en av dere har lært meg at når den er på størrelse med en tennisball kan jeg starte høstingen.


De organge valmuene blomster som bare det nå. Neste år håper jeg de rosa kommer etter=)


Dette er den søteste irisen jeg har. Jeg har fått den av ei venninne som gravde opp ei rot til meg, og nå har den vokst seg enorm. Den må nok deles om ikke lenge=)Denne irisen er kjempehøy med store blosmter=)


Denne rosen fikk jeg av ei venninne i fjor. Den ser også ut til å trives i hagen, og selv om den fortsatt er liten kommer det knopper på den=)


I drivhuset bugner det over, og jeg øyner nå et håp om å endelig lykkes med tomater. Plantene er fulle av blomster, og nå engster jeg meg litt for å gjødsle for mye eller for lite osv.. Men det er vel bare å prøve og feile i vei! Som vanlig=)


Dette er en kikert-plante. Det har jeg aldri hørt om før, men bestilte en pose frø på nett, så nå er det bare å vente og se hvordan dette blir. Spennende.


Dette er Tua-plantene mine. Fikk veldig mange frø tilsendt av en koselig blogger, og nå er dette fatet fullt av blomster. De står nok litt vel tette, så jeg får lure ut noen når jeg får tid.


De bittesmåe ripsbuskene får fakisk mange bær=) Det blir nok ikke safting med det første, men i høst får vi kjøre i gang saftkokeren igjen.

Håper dere får en super kveld=)

Vibeke

7 kommentarer:

 1. Vi må lære å nyte nuet du og jeg ;) Jeg venter på peoner, på rosene (den første kom i dag), på valmuer, på astilber, på solsikke osv... Det kommer, og dessuten varer blomstringa lenger her det ikke er så tidlig *trøste, trøste*
  Bruk pinsett å napp ut en del av spirene dine ellers blir valmuene veldig små og puslete.
  Nyt nuet :) Klem.

  SvarSlett
 2. I dette landet, så må vi nyte det vi kan og ikke kaste bort tiden på å vente på sommeren!

  Du har jo så mye vakkert i hagen din nå, for en blomstring!

  Nyt sommerkvelden! Klem

  SvarSlett
 3. Hei Vibeke. Herlige bilder! Den blå irisen minner meg om en iris sibirica "Welcome Return". Kjempeflott! Den burgunder var jo også lekker! Den er nok en Iris Germanica. Jeg kjøpte en del iris i fjor, men har ikke fått blomst på noen av dem ennå, så jeg er jo veldig spent på fargene. Kanskje jeg får se dem neste år ;-)
  Enig med deg i det med venting forresten. Jeg har nok også mye å lære der. Jeg har litt for lett å fokusere på været, ting som ikke er ferdig, eller som du sier, ferier ol. Men livet er jo her- nå, så jeg prøver å fokusere mer på å nyte øyeblikket også! :-D
  Ønsker deg en fortsatt riktig fin helg Vibeke! :-D
  Mange hilsen
  Stein

  SvarSlett
 4. Kikkerter, så spennende! De er så himla goda synes jeg, med salt og pepper. Fin blomstring hos deg, knutekålen har en flott farge :)

  SvarSlett
 5. Så mye flott og spennende dere har i hagen! Herlig å snart kunne nyte poteter fra egen hage! :) Har også lyst å sette poteter, kanskje et annet år?! ;) Og drivhuset deres da, der har det vokst! Veldig koselig med den gråmalte (nydelig farge!) inne i drivhuset!

  Har en mur der det har vokst litt vilt...! ;) Har blant annet gressløk i muren. Planen er at muren skal bli en liten urtehage og til uka kommer mamma med flere urter til oss + for å hjelpe meg å ordne muren! SUPERT! Gleder meg!

  Ønsker deg og dine en flott helg! :)

  SvarSlett
 6. Så flotte iriser du har!

  SvarSlett
 7. Det er så viktig det du har fokus på først i blogginnlegget ditt. Nettopp det å slutte å vente. For sommeren er akkurat HER OG NÅ! Uansett om været er slik eller sånn.
  Sommeren i Norge er kort og intens. Noen ganger kommer den nesten ikke i det hele tatt. Det kjennes iallefall slik, at den forvant før den fikk begynt.
  Supert med alle de flotte bildene av framdriften i hagen din, Vibeke. Likte spesielt den mørkerøde sverdirisen din.

  God helg videre. Akkurat her og nå. Ikke i morra, ikke om en time - men NÅ!

  SvarSlett