mandag 27. august 2012

Å spise fra egen hage er gøy=)

Det er veldig artig å spise fra egen hage. Det synes både små og store. Det er absolutt ikke alt vi lykkes med i kjøkkenhagen, men vi gleder oss over det vi får til. Er veldig spent på årets tomater. Det er veldig mange av dem, men ennå er ingen røde!! Jeg som hadde troen i år. Har ikke gitt opp helt enda, men jeg tror det snart er for sent for røde tomater!


Gulrøtter derimot er vi veldig gode på. Store lekre gulrøtter henter vi fra hagen. Vi har sådd i tre omganger og dette er den første avlingen. Nå er alt fra den hentet inn, og vi kan ikke si oss annet enn fornøyde=) Kokte lilla gulrøtter til middag i går, og da ble kokevannet også lilla=)


Ble også veldig fornøyd med polkabetene. Vet sannelig ikke hva de kan brukes til enda, men gubben har lovet å lage noe godt av dem. Dekorative er de i alle fall=)


Det er godt mulig mandelpotet blir best når de er dyrket i høyden, men de blir sannelig gode når de er dyrket i Kiellandsgata også. Vi henter de inn etter hvert som vi bruker dem=)


På den ene espalierte epletreet kommer det mange epler. Har plukket av mange for å prøve å skåne treet litt. På det andre treet kommer det ikke et eneste eple. Kanskje det ikke liker å bli espaliert?


Jeg klarte selvfølgelig ikke å dy meg, og den ene hvitløken måtte jeg grave opp litt før anbefalt. Den er kanskje litt liten, men nå henger den til tørk.


De siste årene har vi laget saft her hjemme. Vi lager ikke mye da vi ikke drikker så mye saft i løpet av året. Saften fryses ned i norges glass, og tas opp ved behov=)


Vi har dyrket mange andre ting også. Vi har spist mengder med sukkererter, plukksalat, ruccola, redikker og jordbær. Spiste senest et jorbær i dag=)

Neste år tror jeg at jeg må bestille enda flere morsomme frø=)

Har dere spist noe fra hagen?

Fin ny uke til dere=)

Vibeke


11 kommentarer:

 1. Dette så godt ut! Både det ene og det andre. :)

  SvarSlett
 2. Jeg har faktisk spist 2 tomater. Ja, også litt bringebær. Her går det store mengder saft, men mistet jo fryserne med alle bærene i i flommen.

  Tror jeg må prøve gulrøtter neste år.

  SvarSlett
 3. Åh, så flotte grønnsaker fra egen hage. Det er så godt!

  Kjempe flink du som safter og koker!

  Viviklem

  SvarSlett
 4. Så kule lilla gulrøtter :D De må jeg jammen teste til neste år! Smaker de like godt som vanlige?
  Hihi, så mye artig dere hargrodd frem!
  Pottiter fra hagen er verdens beste =D Ikke så mye som er bedre enn heeelt ferske grønnsaker fra hagen nei!
  Her hjemme går det i gulrøtter, poteter, salat og jordbær foreløpig, dillen tok sneglene :(
  Men resten ble nå bra ;)
  Flotte bilder, som alltid :D

  SvarSlett
 5. Så flink du/dere er,allt er best fra egen hage :o)
  Har spist mye jordbær,tar inn poteter etterhvert,litt sukkererter,rips og solbær går til saft, stikkelsbæra går i munn :o)
  ha ei fin uke.

  SvarSlett
 6. Så deilige grønnsaker, det er en egen lykke det å gå ut i hagen å plukke inn egenprodusert mat. Solbæra er ikke helt moden her enda, men jeg har planer om å koke saft av den, varm solbærtoddy til vinteren :)) Deilig etter skituren.
  Ønsker deg ei strålende uke.

  SvarSlett
 7. Så MYE godt og flott dere har fått fra hagen, dere er kjempeflinke! :)

  Jeg har brukt urtene mine en del. Urtehagen anla vi i vår, og urtene ser ut til å trives! :)

  I løpet av denne uka skal jeg lage saft og gele av ripsen og solbæra fra hagen. Hjemmelaget solbærgele syns jeg er så godt!

  Ha en fin dag, Vibeke! :)

  SvarSlett
 8. Høres herlig ut å kunne høste litt fra egen hage. Det er min drøm....

  SvarSlett
 9. Herlig å kunne høste grønnsaker fra egen hage, Vibeke! :-D
  Jeg skulle gjerne hatt en grønnsakhage, men har jo funnet ut at det blir litt vél optimistisk siden jeg ikke er i feriehagen så ofte som jeg skulle ønske ;-) På balkongen har jeg dyrket frem veldig fine tomater i år. De smaker herlig!! Det samme gjør blåbærene, selv om de ikke er så mange.. :-)
  Jordbær har jeg hatt enda færre av i år, men de rosa jordbærblomstene er jo fine i balkongkassene, så jeg kommer nok til å prøve meg på dem neste år også.
  Smart å espaliere eplene dine! Da blir det jo veldig lett å plukke dem når trærne blir litt eldre også!
  En fortsatt fin dag ønskes deg og familien :-)
  Stein

  SvarSlett
 10. Herlig med egne grønnsaker! Ønsker deg en fortsatt fin dag. Klem Marit

  SvarSlett
 11. Mye fristende godsaker som er tryllet frem hos deg i sommer, Vibeke! Lekre disse polkabetene.

  Patriarken snekret 3 plantekasser i vår. I disse har vi jordbær, ruccola, gulrot, spinat, reddiker, grønnkål, flatbladet persille, hodesalat, kruspersille, estragon, timian, og andre urter.
  Grønnkål og spinat har det blitt MASSE av. Sistnevnte er oppspist, men grønnkål er det fortsatt rikelig av. Har du tips til matoppskrifter til grønnkål?

  Natta :o)

  SvarSlett