søndag 13. januar 2013

Jeg "lukter" på våren=)

Det er kanskje å overdrive å si at man lukter på våren bare fordi skoeska med frø blir tatt frem. Det er veldig artig å ta en titt i den, og i år har jeg egentlig bestemt meg for å ikke kjøpe flere frø... men det kan hende fristelsen blir for stor. Jeg klarer nesten aldri å få frøene i jorda så tidlig som jeg bør, så målet for 2013 er å klare det i litt større grad enn tidligere. Jeg må derfor si meg fornøyd når frøeska kommer frem i januar.


Det er alltid litt spennende å se hva som befinner seg under lokket på skoeska! Helt sikkert noen uåpnede pakker som jeg ikke rakk å så i fjor... uten at jeg kan huske akkurat hva det var=)


Det er ikke enorme mengder med frø, men mer enn nok til det lille jeg sår. Målet er å ikke så mer enn jeg rekker over, for da er jeg redd jeg mister motet!


Jeg fant et par pakker som kan sås så tidlig som i januar, så til uka blir det nok en tur til hagesenteret for å kjøpe inn såjord=) Jeg fant også en pakke med frø til pasjonsblomst, og jeg undrer meg over hvorfor i all verden jeg kjøpte den. Da jeg leste på pakken, skjønte jeg at dette ikke er frø for nybegynnere, så hvis noen har lyst til å bryne seg på den skal jeg sende den=)

Nå er det i alle fall bare å glede seg til vår=)Snill svigermor hadde med roser da vi traff henne i helga. Friske blomster er utrolig koselig=)

Årets andre bok er ferdiglest; "Små sitroner gule" av Kajsa Ingemarsson. Veldig koselig bok som passet perfekt for januar, da i alle fall jeg trenger litt feelgood=) Boka hadde jeg fått låne av ei venninne, og den glemte jeg å ta bilde av før jeg leverte den tilbake!

Håper dere får ei flott ny uke=)

Vibeke

12 kommentarer:

 1. Jeg skjønner hva du mener. Jeg har heller ikke tenkt å kjøpe meg noen flere frø, men som du sier, det er lett å la seg friste. Tiden vil vise :))

  Ønsker deg en ny fin uke! Klem

  SvarSlett
 2. Jeg ser det er mange som tar fram frøeskene sine nå. Jeg har vel også noen poser som ikke ble brukt i fjor, men de er for frilandssåing. Jeg kjenner min begrensning. Forkultivering er ikke noe for meg.

  SvarSlett
 3. Jeg ser veldig frem til våren. En herlig tid. Har ikke tenkt så langt som på om jeg skal så noe, men jeg er lett å friste :)

  SvarSlett
 4. Det er et veldig godt tegn på at det blir tidlig vår hos deg i år! Dykk i frøesken er deilig å gjøre på denne tiden, og drømme om vår :)
  Ha en flott ny uke!

  SvarSlett
 5. Supert med slike frøbokser som kjem fram å gir vårdraumar :) Spennande å sjå kva du kjem til å så.
  Kor flinke du er å lese bøker...heilt inponerande.

  Ha ei fin veke.
  MarJE.

  SvarSlett
 6. Jeg blir som en unge i godteributikken når frøhylla er på plass hos garteren. Små sitroner gule leste jeg på ferie for noen år siden, likte den godt også :)
  Kos deg.

  SvarSlett
 7. Se der, ja! Da er du også i frømodus :) Det er snop for meg i alle fall! Jeg har ikke tall på hvor mange frøposer jeg har, men i fjor høst fikk jeg kategorisert de jeg hadde da. Men så er det kommet flere til, så den listen stemmer ikke lenger, kan du si, he-he! Påan igjen.....
  Ønsker deg lykke til med sådden din!

  SvarSlett
 8. Ser rundt i de forskjellige hagebloggene at folk er begynt og så frø allerede, tenk for en fin tid vi har fremfør oss nu, skal bli deilig og få jord under neglene igjen :)

  Glær mæ til æ skal starte opp drivhuset igjen om en måndes tid ;)

  Ha ei fin ny uke, og takk for de koselige kommentaran du legg igjen her inne hos mæ.

  Lisbeth :D

  SvarSlett
 9. Gjett om vi har mye hyggelig i vente, oss hageinteresserte. Har noen frø som skal ned i jorda jeg også. Men venter nok en stund til med å så inne. Av erfaring syns jeg de blir så strantne og lange, hvis man sår for tidlig.

  Friske blomster er gull. Hele året. Men nå i januarkulda ekstra gullkantet.

  SvarSlett
 10. Det er koselig å snuse litt på våren, selv om det er en stund til vi har den her! Ser ut som skoesken inneholder mye spennende. :) I fjor sådde jeg sååå lite, så mitt mål er å så litt mer. Har blant annet lyst å så erteblomster og blomkarse. Ønsker deg en fin kveld! Her blir det kun avslapping og litt klesvask resten av kvelden! ;)

  SvarSlett
 11. Du som sikkert leser en del bøker utgitt på Gyldendal forlag; jeg leser nå den siste boka(nr. 5) til Åsa Larsson, Et offer til Molok....men det er ikke sikkert du leser så mye krim? Jeg syns det er helt ok, innimellom - avkobling;) God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser mye krim jeg også, og synes som deg at det er fin avkobling. Jeg har veldig lyst til å lese den boka, har lest et par bøker av henne og liker bøkene hennes. Håper du får ei koselig helg=) Vibeke

   Slett