mandag 1. august 2011

Skogens gull foredles i Kiellandsgata=)

Det har vært vanskelig å komme i gang med bloggingen etter terrorangrepet. Hagearbeid, interiør og andre ting virker plutselig meningsløse, men egentlig så er det ikke det. Livet skal gå videre, vi skal kose oss og gjøre det vi synes er hyggelig, selv om tragiske ting skjer og mennesker er i sorg.

I helga plukket vi inn mye av skogens gull; kantareller. Det er den eneste soppen vi tør plukke uten tilsyn. Den er enkel å kjenne igjen, og look-a-like-soppen er ikke giftig. Vi har ikke plukket her i Trondheim, men utenfor mine foreldres hjem på Steinkjer. Vi har plukket sopp der flere år tidligere, men har aldri funnet så mye som i helga. Vi måtte la en del stå igjen til andre, da vi ikke kommer til å bruke mer enn det vi allerede har plukket. Småguttene var flinke, de var med å plukke inn og de var med å rense soppen etterpå. I dag ble det kantarellstuing til grillmaten. Nam, nam=)

Vi har ikke gjort så mye hagearbeid i ferien, bare puslet litt her og der. Gubben har derimot jobbet med drivhuset, og det begynner å nærme seg ferdig. Takvinduene er satt inn, og døra er på plass. Nå mangler det bare småting, maling og gulv så er drivhuset ferdig=) Det skal bli veldig artig å ta det i bruk, men det blir nok ikke før til neste år.

 Taket ble veldig bra, men vinduene trenger en vask=)


Den gamle døra har vi funnet på loftet. Ei minidør som skal skrapes ned og males før den tas i bruk.
I dag var ferien over, og det var litt tungt å starte på jobb igjen. Vi trives begge i jobbene våre, men det er alltid vedmodig når ferien er over. Vi vet av erfaring at det går over etter veldig kort tid... og vi får håpe at det gjør det denne gangen også=)

Planlegging av neste års ferie er så vidt i gang=))) Planleggingen kan aldri starte for tidlig.

Ha en fin sommerkveld=)

Vibeke

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar