mandag 12. september 2011

Drivhuset nærmer seg slutten=)

Jobbingen med drivhuset har tatt tid. Som det aller meste i Kiellandsgata blir det bare jobbet med når vi har lyst og tid. I perioder går det unna og i andre perioder går det sakte... det handler nok også litt om at vi har vel mange prosjekter på gang samtidig. Både inne og ute, men det er det vi synes er morsomt=)


Taket kan dessverre ikke males før neste år. Det er selvfølgelig litt kjedelig...

I vår sådde jeg asparges og de er nå plantet ut utenfor drivhuset. Jeg har prøvd å lage sandholdigjord, men jeg har en følelse av at den ikke kommer til å bli helt fornøyd. Vi får vente og se om den vil trives=)

En lang rekke med asparges, som er for den tålmodige, og det er i utgangspunktet ikke meg=) Fronten ble ferdig i helga. Døra skal selvsagt skrapes og males, så litt jobb gjenstår.


På toppen av muren mot drivhuset skal det etableres et bed med bærbusker og blomster. Vi har lyst til å klippe bærbuskene som en hekk. Vet ikke om det er mulig. Hvis noen har forsøkt det vil vi gjerne vite hvordan det har gått=)

Håper dere har hatt en fin start på uka=)

Vibeke=)


5 kommentarer:

 1. så koselig drivhus! Det så jo helt strøkent ut,genialt med hjemmelaga drivhus.

  Flott bidrag til konkurransen dette :)

  SvarSlett
 2. Så fantastisk erat växthus ser ut, helcharmigt! Och sparris, det vill jag också ha. Vilket tålamodsprov att så dom själv, kommer att smaka gott om några år, vilka smaskiga middagar det blir.
  Jag har en häck av solbär runt min kjøkkenhage. Men den är stöttad mot fårnät/sauestengsel mellom störar for å hålla sig uppe. Men helt klart kan du användas som häck. Se efter idéer om fruktkordonger så får du tips.

  SvarSlett
 3. Så fint det blir!
  Når eg blir "stor" skal eg ha eple hekk! Utrolig fint om våren og deilig om høsten. Da strekkes træra utover og ikke bare oppover. Du finner sikkert noe på nettet, men og i boka "kjøkkenhagen" av Richard Bird fra Gyldendal.
  Det fineste må være hekk med ulike typer epler, sånn at fruktene blir forskjellige og modnigstiden lengre!

  Lykke til!

  Line

  SvarSlett
 4. Hej - det er et meget charmerende drivhus. Hvis jeg ønsker at komme forbi, kontakter jeg jer. Klem fra Claus

  SvarSlett
 5. Jeg fant, jeg fant ;-) Så utrolig koselig, ja sjarmerende drivhus dere har laget dere.
  Her blir det nok ikke større drivhus i år, men til neste år kanskje...

  SvarSlett