mandag 13. august 2012

Hjem til overgrodd hage=)

Ferie og reise er fantastisk, og reiselysten er, som vi har sagt tidligere, stor i Kiellandsgata. Det vi stort sett gleder oss til er å ha late dager, gjøre noe annet sammen, spise god mat og oppleve spennende ting. Når turen nærmer seg slutten, er vi lei av å late oss og gleder oss til å gjøre noe fornuftig, vi savner rutinene og vil gjerne lage maten selv. Ja, det er nesten litt komisk å tenke på=)


Det er først når du er borte et par uker at du virkelig ser hvor fort det vokser i hagen. Og det er først da jeg skjønner hvor mye arbeid vi faktisk legger ned i hagearbeid.... for det er ikke bare det vi selv har plantet som har vokst, men ugress også. Og ikke minst gresset. Godt vi har ei uke ferie slik at vi får tatt igjen noe av det forsømte=)


Erteblomstene har vokst seg store, og har mengder med blomster, men det ser litt kaotisk ut når det ikke er luket ugress eller klipt gress på to uker.


Drivhusbedet bugner over. Det hadde jo tatt seg opp allerede før vi dro, men nå velter det over. Jeg synes nesten litt synd på aspargesen som står i en rekke inne ved drivhusveggen! Den må få litt mer plass til neste år.


Det mest komiske var uansett å åpne døra til drivhuset, for der var det mildt sagt en jungel! Tomatplanter veltet utover, og blomkarsen har tydeligvis trivdes veldig godt. Det var ikke lett å komme seg inn her. Nå er alt bundet fint opp, og det meste ble reddet. Har notert en ting med store bokstaver til neste år: IKKE PLANT SÅ TETT! Kan dessverre ikke love at jeg husker det til neste år heller=)
Sinkbaljen ser vi ikke lenger, den er overfylt av blomkarse og urter.


Ja, dette er bilder vi tok da vi kom hjem til en hage som trengte litt stell. De siste par dagene har vi selvsagt fått skikk på det meste. Heldigvis=)

Fin ny uke til dere=)

Vibeke

6 kommentarer:

 1. Nydelig hage, har dere uansett :)
  Takk for superkoselig kommentar!
  klem fra monica

  SvarSlett
 2. Du verden, det er virkelig frodig hos deg nå! Ja, det vokser fort, nesten for fort i hagen på ettersommeren. Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 3. Synes det ser veldig flott ut hos deg :) Hagen er en jungel og et er bare fint.
  Nyt siste ferieuka.

  SvarSlett
 4. Herlig at det bugner - kos med hagearbeid. Hele vinteren går man jo på lengt etter å hage , kjenne lukten av det grønne og nyte de vakre blomstene :)

  SvarSlett
 5. Heeey!
  Samme situasjon her i gården. Skjønt vi var hjemom en snartur i mellom våre ferieturer, for å vanne og gå over det grøvste.

  Akkurat det er et sort dilemma med hage. Det å være glad i å reise. Langt bort og lenge, i den flotteste hagesesongen. Mine egne voksne ungdommer vegrer seg for fungere som hagepassere, når vi er borte. De gir utrykk for at det er mye å gå over med vannslangene. For det er kun det vi ber om blir gjort. Luking og klipping tar vi når vi kommer hjem.
  Turen vår til New York var alle 3 med. Da måtte ei venninne være hagepasser. Har husket henne med en oppmerksomhet.
  Mine erteblomster velter over alle støvleskaft, akkurat nå. Og dufter deilig.
  Hagearbeid må vente. Først sløve, så zzzove... (Jobb i morra)
  Fortsatt god ferie i Trønderhovedstaden, Vibeke.

  SvarSlett
 6. Det såg heilt fantastisk ut. Frodig og mykje blømande plantar.
  Ha fortsatt gode feriedagar:)

  SvarSlett